News

News

Τρίτη
Οκτώβριος, 3

Τουρκικές εταιρείες που χρηματοδοτούν το ΙΚ

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου του 2021 το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μέσω του OFAC (Office of Foreign Assets Control, Γραφείο Ελέγχου Ξένων Κεφαλαίων) ανακοίνωσε κυρώσεις κατά κάποιων προσώπων και εταιρειών εις τη Τουρκία για τα οποία έχουν αποδείξεις ότι βοηθούσαν οικονομικά την ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση ΙΚ (Ισλαμικό Κράτος). Αυτά θα παρουσιάσουμε και εμείς εις το παρόν άρθρο μας.

Πηγή: Treasury.gov

Ο πρώτος είναι ο Σύριος Αλά Χανφουράχ (γνωστός και ως Khanfurah και Μωχάμεντ Αλά Ομέρ), γεννηθείς του 1986 και μόνιμος κάτοικος του Ρεϊχανλί, στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, ο οποίος αναφέρεται ότι το διάστημα 2019-2020 μέσω της εταιρείας οικονομικών υπηρεσιών του εις τη Τουρκία μετέφερε χρήματα σε μέλη του ΙΚ στη Συρία, και είχε και άμεσες επαφές με μέλη του ΙΚ που ασχολούνται με τις οικονομικές συναλλαγές της οργάνωσης. Αναφέρεται επίσης ότι το διάστημα 2017-2019 ο ίδιος λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής για οικονομικές μεταφορές σε ηγετικά στελέχη του ΙΚ.

Πηγή:AnonHQ.com

Η δεύτερη περίπτωση αφορά τον ιρακινής καταγωγής Αλί Αουάντ αλ-Φάι ή Ιντρίς αλ-Φάι, γεννημένο τη 1η Ιουλίου του 1971 (γνωστός και ως Χαλίφης Ιντρίς Αλί Αουάντ, Αμπού Σαίφ αλ-Σαμαράι, και Μουλά Ιντρίς) ο οποίος συνελήφθη και κρατείται εις το Ιράκ. Ο αλ-Φάι είχε ανοίξει μία εταιρεία εις τη Τουρκία με την επωνυμία «Al-Fay Company» και μέσω αυτής μετέφερε χρήματα από υποστηρικτές τζιχανιστών σε όλο το κόσμο προς μέλη του ΙΚ εις τη Συρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, και ο ίδιος είχε εις το παρελθόν ηγετικές θέσεις (δικαστής και Εμίρης αντίστοιχα) στην Αλ-Κάιντα και στο ΙΚ. Τα γραφεία της εταιρείας ήταν εις τη διεύθυνση Building 54100, Adapazari εις την επαρχία Σαγγαρίου της Τουρκίας.

Πηγή: Voennoedelo.com

Ο αδερφός του προαναφερθέντα, ο Ιμπραήμ Αλί Αουάντ αλ-Φάι (γεννηθείς του 1968 και με ψευδώνυμο Αμπού Αλί αλ-Σαμαράι) επίσης αναφέρεται στις κυρώσεις ως διαχειριστής της εταιρείας του αδερφού του, της «Al-Fay Company». Επιπροσθέτως, ο Ιμπραήμ αλ-Φάι λειτουργούσε ένα διεθνές δίκτυο χρηματοδοτών και υποστηρικτών από το οποίο μετέφερε χρήματα σε ομάδες του ΙΚ σε Ιράκ και Συρία.

Πηγή: Beritasatu.com

Το γεγονός ότι η Τουρκία εκούσια ή ακούσια επιτρέπει την υποστήριξη ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων δεν είναι κάτι νέο. Ωστόσο, είναι μία πολύ θετική εξέλιξη που κάποια από αυτά τα άτομα και εταιρείες είναι πλέον δημοσίως γνωστά και ελπίζουμε και άλλα κράτη να προχωρήσουν με ανάλογες κυρώσεις και ποινικές διώξεις τόσο κατά των συγκεκριμένων, όσο και της Τουρκίας που τους επέτρεψε να λειτουργούν για τόσο μεγάλο διάστημα.

το βρήκαμε εδώ

Αναφορές Τουρκία
#Τουρκικές #εταιρείες #που #χρηματοδοτούν #το #ΙΚ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...