News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Το σχέδιο της Τουρκίας για κατάληψη 131 ελληνικών νήσων

Στις 20 Μαρτίου του 2020 ο γνωστός δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ διέρρευσε μερικές διαφάνειες από μία μελέτη-σχέδιο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για διακλαδική επιχείρηση κατάληψης 131 νήσων της Ελλάδος. Όπως είχε αναφέρει, η παρουσίαση ήτο διαβαθμισμένη ως απόρρητη και προέρχονταν από τη στρατιωτική ακαδημία της Τουρκίας, χωρίς όμως να αναγράφει πουθενά κάποια ημερομηνία. Αποτελούνταν από 16 διαφάνειες που είχαν ως στόχο τη μελέτη του συντονισμού των τουρκικών δυνάμεων σε αυτή την επιχείρηση.

Πηγή: AntiNews.gr

Το έγγραφο βρέθηκε από λάθος χειρισμό εις τους εισαγγελείς Οκάν Μπάτο της Σμύρνης και Τσιχάτ Ιπεκτσί της Άγκυρας και εν τέλει διέρρευσαν μέσω του Α. Μποζκούρτ. Ο τίτλος της ακόλουθης διαφάνειας εις ελληνικήν απόδοσιν αναγράφει «Συνεργασία Διοικήσεων Ενόπλων Δυνάμεων για τη Κρίση Στις Νήσους του Αιγαίου» και εντός της διαφάνειας με λευκά γράμματα αναγράφει «Νήσοι Αμφισβητούμενης Κυριαρχίας». Αυτά είναι τα νησιά που αποσκοπούσε να καταλάβει με πολεμική επιχείρηση σε αυτό το σχέδιο της η Τουρκία.

Πηγή: NordicMonitor.com

Μέσα στο κόκκινο πλαίσιο αναγράφονται τα νησιά σε ομάδες περιοχών και στο κάτω μέρος καταλήγει σε «Σύνολο 131». Ο λόγος είναι ότι σε κάθε περιοχή περιελάμβαναν και τις κοντινές βραχονησίδες και νησίδες. Βλέπετε παρακάτω τη λίστα σε ελληνική απόδοση.

 1. Λαδόξερα (3 περιοχές)
 2. Οινούσσες (13 περιοχές)
 3. Φίμενα (21 περιοχές)
 4. Άρκη (18 περιοχές)
 5. Ψέριμος (15 περιοχές)
 6. Καλόλιμνος (12 περιοχές)
 7. Φαρμακονήσι (2 περιοχές)
 8. Γυαλί (10 περιοχές)
 9. Λέβιθα (11 περιοχές)
 10. Στρογγυλή (2 περιοχές)
 11. Βορειοανατολικά Κρήτης (13 περιοχές)
 12. Κοντά στη Κρήτη (11 περιοχές)

Τα παραπάνω μας δίνουν και μία πολύ καλή εικόνα των βλέψεων της Τουρκίας για κατάληψη ελληνικών εδαφών, αλλά ας προχωρήσουμε και εις τη δεύτερη διαφάνεια που διέρρευσε ο γνωστός δημοσιογράφος. Η διαφάνεια αυτή έχει τον ίδιο τίτλο αλλά υπότιτλο «Μεταφορά Ομάδων της Διοίκησης SAT και των Ειδικών Δυνάμεων Στις Ζώνες Κρίσης». Για τους αναγνώστες που ίσως να μη το γνωρίζουν, η SAT είναι παρόμοια με τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) της Ελλάδος.

Πηγή: NordicMonitor.com

Οι δύο επιλογές που αναγράφονται είναι (στα αριστερά) «Μέσω θαλάσσης → Με φουσκωτές βάρκες» και (στα δεξιά) «Μέσω αέρα → Από ελικόπτερα γενικής χρήσης». Το αποτέλεσμα αυτής της δημοσίευσης ήτο η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η MIT (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών), να στείλει αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να κατεβεί αυτή η είδηση καθώς προσβάλει τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας. Ωστόσο, για τους αναγνώστες μας δε θα πρέπει να αποτελεί κάτι νέο. Για παράδειγμα, εις το άρθρο μας «Βίντεο: Ο πόλεμος των κατασκόπων» είχαμε ακούσει από έναν απόστρατο αξιωματικό πληροφοριών της ΕΥΠ (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) να μας λέει το ίδιο ακριβώς. Βλέπετε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω.

Σε κάθε περίπτωση, παρότι η ΕΥΠ γνώριζε επί δεκαετίες για αυτά τα σχέδια είναι σημαντικό το ότι πλέον είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό διότι μπορούν να αποτελέσουν ακόμα ένα όπλο για πιέσεις μέσω της διεθνούς κοινότητας αναφορικά με τη ξεκάθαρα εχθρική στάση της Τουρκίας κατά της Ελλάδος.

το βρήκαμε εδώ

Ελλάδα,Τουρκία
#Το #σχέδιο #της #Τουρκίας #για #κατάληψη #ελληνικών #νήσων

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...