News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Τρόφιμα που δεν λήγουν ποτέ

Featured in:

Υπάρχουν τροφές που δεν αλλοιώνονται στον χρόνο και μπορούμε να τις καταναλώσουμε ακόμα και αν έχει περάσει αρκετός καιρός. Είναι η καλύτερη επιλογή ώστε να αποτελέσουν μέρος του αποθέματος τροφίμων που οφείλουμε να δημιουργήσουμε για μια επερχόμενη κρίση.

Αλάτι. Δεν νοστιμίζει μόνο το φαγητό αλλά είναι απαραίτητο γιατί ρυθμίζει την ποσότητα του νερού στον οργανισμό επηρεάζοντας τη δίψα ή την ούρηση. Η έλλειψη του νατρίου που υπάρχει στο αλάτι μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες, ναυτία αλλά και να επηρεάσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Επίσης, το αλάτι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για την συντήρηση των τροφίμων.

Γάλα σε σκόνη. Είναι εύκολο στη μεταφορά και αποθήκευση. Αν και στις περισσότερες συσκευασίες συστήνεται η κατανάλωσή του μέχρι και 24 μήνες μετά την ημερομηνία παρασκευή του. Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες που πωλούν γάλα σε σκόνη με λίγα λιπαρά με σήμανση διάρκειας ζωής 25 ετών.

Ζάχαρη. Δεν είναι τυχαίο ότι η ζάχαρη βρίσκεται στα περισσότερα είδη τροφίμων. Στα γλυκά, στις παιδικές τροφές ακόμη και σε πολλές συνταγές φαγητών. Η κατανάλωση πρέπει να γίνεται με μέτρο και χωρίς υπερβολές. Εάν την διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ. Όπως και το αλάτι συμβάλει στην συντήρηση των τροφών και την κονσερβοποίηση τους.

Μέλι. Εξαιτίας της σύνθεσης και των χημικών ιδιοτήτων του, το μέλι καταναλώνεται εύκολα ακόμα και μετά από μακροχρόνια συντήρηση. Το κλειδί για τη διατήρηση είναι ο περιορισμός της υγρασίας. Εάν κρυσταλλώσει τοποθετούμε το σκεύος με το μέλι σε ζεστό νερό και αυτό επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Αλκοολούχα ποτά. Εκτός από την μπύρα και το κρασί τα ποτά που περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ, γενικά δεν έχουν ημερομηνία λήξης αρκεί να φυλάσσονται σε μέρος δροσερό και σκιερό. Πέρα από την απόλαυση της κατανάλωσης και την βελτίωση της ψυχολογίας μας, μπορούν να μας φανούν χρήσιμα για την απολύμανση μίας πληγής και ως παυσίπονο για την μείωση του πόνου.

το βρήκαμε εδώ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ,επιβίωση,κατάσταση κρίσης,τροφή
#Τρόφιμα #που #δεν #λήγουν #ποτέ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...