News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Τεχνολογία: Σύστημα COBHAM MEDUSA (2011)

Πριν από καιρό είχε διαρρεύσει μέσω της ιστοσελίδας WikiLeaks.org ένας κατάλογος με προηγμένα, για την εποχή, συστήματα παρακολούθησης. Ένα από αυτά ήταν και το σύστημα ISS (Integrated Surveillance System, Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης) MEDUSA της βρετανικής ιδιωτικής εταιρίας υψηλής τεχνολογίας COBHAM. Αυτό θα δούμε σε αυτό το άρθρο σε μεγαλύτερο βάθος.

Πηγή: WikiLeaks.org

Η εταιρία COBHAM είναι μία εταιρία υψηλής τεχνολογίας που προσφέρει λύσεις σε ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών. Ωστόσο, το σύστημα MEDUSA απευθύνονταν αποκλειστικά σε κρατικές δυνάμεις ασφαλείας όπως είναι τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης και μέσω του WikiLeaks είχε διαρρεύσει το διαφημιστικό του φυλλάδιο. Δε θα είχε νόημα να προσπαθήσουμε να περιγράψουμε με δικά μας λόγια κάτι που ήδη περιγράφεται σε αυτό το δισέλιδο. Άρα, εδώ βλέπετε το αυθεντικό φυλλάδιο και από κάτω ακολουθεί το ίδιο μεταφρασμένο στα ελληνικά μαζί με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό ώστε να είναι καλύτερα κατανοητό σε όλους τους αναγνώστες μας.

Πηγή: WikiLeaks.org
Πηγή: WikiLeaks.org


texnologia_systhma_cobham_medusa_2011_03
Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης (ISS) – MEDUSA παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα παρατήρησης Γραμμών Κλειδιών Επικοινωνίας (LOC), Ονομαστικών Περιοχών Ενδιαφέροντος (NAI) και Στοχευμένων Περιοχών Ενδιαφέροντος (TAI), μικρά γεωγραφικά σημεία συγκέντρωσης και κρίσιμες περιοχές ενδιαφέροντος για πληροφόρηση, βελτίωση και ανάπτυξη της γενικής εικόνας πληροφοριών και τη παροχή του στόχου της ανωτέρας διοίκησης. Το κλειδί στο MEDUSA είναι η ικανότητα ταχείας ανάπτυξης Τμήματος Παρακολούθησης, επιτρέποντας στο χρήστη απόκρυψη του εξοπλισμού επικοινωνιών και καμερών σε προκατασκευασμένες κρυψώνες ή τοπικά υλικά. Τέτοιες κρυψώνες που θα ταιριάζουν με το κάθε περιβάλλον, παρέχοντας συνεχή, ημέρα/νύκτα, και παντός καιρού παρακολούθηση μέσω βίντεο στη περιοχή του στόχου.

Το MEDUSA αποτελείται από μία συλλογή εξαρτημάτων συμπεριλαμβανομένου ενός Βασικού Σταθμού Παρακολούθησης (BMS), 4 Τμήματα Παρακολούθησης (SM) αποτελούμενα από εναλλασσόμενες κάμερες, πομποδέκτες, Αυτόματους Αισθητήρες Εδάφους (UGS) και κρυψώνες. Όλοι οι σταθμοί χρησιμοποιούν την ιδιόκτητη τεχνολογία της Cobham, τους ασφαλείς COFDM πομποδέκτες ραδιοσημάτων για βίντεο, τους Αυτόματους Αισθητήρες Εδάφους (Συμπεριλαμβανομένων Παθητικής Υπέρυθρης Ακτινοβολίας, Μαγνητικός, Σεισμικός και Ακουστικός), σταθερές και ρυθμιζόμενες κατά PTZ κάμερες για παροχή κατάλληλης επιχειρησιακής ευελιξίας σε επιχειρήσεις εμβέλειας Ορατού Πεδίου (LOS) και Μη Ορατού Πεδίου (NLOS).

Το MEDUSA περιορίζει την έκθεση και τον αριθμό του προσωπικού σε εχθρικές ενέργειες ή εγκληματικά στοιχεία διενεργώντας απομακρυσμένη, ασφαλή, παρακολούθηση του στόχου με βίντεο. Η απειλή των Φίλιων Δυνάμεων στη ρύθμιση ενός «Μοτίβου Χρόνου Ζωής» λόγω επιχειρησιακών συντηρήσεων μειώνεται αισθητά μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης ενέργειας της κρυμμένης και/ή φανερής κάμερας, της ασφαλούς τεχνολογίας COFDM σε πομποδέκτες ραδιοσημάτων για βίντεο, και των ενεργοποιητών μέσω αισθητήρων UGS. Ο συνδυασμός της διαχείρισης ενέργειας και των ειδικών μπαταριών παρέχει στο χρήστη μία μεγάλης διάρκειας επιχειρησιακή ζωή, με 4-ώρες ενεργοποιημένων μεταδόσεων βίντεο ανά ημέρα, προτού χρειαστεί αντικατάσταση.

Ικανότητες Κλειδιά

  • Ολοκληρωμένο Σύστημα: Κωδικοποιημένη Ορθογώνια Πολυπλεξία με Διαίρεση Συχνοτήτων (COFDM). Υψηλής αντοχής και επιχειρησιακά δοκιμασμένο σε υψηλής ταχύτητας επικοινωνίες.
  • Φάσμα: Υψηλής απόδοσης φάσμα που επιτρέπει υψηλή ποιότητα, χαμηλή καθυστέρηση, και μετάδοση βίντεο (σε μορφή MPEG-4)
  • Εμβέλεια: Ορατό Πεδίο: >7 μέχρι 30 μίλια (εξαρτάται από το ύψος της κεραίας του δέκτη)
  • Εμβέλεια: Μη Ορατό Πεδίο: >1 μίλι (εξαρτάται από το ύψος της κεραίας του δέκτη)
  • Τεχνολογία COTS: Το MEDUSA αποτελείται από ολοκληρωμένα COTS/τροποποιημένα διαθέσιμα στο εμπόριο προϊόντα επιλεγμένα από δοκιμασμένες επικοινωνίες και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ
  • Ανοικτή Αρχιτεκτονική, Επεκτάσιμο και με Δυνατότητες Ανάπτυξης
  • Κρυπτογράφηση: Ιδιόκτητη υλοποίηση του αλγόριθμου κρυπτογράφησης AES 256-bit (δυνατότητα παροχής με έγκριση άδειας)

texnologia_systhma_cobham_medusa_2011_04
texnologia_systhma_cobham_medusa_2011_05
Για περισσότερες πληροφορίες στα Προϊόντα Προστασίας Ενόπλων Δυνάμεων & Δυνάμεων Ασφαλείας παρακαλούμε να μιλήσετε με τον Υπεύθυνο Πωλήσεων.

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε στο:

Cobham Tactical Comminications & Surveillance

The Cobham Centre – Solent, Fusion 2, 1100 Parkway
Solent Business Park, Whiteley, Hampshire PO157AB, UK
T: +44 (0) 1489 566 750


το βρήκαμε εδώ

Τεχνολογία
#Τεχνολογία #Σύστημα #COBHAM #MEDUSA

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...