News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Βιβλίο: Discipline Equals Freedom Field Manual

Τον Οκτώβριο του 2017 ο πολύ γνωστός πλέον παρασημοφορημένος Αντιναύαρχος εν αποστρατεία και Navy SEAL, κύριος Τζον Γκρέτον «Τζόκο» Ουίλινκ κυκλοφόρησε το βιβλίο του. Το βιβλίο του έχει τίτλο «Discipline Equals Freedom – Field Manual» (Πειθαρχία Ισούται με Ελευθερία – Εγχειρίδιο Εκστρατείας) και μέσα θα βρει κανείς όλα τα μαθήματα ζωής που έμαθε ο «Τζόκο» στα 20 χρόνια υπηρεσίας του με εκατοντάδες ειδικές επιχειρήσεις σε όλο το κόσμο από το 1990 έως και το 2010 που αποστρατεύτηκε.

Πηγή: Amazon.com

Για τον κύριο Τζόκο Ουίλινκ δε χρειάζονται συστάσεις. Από τη διάσωση ομήρων στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο «Volgo Neft 147» το 2000 ως ομαδάρχης της αντιτρομοκρατικής ομάδας των SEAL επάνω στο πλοίο, μέχρι την ηγεσία της SEAL Team 3 στο Ραμάντι το 2006 ως ομαδάρχης, μία ομάδα με θρύλους όπως τον Κρις Κάιλ και τον Μάικλ Μονσούρ, ο Τζόκο Ουίλινκ έχει αποδείξει όλα όσα γράφει με έργα. Μετά την αποστρατεία του ασχολείται ως εκπαιδευτής Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου και συχνά κάνει ομιλίες περί ηγεσίας και πειθαρχίας, που όπως γράφει και στο βιβλίο του, η πειθαρχία είναι φέρνει την ελευθερία.

Πηγή: BJJEE.com

Ώστε να είναι καλύτερα κατανοητό το τι μπορεί να βρει κανείς μέσα σε αυτό το βιβλίο, ακολουθεί ο πίνακας περιεχόμενων του σε ελληνική απόδοση.

  • Μέρος Πρώτο:
  • Μέρος Δεύτερο:
  • Καύσιμα:
    • Ταΐζοντας τη μηχανή
  • Επισκευές και συντήρηση:
    • Πρόληψη τραυματισμών και ανάρρωση
  • Παράρτημα:

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το βιβλίο αυτό, κατά τη προσωπική μας άποψη, θα έπρεπε κυριολεκτικά να διδάσκετε σε σχολεία και πανεπιστήμια. Είναι η πρώτη φορά που γράφουμε κάτι τέτοιο για οποιοδήποτε βιβλίο αλλά όταν θα το διαβάσετε ελπίζουμε να καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα. Περιέχει τόσα μαθήματα ζωής και συμβουλές από έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους τόσο την έννοια της πειθαρχίας, όσο και την έννοια της ελευθερίας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Εάν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας ή σε κάποιον που αγαπάτε, πάρτε του αυτό το βιβλίο και αρχίστε να αναλογίζεστε σοβαρά τις συμβουλές του Τ. Ουίλινκ, και να προχωράτε στις ανάλογες πράξεις. Αποκλείεται να σας απογοητεύσει ή να μη σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι άνθρωποι.

το βρήκαμε εδώ

Βιβλία
#Βιβλίο #Discipline #Equals #Freedom #Field #Manual

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...