News

News

Σάββατο
Ιούνιος, 10

Θήκη γεμιστήρα τυφεκίου Tasmanian Tiger SGL MCL

Ήμασταν σε μία ευρωπαϊκή χώρα και θα παρακολουθούσαμε μία εκπαίδευση για μάχη με αραβίδες τύπου AR-15 και AK-47. Ωστόσο, δεν είχαμε θήκη εφεδρικού γεμιστήρα. Έτσι αγοράσαμε αυτή τη θήκη της Tasmanian Tiger ως μία πρόχειρη λύση καθώς είναι θήκη για πολλαπλά διαφορετικά όπλα. Από τότε έχει περάσει λίγο παραπάνω από ένας χρόνος και την έχουμε χρησιμοποιήσει αρκετές φορές. Ας δούμε μαζί τη θήκη SGL MCL.

Πηγή: Camouflage.bg

Η τιμή της θήκης είναι στα €16 και είναι κατασκευασμένη από CORDURA® 700 με βάρος 65 γραμμάρια. Οι διστάσεις της είναι 13x11x3 εκατοστά και είναι ανοικτού τύπου, δεν έχει κάποιο εξωτερικό μέσο ασφάλισης γεμιστήρα. Επίσης, έχει το μοντέρνο κόψιμο με λέιζερ για να προσφέρει επιφάνεια προσάρτησης εξοπλισμού MOLLE.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η θήκη σήμερα είναι διαθέσιμη σε αρκετά διαφορετικά χρώματα. Όπως βλέπετε στη συνέχεια, υπάρχει σε χακί, μαύρο, λαδί, ερήμου, και παραλλαγής multicam. Εμείς έχουμε εμπειρία με τη χακί έκδοση αλλά υποθέτουμε ότι δε θα αλλάζει κάτι ουσιαστικό και στα υπόλοιπα χρώματα.

Πηγή: TasmanianTiger.info

Η θήκη συγκρατείται από ελαστικούς ιμάντες που είναι πλεγμένοι περιμετρικά της και στο κάτω μέρος της έχει ένα πλαστικό κλιπ για σφίξιμο ή χαλάρωση της, ανάλογα με τις διαστάσεις του γεμιστήρα που χρησιμοποιούμε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στη πίσω της πλευρά, η θήκη έχει ραμμένους δύο ιμάντες με πλαστική ενίσχυση για τοποθέτηση επάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια είναι συμβατή με το σύστημα προσάρτησης MOLLE.

Πηγή: TasmanianTiger.info

Κάτι που δείχνει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια είναι και αυτό που βλέπετε παρακάτω στο εσωτερικό της θήκης. Οι δύο μεγάλες επιφάνειες στην εσωτερική πλευρά έχουν κάποια «Χ» από ένα είδος λάστιχου στο οποίο «κολλάει» επάνω ο γεμιστήρας. Έτσι, πέρα από τη πίεση της θήκης με τους ελαστικούς ιμάντες υπάρχει και αυτό το υλικό που προσφέρει καλύτερη συγκράτηση των γεμιστήρων.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τώρα όσον αφορά την εμπειρία μας, είναι με χρήση από γεμιστήρες τυφεκίων τύπου AR-15 αλλά και AK-47. Και στις δύο περιπτώσεις μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι με τη συγκράτηση των γεμιστήρων, άνεση, και ευκολία χρήσης. Με τους γεμιστήρες για AK-47 είναι ορατό ότι η θήκη τεντώνεται λίγο παραπάνω αλλά ποτέ δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.

Πηγή: Camouflage.bg

Οπότε κλείνοντας, τη θεωρούμε μία καλή πρόταση ειδικά εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικά όπλα και δε θέλετε να επενδύσετε σε ολόκληρες συλλογές θηκών για το κάθε ένα από αυτά. Εάν τα βασικά σας όπλα είναι της οικογενείας των AR-15 τότε χωρίς δεύτερη σκέψη αυτή η θήκη θα σας καλύψει. Αν πάλι χρησιμοποιείτε και πιο «βαριά» όπλα όπως AK-47, τότε θα δουλέψει αλλά ίσως να υπάρχουν καλύτερες επιλογές στην αγορά.

το βρήκαμε εδώ

Θήκες
#Θήκη #γεμιστήρα #τυφεκίου #Tasmanian #Tiger #SGL #MCL

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...