News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Ταινία: Αναχώρηση για Παρίσι 15:17 (2018)

Αυτή είναι μία πολύ πρόσφατη ταινία για ένα εξίσου πρόσφατο περιστατικό. Τη τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο τραίνο Thalys το 2015 στη διαδρομή Άμστερνταμ-Παρίσι. Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία του κυρίου Κλιντ Ίστγουντ και περιλαμβάνει κάποια ενδιαφέροντα διδάγματα για το θεατή.

Πηγή: TheHDRoom.com

Ο τίτλος της ταινίας βασίζεται στην ώρα αναχώρησης του τραίνου από το κεντρικό σταθμό του Άμστερνταμ. Η αναχώρηση ήταν στις 15:17 στις 21 Αυγούστου του 2015. Για όσους δε το θυμούνται, ο Μαροκινός ισλαμιστής τρομοκράτης Αγιούμπ Ελ-Κχαζάν οπλισμένος με ένα παράνομο αυτόματο τυφέκιο AKM, 9 γεμιστήρες (270 φυσίγγια), ένα παράνομο πιστόλι, ένα κοπίδι και ένα δοχείο με βενζίνη έκανε μία τρομοκρατική επίθεση στο τραίνο.

Πηγή: DailyStar.co.uk

Τελικά, την επίθεση σταμάτησαν τρεις αμερικανοί τουρίστες. Οι κύριοι Σπενσερ Στόουν (διασώστης μάχης της πολεμικής αεροπορίας), Άντονι Σάντλερ, και Άλεκ Σκαρλάτος (στρατιώτης πεζικού στο στρατό ξηράς). Βλέπετε τους τρεις αυτούς ήρωες παρακάτω.

Πηγή: WashingtonTimes.com

Η ταινία έχει πρακτικά βιογραφικό χαρακτήρα δείχνοντας το πως οι τρεις αυτοί φίλοι μεγάλωσαν και το πως κατέληξαν σε εκείνο το τραίνο τον Αύγουστο του 2015. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας αφορά ακριβώς αυτό. Το πως μεγάλωσαν, το πως και γιατί κατατάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις και τη καθημερινότητα τους όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: SMH.com.au

Ένα μικρό μέρος της ταινίας παρουσιάζει αυτό το περιστατικό και την αντίδραση τους σε αυτό. Μία υποδειγματική αντίδραση για κάθε άνθρωπο και γι’αυτό θεωρούμε και τόσο αξιόλογη τη ταινία αυτή ως ένα διδακτικό μέσο. Δείχνει έμπρακτα το πως πρέπει όλοι οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουμε οποιονδήποτε εγκληματία.

Πηγή: Destructoid.com

Όσον αφορά το ρεαλισμό, θα σας πούμε μόνο αυτό, τους πρωταγωνιστές δε τους υποδύονται κάποιοι ηθοποιοί του Χόλυγουντ αλλά οι ίδιοι οι κύριοι Σπενσερ Στόουν, Άντονι Σάντλερ, και Άλεκ Σκαρλάτος. Και οι τρεις συνεργάστηκαν στενά με τον κύριο Κ. Ίστγουντ για να μεταδώσουν όσο πιο ρεαλιστικά ότι έζησαν εκείνο το μεσημέρι του Αυγούστου και έτσι δε τίθεται θέμα έλλειψης ρεαλισμού.

Πηγή: Biography.com

Κλείνοντας, δεν είναι σε καμία περίπτωση μία ταινία δράσης γεμάτη ένταση και ταχύτητα. Αλλά θεωρούμε ότι μεταδίδει κάποια σημαντικά μαθήματα ζωής που είναι χρήσιμα για όλους τους ανθρώπους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας όπως παραθέτουμε σε όλα τα άρθρα μας από αυτή τη κατηγορία.

το βρήκαμε εδώ

Ταινίες
#Ταινία #Αναχώρηση #για #Παρίσι

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...