News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Θήκη για IFAK της Tasmanian Tiger

Η γερμανική εταιρία Tasmanian Tiger κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια μία θήκη για IFAK (περισσότερα για το τι είναι το IFAK στο άρθρο «IFAK (Individual First Aid Kit)»). Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση σε πολύ χαμηλή τιμή, την ημέρα που γράφουμε αυτό το άρθρο η τιμή της είναι μόλις €35.

Πηγή: DTSS.com.my

Η θήκη υπάρχει σε διάφορες αποχρώσεις (καφέ, λαδί, μαύρο, ερήμου, και παραλλαγής MultiCam) και κατασκευάζεται από ύφασμα CORDURA® 700 με συνολικό βάρος μόλις 250 γραμμάρια. Οι διαστάσεις της είναι 24 x 16 x 5.5 εκατοστά και είναι σχεδιασμένη για τοποθέτηση σε ζώνη.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Για τη τοποθέτηση της χρησιμοποιεί ένα πολύ καλοφτιαγμένο σύστημα MOLLE με ενίσχυση πλαστικού στους ιμάντες ασφάλισης που έχει ραμμένους. Επίσης, οι ραφές MOLLE συνεχίζουν και στο επάνω μέρος της θήκης σε περίπτωση που θέλουμε να προσαρτήσουμε επάνω κάποιο άλλο αντικείμενο ή εξοπλισμό.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ο σχεδιασμός της είναι πολύ απλός και πρακτικός, όπως απαιτεί ένα IFAK. Έχει δύο χοντρούς κόκκινους ιμάντες που αν τους τραβήξουμε αφαιρούμε μία επιφάνεια με ελαστικούς ιμάντες επάνω στην οποία μπορούμε να έχουμε ασφαλισμένα όλα τα υλικά του IFAK μας. Επίσης, λόγω του ότι διαθέτει δύο ιμάντες είναι πολύ εύκολο να τους τραβήξουμε με οποιοδήποτε από τα χέρια μας. Να τονίσουμε ότι το Velcro με το οποίο ασφαλίζει η θήκη είναι καλό και γερό, και απαιτεί κάποια δύναμη για να βγάλουμε το IFAK από μέσα. Επίσης, οι ιμάντες είναι στραμμένοι προς τα επάνω και έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να πιαστούν οπουδήποτε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Προσωπικά την έχουμε χρησιμοποιήσει σε αρκετές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μας έχει αφήσει πολύ θετική αίσθηση. Είναι πολύ ανθεκτικό, εύχρηστο, δεν εξέχει πολύ και είναι ορατό σε όλη την ομάδα. Ένα αρνητικό είναι ότι καταλαμβάνει πολύ χώρο στη ζώνη μάχης ή στο φορέα βαλλιστικών πλακών και απαιτεί κάποια εξικοίωση. Πέρα από αυτά, το θεωρούμε μία πάρα πολύ έξυπνη πρόταση για τέτοιου είδους θήκες σε μία πολύ χαμηλή τιμή. Κλείνουμε με ένα βίντεο παρουσίασης της από τον εκπαιδευτή της εταιρίας Project Gecko, τον πρώην αλεξιπτωτιστή των Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, κύρι Ελάι με τον οποίο έχουμε κάνει κάποιες εκπαιδεύσεις και μπορείτε να τις μελετήσετε στη κατηγορία μας «Ανασκόπηση».

το βρήκαμε εδώ

Θήκες
#Θήκη #για #IFAK #της #Tasmanian #Tiger

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...