News

News

Σάββατο
Σεπτέμβριος, 30

Τοποθέτηση φλογοκρύπτη σε AR-15 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Featured in:

Ακούγεται κάτι απλό αλλά όπως θα δείτε σε αυτό το άρθρο μας, υπάρχουν κάποια σημαντικά βήματα για τη σωστή τοποθέτηση ενός φλογοκρύπτη σε ένα τυφέκιο ή αραβίδα τύπου AR-15. Επίσης, να θυμάστε ότι ο φλογοκρύπτης είναι το τελευταίο μέρος του όπλου μας που μπορεί να επηρεάσει δραστικά την ευθυβολία του. Ένα λάθος στη τοποθέτηση ή φθορά της επιφάνειας του μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα ευστοχίας.

Πηγή: OpticsPlanet.com

Ασφαλώς, το πρώτο βήμα είναι είναι να εξασφαλίσουμε ότι το όπλο μας είναι άδειο, δεν υπάρχουν πυρομαχικά κοντά μας, και έχουμε ασφαλίσει το ανώτερο κορμό του όπλου ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε αποτελεσματικά. Βλέπετε μία λύση για ασφάλιση του ανώτερου κορμού στη συνέχεια.

Πηγή: Reddit.com

Εάν υπάρχει ήδη κάποιος φλογοκρύπτης, τότε τον αφαιρούμε με το κατάλληλο εργαλείο και καθαρίζουμε προσεκτικά το σπείρωμα. Οι περισσότεροι φλογοκρύπτες για όπλα τύπου AR-15 είναι σχεδιασμένοι ώστε να ταιριάζουν και με απλά κλειδιά διαστάσεων 3/4″ αλλά θα ήταν καλό να έχετε το κατάλληλο εργαλείο για το φλογοκρύπτη σας.

Πηγή: AmmunitionToGo.com

Στη συνέχεια τοποθετούμε λίγο λιπαντικό υψηλής θερμοκρασίας για προστασία των σπειρωμάτων από διάβρωση και οξείδωση. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που θα μειώσει μακροπρόθεσμα τις φθορές στο όπλο μας.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=fC5C4URJTcE

Έπειτα τοποθετούμε το κατάλληλο δαχτυλίδι (crush washer) που παρέχεται με το νέο φλογοκρύπτη. Αυτό εξασφαλίζει ότι ο φλογοκρύπτης κλειδώνει επάνω στη κάννη και παραμένει σταθερά τοποθετημένος στη σωστή θέση και απόσταση. Κάποιοι φλογοκρύπτες έχουν άλλο είδος δαχτυλιδιού αλλά στις οδηγίες θα περιγράφει σίγουρα τη σωστή τοποθέτηση. Για τα τυπικά δαχτυλίδια τοποθετούμε την επιφάνεια όπου εξέχει το δαχτυλίδι προς τη κάννη ώστε όταν πιεστεί να «κλείσει» και να ασφαλίσει σε αυτό το σημείο.

Πηγή: ITSTactical.com

Τέλος, βιδώνουμε το νέο φλογοκρύπτη σιγά-σιγά ώστε να μη χρειαστεί να το χαλαρώσουμε και να το ξανασφίξουμε εάν δεν είχαμε σωστή ευθυγράμμιση του. Για το σφίξιμο του σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο δυναμόκλειδο. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι φλογοκρύπτες απαιτούν σφίξιμο γύρω στα 20 ft/lbs (δηλαδή 27.11 Nm) αλλά για ασφάλεια, καλό θα ήταν να ξεκινήσετε με χαμηλότερη πίεση και σταδιακά να φτάσετε στα 20 ft/lbs.

Πηγή: Advanced-Armament.com

Προτού θεωρήσετε ότι τελειώσατε με τη τοποθέτηση, κάντε ακόμα έναν έλεγχο ότι ο φλογοκρύπτης είναι στην ευθεία όπως την ορίζει ο εκάστοτε κατασκευαστής. Όπως αναφέραμε και κατά την εισαγωγή, ο φλογοκρύπτης μπορεί να επηρεάσει την ευθυβολία του όπλου μας εάν δεν έχει τοποθετηθεί σωστά. Άρα αν δεν είστε σίγουροι για τα παραπάνω, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον εξειδικευμένο οπλουργό.

Source link

Οπλουργία
#Τοποθέτηση #φλογοκρύπτη #σε #AR15 #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...