News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Tasmanian Tiger θήκη ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης II

Πρόσφατα αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση όπου σε ένα περιβάλλον ζούγκλας ο ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης CAT (περισσότερα στο άρθρο μας «Ιμάντας Ίσχαιμης Περίδεσης CAT») που είχαμε επάνω μας είχε γεμίσει λάσπη και ήταν πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί. Έτσι κάναμε μία έρευνα αγοράς και καταλήξαμε με αυτή τη κλειστού τύπου θήκη για ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης της εταιρίας Tasmanian Tiger.

Πηγή: TaskForce43.ru

Το κόστος από αυτή τη θήκη είναι μόλις €12 από τη κατασκευάστρια εταιρία, και είναι μία σχετικά απλή κλειστή θήκη κατασκευασμένη από ύφασμα CORDURA® 700. Βγαίνει σε πέντε αποχρώσεις (μαύρο, μπλε, πράσινο, χακί, και ερήμου) όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στη συνέχεια.

Πηγή: Cop-Shop.de

Οι διστάσεις της είναι ελαφρώς μεγαλύτερες απ’ότι θα περιμέναμε. Πιο συγκεκριμένα έχει ύψος 12 εκατοστά, πλάτος 7 εκατοστά, και βάθος 2.5 εκατοστά. Το βάρος της θήκης είναι στα 45 γραμμάρια. Αυτό δε μας άρεσε αρκετά άλλα έχει κάποια πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, είναι πιο εύχρηστη με γάντια και χωράει οποιοδήποτε ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης και αν χρησιμοποιείτε. Στο εσωτερικό της έχει μόνο ένα λαστιχάκι για να συγκρατεί τον ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα με ένα τράβηγμα όταν χρειάζεται.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στην εσωτερική πλευρά τα θηλυκά Velcro έχουν κολλημένες αφαιρούμενες ταινίες Velcro που καλύπτουν τη μισή τους επιφάνεια. Εάν τις αφαιρέσουμε τότε η θήκη θα κλείνει πολύ πιο γερά, αλλά θα απαιτεί και περισσότερη δύναμη για να ανοίξει. Άρα μπορούμε με αυτό τον εύκολο τρόπο να τη ρυθμίσουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας. Τα βλέπετε καλύτερα και παρακάτω μέσα στα κόκκινα πλαίσια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ασφαλώς, στο πίσω μέρος η θήκη διαθέτει στρατιωτικών προδιαγραφών σύστημα προσάρτησης εξοπλισμού MOLLE για να μπορούμε να τη τοποθετήσουμε εύκολα σε οποιοδήποτε σύγχρονο τακτικό εξοπλισμό. Το βλέπετε αυτό και αυτό καλύτερα εδώ.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Και εδώ βλέπετε ακόμα κάτι που δείχνει ποιοτική κατασκευή με προσοχή στη λεπτομέρεια, η εγκοπή ασφάλισης είναι στραμμένη ανάποδα ώστε ακόμα και αν χαλάσει και ανοίξει να συνεχίζει να συγκρατεί τη θήκη στη θέση της. Να τονίσουμε ότι το κλιπ ασφάλισης είναι πολύ ποιοτικό και ανθεκτικό, απλά αυτό προσθέτει ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας. Τέλος, εξωτερικά η θήκη έχει και τα απαραίτητα διακριτικά, δηλαδή το σταυρό και TQ από τη λέξη «tourniquet» (ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης), αλλά και λαβή για γρήγορο άνοιγμα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, ίσως οι κλειστές θήκες για ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης να είναι ιδανικότερες από ανοικτή μεταφορά. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται να κινείστε συχνά έρπειν, εάν εκεί όπου κινείστε έχει πολλές λάσπες ή λεπτή άμμο, εάν υπάρχει κίνδυνος ο ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης να μπλεχτεί σε κλαδιά λόγω πυκνής βλάστησης, και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, τότε ίσως να είναι καλύτερο να έχετε κλειστές θήκες όπως αυτή που παρουσιάσαμε εδώ. Προσωπικά, η θήκη II για ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης της Tasmanian Tiger μας έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις μέχρι σήμερα με μόνο μειονέκτημα τον όγκο της που το θεωρούμε υπερβολικό.

το βρήκαμε εδώ

Θήκες
#Tasmanian #Tiger #θήκη #ιμάντα #ίσχαιμης #περίδεσης

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...