News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Τεχνική τραβήγματος όπλου «βρυκόλακας» | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Η κεκαλυμμένη οπλοφορία έχει αρκετά μειονεκτήματα σε σχέση με την εμφανή αναφορικά με τις απαιτήσεις σε πιο δύσκολες τεχνικές χειρισμού του όπλου. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είναι το ίδιο εύκολο να τραβάμε απλά το πιστόλι από τη θήκη του με το να πρέπει να το αποκαλύψουμε, και έπειτα να το τραβήξουμε γρήγορα και με ασφάλεια. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε μία πολύ διαδεδομένη τεχνική που αφορά τους οπλοφόρους που φέρουν τα όπλα τους κρυμμένα κάτω από κάποιο ρούχο στο πλάι.

Πηγή: GunBelts.com

Στο άρθρο μας «Πατέντα Μάχης: Πανωφόρι για οπλοφόρους» είχαμε δει τόσο τη πιο διαδεδομένη τεχνική τραβήγματος όπλου για αυτή τη περίπτωση, όσο και μία πατέντα για να τη βελτιώσουμε περαιτέρω. Παρ’όλα αυτά, δεν είναι η μοναδική τεχνική και έτσι εδώ βλέπετε τη τεχνική του «βρυκόλακα».

Πηγή: YouTube.com/watch?v=tmUj2775o1M

Σε αντίθεση με τη τεχνική όπου σπρώχνουμε προς τα πίσω το ρούχο-πανωφόρι με το βασικό μας χέρι και έπειτα μεταβαίνουμε στη λαβή και τράβηγμα του όπλου, εδώ χρησιμοποιούμε το βοηθητικό μας χέρι για να τραβήξει από την αντίθετη πλευρά το ρούχο-πανωφόρι μας φέρνοντας το εμπρός, κοντά στο πρόσωπο μας. Κάτι που θυμίζει το πως οι βρυκόλακες στις ταινίες σηκώνουν τις κάπες τους. Από εκεί έχει πάρει η τεχνική το όνομα της. Έπειτα εφόσον με αυτό το τρόπο έχουμε αποκαλύψει το όπλο μας, κάνουμε μία σωστή λαβή και τράβηγμα του όπλου με το βασικό μας χέρι.

Πηγή: TacticalRifleman.com

Το πλεονέκτημα της τεχνικής είναι ότι μπορεί να γίνει πιο γρήγορα και χωρίς να χρειάζεται το βασικό μας χέρι να κάνει όλη του δουλειά (αποκάλυψη και τράβηγμα). Ωστόσο, έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα και αυτό είναι ότι λειτουργεί μόνο με πανωφόρια που είναι ανοικτά εμπρός (παρεμπιπτόντως, το ίδιο μειονέκτημα έχει και η άλλη τεχνική που είχαμε δείξει). Εάν δε την εκτελέσει σωστά κανείς μπορεί επίσης προσωρινά να του περιορίσει το οπτικό πεδίο. Ωστόσο, εάν εκτελεστεί σωστά αυτός ο περιορισμός είναι τόσο στιγμιαίος που το κάνει πρακτικά ασήμαντο. Κλείνουμε με ένα σύντομο βίντεο από την Αμερικανική εταιρία Tactical Rifleman, με τον εν αποστρατεία Navy SEAL και πλέον εκπαιδευτή ένοπλης μάχης, κύριο Τζέισον, με παραπάνω από 20 έτη πολεμικής εμπειρίας που κάνει επίδειξη της συγκεκριμένης τεχνικής.

Source link

Εκπαίδευση σε Όπλα
#Τεχνική #τραβήγματος #όπλου #βρυκόλακας #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...