News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Το κλειδί A126 | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Πριν από λίγο καιρό είχαμε δει στο άρθρο μας «Το κλειδί CH751» πως κάποιες κλειδαριές δε χρειάζονται καμία ειδική τεχνική για τη παραβίαση τους, αρκεί να έχουμε το σωστό κλειδί που είναι πάντα το ίδιο. Μία τέτοια περίπτωση είναι και το κλειδί A126 που είναι ένα προκαθορισμένο κλειδί που χρησιμοποιείται ευρέως όπως θα δούμε στο άρθρο μας, και είναι διαθέσιμο για αγορά σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Με αυτό το κλειδί μπορούμε να έχουμε άμεση και γρήγορη πρόσβαση σε μέρη που δε θα το περίμενε κανείς.

Πηγή: DigiKey.com

Το κλειδί A126 είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα κλειδιά σε ηλεκτρονικούς πίνακες και φοριαμούς, συναγερμούς, πίνακες πυρόσβεσης, καμπίνες τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικά συστήματα ανοίγματος θυρών, και θυροτηλεοράσεις. Ενδεικτικά, είναι το κλειδί με το οποίο ανοίγουν σχεδόν όλα τα μοντέλα τέτοιων συσκευών από τους ακόλουθους κατασκευαστές.

 • Allen Bradley PLC-5
 • Amigo μοτοσυκλέτες
 • APEM
 • Automatic Door Controls
 • Bosch
 • C&KY
 • Eledis
 • Federal Signal
 • Horton
 • Lark μοτοσυκλέτες
 • PanelView E

Πηγή: RAndRSecurity.com

Με ένα πολύ μικρό χρηματικό ποσό μπορεί κανείς να προσθέσει στα κλειδιά του το A126 και έτσι να έχει άμεση πρόσβαση σε σημεία που θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρονοβόρο με άλλες τεχνικές. Βλέπετε πόσο φτηνά είναι αυτά τα κλειδιά στη παρακάτω εικόνα από το ηλεκτρονικό κατάστημα Amazon όπου βρίσκουμε ολοκαίνουργια κλειδιά A126 για μόλις $2.5.

Πηγή: Amazon.com

Βλέπετε παρακάτω για παράδειγμα ένα σύστημα ελέγχου σειρήνων SS2000 της εταιρίας Federal Signal που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται με το κλειδί A126 που βλέπουμε στο άρθρο μας.

Πηγή: Twitter.com/dennismald

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για όλα τα άρθρα μας σε αυτή τη κατηγορία, τα άρθρα αυτά στοχεύουν στην ενημέρωση και σε καμία περίπτωση στη χρήση των γνώσεων αυτών για οποιαδήποτε παράνομη πράξη. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αδυναμίες των συστημάτων ασφαλείας μας και οι κλειδαριές παίζουν αρκετά σημαντικό ρόλο σε αυτό. Τέλος, σε καταστάσεις επιβίωσης ή/και έκτακτης ανάγκης ίσως ένα κλειδί όπως το A126 να είναι αυτό που χωρίζει τη ζωή από το θάνατο. Άρα τέτοιες γνώσεις θεωρούμε ότι είναι απαραίτητες για κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο και αν χρησιμοποιηθούν σωστά πρώτον θα βελτιώσουν την ασφάλεια (αλλάζοντας αυτές τις κλειδαριές όπου χρειάζεται), και δεύτερον ίσως να φανούν χρήσιμες υπό συγκεκριμένες συνθήκες έκτακτης ανάγκης ή/και επιβίωσης.

Source link

Κλειδαριές
#Το #κλειδί #A126 #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...