News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Ζώνη Μάχης Stich Profi MOLLE

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε βρει και αγοράσει την εν λόγω ζώνη μάχης σε ένα κατάστημα στρατιωτικών ειδών, έχει ενδιαφέρον καθώς έρχεται από τη Ρωσία που είναι κάτι που δε βλέπουμε συχνά στο δυτικό κόσμο. Έπειτα από χρήση της σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα δούμε τόσο τη ζώνη όσο και τη προσωπική μας άποψη.

Πηγή: Maksimov.su

Για τους φίλους που δε γνωρίζουν τον όρο «ζώνη μάχης» θα κάνουμε μία σύντομη επεξήγηση. Οι ζώνες μάχης κατά κανόνα είναι φαρδιές ζώνες όπου από μέσα τους περνάει μία κανονική ζώνη (υπάρχουν και ζώνες μάχης που έρχονται με ενσωματωμένες ζώνες μερικές φορές) και προσφέρουν στο μαχητή χώρο για προσάρτηση εξοπλισμού. Είναι αρκετά φαρδιές και με εσωτερική επένδυση ώστε να παραμένουν άνετες, ενώ έχουν είτε θήκες είτε συστήματα προσάρτησης εξοπλισμού για τοποθέτηση κάθε είδους θηκών. Στις περισσότερες χώρες, οι ζώνες μάχης θεωρούνται το πρώτο επίπεδο εξοπλισμού. Δηλαδή ο εξοπλισμός που είναι πάρα πολύ δύσκολο να χάσει ο μαχητής ακόμα και αν αφήσει πίσω την εξάρτηση του και το φόρτο μάχης για να διαφύγει από τον εχθρό. Έτσι, στις περισσότερες χώρες οι πολεμιστές τοποθετούν στη ζώνη μάχης μία μικρογραφία από ότι έχουν στις εξαρτήσεις τους.

Πηγή: Pro-Shooter.ru

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τι είναι η ζώνη μάχης, ας δούμε και την εταιρία Stich Profi (Стич Профи) από τη Μόσχα της Ρωσίας. Η εταιρία αυτή κατασκευάζει τακτικό εξοπλισμό από το 1992 με υλικά και προσωπικό που βρίσκεται στη Ρωσία. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ίδια η εταιρία, τα υλικά της χρησιμοποιούνται τόσο από την FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας), όσο και από τη Προεδρική Φρουρά, αλλά και τις παραστρατιωτικές ομάδες της SVR (Υπηρεσία Αντικατασκοπείας). Στη παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε άντρες της FSB που φέρουν εξοπλισμό της Stich Profi.

Πηγή: Grey-Shop.ru

Το πρώτο εντυπωσιακό είναι η εντυπωσιακά χαμηλή τιμή της. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρία Stich Profi η τιμή της είναι μόλις 1200 Ρούβλια, δηλαδή γύρω στα €19. Βλέπετε παρακάτω πως είναι η συσκευασία στην οποία έρχεται η ζώνη. Πρακτικά είναι μία σκληρή πλαστική σακούλα που είναι διάφανη από τη μία πλευρά και από την άλλη έχει τα στοιχεία που βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Μέσα θα βρει κανείς τη ζώνη διπλωμένη στα τρία καθώς και το κατάλογο προϊόντων τακτικού εξοπλισμού της Stich Profi. Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, το χρώμα που επιλέξαμε ήταν το λεγόμενο EMR (единая маскировочная расцветка, Απόχρωση Παραλλαγής Στολής Μάχης) που ξεκίνησε από τις ειδικές δυνάμεις της Ρωσίας το 2008 και από το 2011 ξεκίνησε η χρήση του σε όλες τις δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η ζώνη ζυγίζει 240 γραμμάρια, έχει μήκος 88 εκατοστά, και είναι κατασκευασμένη από μία σειρά συνθετικών υλικών. Το εξωτερικό της υλικό είναι πυρίμαχο ενώ εσωτερικά έχει μαλακή επένδυση με υλικό που επιτρέπει στο σώμα να αναπνέει. Όπως φαίνεται άλλωστε, σε όλη της την εξωτερική περίμετρο έχει ραφές τύπου MOLLE για προσάρτηση κάθε είδους θήκης ή εξοπλισμού που υποστηρίζει το σύστημα MOLLE, το πιο διαδεδομένο σύστημα προσάρτησης εξοπλισμού σήμερα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Επιπρόσθετα, εξωτερικά η θήκη έχει έξι πλαστικούς κρίκους. Αυτό έγινε βάση των ρωσικών εξαρτήσεων οι όποιες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως «τιράντες» για αυτή τη ζώνη επιτρέποντας μεταφορά ακόμα μεγαλύτερου βάρους με τη ζώνη μάχης αυτή. Βλέπετε παρακάτω πως είναι η ζώνη μάχης όταν έχουν περαστεί ιμάντες συγκράτησης.

Πηγή: Stich.su

Η παραπάνω φωτογραφία μπορεί να μπέρδεψε μερικούς καθώς η ζώνη μέσης έχει περαστεί από έξω από πολλά σημεία της ζώνης μάχης. Αυτό υποθέτουμε ότι έγινε καθαρά για λόγους επίδειξης στη φωτογραφία. Στη πραγματικότητα μόνο η πόρπη της ζώνης μέσης θα ήταν ορατή στο μπροστινό μέρος. Φυσικά εάν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να περάσει τη ζώνη μέσης όπως φαίνεται παραπάνω αλλά έτσι χάνει χρήσιμο χώρο στη ζώνη μάχης. Βλέπετε πως φαίνεται η ζώνη μέσης όταν έχει περαστεί σωστά εδώ.

Πηγή: Stich.su

Τέλος, έπειτα από χρήση της ζώνης σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουμε καταλήξει ότι σίγουρα για τη τιμή της είναι εκπληκτική. Όμως, έχει περιθώρια βελτίωσης σε κάποια σημεία. Πρώτον, δεν είναι διαθέσιμη με εσωτερικό Velcro που είναι πολύ πρακτικό για να μη γλιστράει η ζώνη. Δεύτερον, πωλείται μόνο σε ένα μήκος (88 εκατοστά) που μπορεί να είναι πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη ανάλογα το άτομο και το φόρτο μάχης του. Το τελευταίο είναι ότι ίσως να μην είναι διαθέσιμη στη παραλλαγή ή απόχρωση που χρειάζεστε. Παρ’όλα αυτά, με βάση την αναλογία τιμής και απόδοσης είναι ένα εξαιρετικό υλικό.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCGr0lF-erMWwdxZI4qqxdRw

το βρήκαμε εδώ

Εξοπλισμός Στρατού
#Ζώνη #Μάχης #Stich #Profi #MOLLE

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...