News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Ταξίδια & Εμπειρίες: Κονέκτικατ, ΗΠΑ

Έχει περάσει καιρός από το τελευταίο μας άρθρο για μία πολιτεία των ΗΠΑ και έτσι θα δούμε εδώ το Κονέκτικατ, τη πιο Νότια πολιτεία της περιοχής που είχαν αποικίσει οι Βρετανοί και είναι μέχρι και σήμερα γνωστή ως «Νέα Αγγλία» στις ΗΠΑ. Στο Κονέκτικατ έχουμε βρεθεί για επαγγελματικούς λόγους μερικές φορές αλλά δεν έχουμε ζήσει για μεγάλα διαστήματα εκεί. Βάσει αυτών των εμπειριών θα μοιραστούμε μαζί σας την άποψη μας. Προσοχή! Οι χώρες εξελίσσονται και αλλάζουν καθημερινά έτσι κάποια από αυτά που γράφουμε ίσως να μην ισχύουν πλέον. Περιμένουμε στα σχόλια τις δικές σας εμπειρίες και απόψεις εάν έχετε βρεθεί ή ζήσει σε αυτές τις χώρες ή/και πολιτείες.

Πηγή: FreeWorldMaps.net

Το Κονέκτικατ είναι ένα σχετικά ήσυχο μέρος στις ΗΠΑ με περίπου 3.5 εκατομμύρια κατοίκους σε μία αραιοκατοικημένη περιοχή με λόφους, βουνά, και ποτάμια. Είναι αρκετά βόρεια άρα έχει κρύους χειμώνες και όχι και τόσο ζεστά καλοκαίρια. Με απλά λόγια είναι αυτό που φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος ως μία μικρή κοινωνία με όμορφα και άνετα σπίτια κοντά στη φύση.

Πηγή: InSiteSearch.com

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Κονέκτικατ είναι μέσα στις 10 πλουσιότερες πολιτείες των ΗΠΑ. Αρκετοί μάλιστα κάτοικοι του εργάζονται στη γειτονική Νέα Υόρκη αλλά ζουν μόνιμα στο Κονέκτικατ που έχει πολύ πιο όμορφες και αραιοκατοικημένες πόλεις. Βέβαια, όπως και οι υπόλοιπες γειτονικές πολιτείες, έτσι και το Κονέκτικατ είναι μία «μπλε» πολιτεία (δηλαδή υπέρ των «Δημοκρατικών») που σημαίνει ότι δεν είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους οπλοκατόχους και γενικότερα τα όπλα. Έτσι δε θα βρείτε πολλά σκοπευτήρια, άτομα με ανάλογα ενδιαφέροντα, και οπλοπωλεία.

Πηγή: NYTimes.com

Για παράδειγμα, χωρίς άδεια οπλοφορίας που να έχει εκδοθεί από τη πολιτεία του Κονέκτικατ δε μπορεί κανείς ούτε καν να ενοικιάσει όπλα στο σκοπευτήριο ή στα μεγάλα οπλοπωλεία για δοκιμή. Αυτό από μόνο του κάνει το Κονέκτικατ μία από τις πολιτείες που προσωπικά δε συμπαθούμε ιδιαιτέρως. Το ίδιο ισχύει και στη γενικότερη νοοτροπία και καθημερινότητα των περισσότερων κατοίκων της πολιτείας (ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις) που είναι περισσότερο προς τις φιλελεύθερες και αριστερές πεποιθήσεις.

Πηγή: CTPost.com

Ακολουθώντας αυτή τη στάση, πρόσφατα η πολιτεία αποποινικοποίησε τη χρήση της κάνναβης. Παρ’όλα αυτά, λόγω του σχετικά μικρού πληθυσμού και της καλής οικονομικής κατάστασης έχει μέτρια επίπεδα εγκληματικότητας άρα είναι σε γενικές γραμμές μία ασφαλής πολιτεία. Για τη προστασία της, η πολιτεία έχει 143 αστυνομικά τμήματα με περίπου 8000 αστυνομικούς συνολικά.

Πηγή: TheDay.com

Από ένοπλες δυνάμεις, στο Κονέκτικατ θα βρείτε μόλις πέντε βάσεις. Τη βάση υποβρυχίων «New London» του πολεμικού ναυτικού, βάση εθνοφυλακής, την ακαδημία της ακτοφυλακής, το κέντρο έρευνας & ανάπτυξης της ακτοφυλακής, και το κέντρο θαλάσσιας προστασίας. Κατ’επέκταση δεν έχει ιδιαίτερο στρατιωτικό ενδιαφέρον.

Πηγή: USSNautilus.org

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι αυτό που θα έλεγε κανείς ένα «βαρετό» μέρος, και μάλιστα στη πλειοψηφία του κατά των όπλων. Αν παρ’ελπίδα βρεθείτε κάπου στο Κονέκτικατ και θέλετε να κάνετε κάτι ενδιαφέρον. Παραθέτουμε κάποιες προτάσεις στη συνέχεια.

Πάρκο Devil’s Hopyard
Ένα πολύ εντυπωσιακό πάρκο με έκταση τέσσερα τετραγωνικά χιλιόμετρα, ιδανικό για πεζοπορία, και κάθε είδους εξόρμηση στη φύση.

Πηγή: RootsRated.com

Μουσείο Αεροπορίας New England
Ένα αρκετά μεγάλο μουσείο με δεκάδες αεροπλάνα και ελικόπτερα, και όχι μόνο πολεμικά, αλλά και πολιτικά. Έχει κάποια μοναδικά εκθέματα με τεράστια ιστορική αξία. Σίγουρα ένα από τα αξιόλογα μουσεία της πολιτείας για κάθε επισκέπτη.

Πηγή: CTWatchdog.com

Μουσείο & Βιβλιοθήκη Δυνάμεων Υποβρυχίων
Και πάλι, ένα πολύ ενδιαφέρον αξιοθέατο που δε το συναντάμε σε πολλά μέρη. Είναι ένας πάρα πολύ ωραίος χώρος που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και περιλαμβάνει παραπάνω από 33 χιλιάδες εκθέματα. Εάν ποτέ βρεθείτε στο Κονέκτικατ σίγουρα πρέπει να το επισκεφθείτε.

Πηγή: CLUI.org

Πάρκο East Rock
Αντίστοιχα και με το προηγούμενο πάρκο, και αυτό είναι ένα μεγάλο πάρκο (2 τετραγωνικά χιλιόμετρα), με όμορφη άγρια φύση, ιδανικό για κάθε είδους υπαίθρια δραστηριότητα.

Πηγή: AtlasObscura.com

Εάν πιστεύετε ότι ξεχάσαμε κάτι σημαντικό σχετικά με τη θεματολογία μας για τη πολιτεία του Κονέκτικατ, σας παρακαλούμε να μας το αναφέρετε στα σχόλια του άρθρου.

το βρήκαμε εδώ

Ταξίδια & Εμπειρίες
#Ταξίδια #Εμπειρίες #Κονέκτικατ #ΗΠΑ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...