News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Συλλογή εκπαίδευσης για ράμματα Artagia Med

Να γνωρίζει κανείς να κάνει ράμματα είναι χρήσιμο και είναι κάτι που μπορεί να μάθει κανείς με κάποιες σύντομες εκπαιδεύσεις. Από την άλλη πλευρά, είναι κάτι που αν δε το κάνεις επί καθημερινής βάσης σιγά σιγά θα ξεχασθεί. Εκεί αποσκοπεί η συλλογή που θα δούμε σε αυτό το άρθρο μας που κοστίζει περίπου $44 από την εταιρία Artagia Med και τη θεωρούμε μία αξιόλογη επιλογή.

Πηγή: Artagia.myshopify.com

Προσωπικά έχει χρειαστεί να κάνουμε ράμματα σε πραγματικά περιστατικά λιγότερες από δέκα φορές μέχρι σήμερα. Αλλά χάρη στη συνεχή εξάσκηση που προσφέρει μία συλλογή όπως αυτή που βλέπουμε εδώ θεωρούμε ότι έχουμε διατηρήσει ένα βασικό επίπεδο ικανότητας. Η συλλογή έρχεται σε μία χάρτινη συσκευασία όπως βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία και όπως αναγράφει, έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί από φοιτητές ιατρικής.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στο εσωτερικό της χάρτινης συσκευασίας υπάρχουν δύο πράγματα. Μία μαύρη θήκη με τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για εξάσκηση σε ράμματα, και μία ανατομικά σχεδιασμένη επιφάνεια που εξομοιώνει τα διαφορετικά επίπεδα του δέρματος με αντίστοιχες υφές και σκληρότητα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως βλέπετε στη συνέχεια, η επιφάνεια αυτή εξομοιώνει την επιδερμίδα, το υποδόριο λίπος και το μυϊκό ιστό και έχει 14 τραύματα οκτώ διαφορετικών τύπων. Υπάρχει και χώρος για να κάνουμε τα δικά μας κοψίματα εάν θέλουμε να εξασκηθούμε σε κάτι άλλο.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η συλλογή από την άλλη πλευρά περιέχει τα ακόλουθα υλικά. Σίγουρα τα εργαλεία δεν είναι υπερβολικά ποιοτικά αλλά με δεδομένο ότι μιλάμε για μία σχετικά φτηνή συλλογή εξάσκησης, δε θα περίμενε κανείς και κάτι πολύ διαφορετικό.

  • Δύο λαβίδες Adson
  • Συλλογή τριών ψαλιδιών ραμμάτων
  • Πέντε χειρουργικές λεπίδες-νυστέρια
  • Επτά ράμματα USP 4/0 από νάιλον μονής ίνας

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως αναφέρει και η κατασκευάστρια εταιρία, ο στόχος της συλλογής είναι προετοιμασία για εξετάσεις, επίδειξη σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, και εξάσκηση για να μη χάσετε την ικανότητα που μάθατε. Σε καμία περίπτωση δε πρόκειται να μάθετε να κάνετε ράμματα δίχως εξειδικευμένη εκπαίδευση. Εφόσον όμως έχετε κάνει κάποια τέτοια εκπαίδευση, μία τέτοια συλλογή είναι ένας ευχάριστος τρόπος να διατηρήσετε τις ικανότητες σας.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=ScdZYYUOGrA

Αναφορικά με τη ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή ακόμα και έπειτα από εκατοντάδες ράμματα. Επίσης, η εταιρία Artagia Med λίγες ημέρες μετά την αγορά της συλλογής μας έστειλε εντελώς δωρεάν 12 ακόμα συλλογές ραμμάτων. Δε γνωρίζουμε εάν αυτό είναι κάτι που συμβαίνει πάντα ή όχι. Βλέπετε τα ράμματα που μας έστειλαν στην ακόλουθη φωτογραφία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τα ράμματα ήταν διαστάσεων USP 4/0, μονής ίνας από νάιλον και όπως αναγράφει και στη συσκευασία αποκλειστικά σχεδιασμένα για εκπαιδευτικούς λόγους. Έχοντας εμπειρία και από πραγματικά ράμματα, δεν είναι εύκολο να διακρίνει κανείς κάποια δραματική διαφορά ανάμεσα στα εκπαιδευτικά και τα πραγματικά.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, η συγκεκριμένη συλλογή είναι μία πολύ καλή πρόταση, σε εξίσου καλή τιμή. Επίσης, η εταιρία φαίνεται ότι ενδιαφέρεται και θέλει να προσφέρει περισσότερα σε όσους ενδιαφέρονται για το χώρο της ιατρικής φροντίδας και πρώτων βοηθειών. Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε κάτι αρνητικό να αναφέρουμε, ειδικά σε μία τόσο χαμηλή τιμή. Παρακάτω είναι ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων με αυτή τη συλλογή ώστε να το δείτε και πως είναι στη πράξη.

το βρήκαμε εδώ

Επιβίωση και Πρώτες Βοήθειες
#Συλλογή #εκπαίδευσης #για #ράμματα #Artagia #Med

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...