News

News

Δευτέρα
Δεκέμβριος, 11

Στάση Βολής SBU | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Μία από τις πιο περίεργες και σπάνιες στάσεις βολής είναι η λεγόμενη SBU. Το όνομα της το πήρε από μία μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έχει πλέον αλλάξει όνομα. Παλιά ονομάζονταν SBU (SEAL Boat Unit, Μονάδα Σκαφών SEAL) αλλά σήμερα είναι γνωστή ως SWCC (Special Warfare Combatant-Craft Crewmen, Πλήρωμα Πολεμικών Σκαφών Ειδικών Επιχειρήσεων) και βλέπετε μία φωτογραφία τους παρακάτω.

Πηγή: SOFREP.com

Μέχρι και το 2001, η μονάδα αυτή ονομάζονταν SBU (SEAL Boat Unit, Μονάδα Σκαφών SEAL) και ο οπλισμούς τους ήταν πιο περιορισμένος απ’ότι σήμερα. Έτσι, ανέπτυξαν μία ανορθόδοξη στάση βολής που έγινε γνωστή ως στάση βολής SBU. Αργότερα, η στάση αυτή άρχισε να χρησιμοποιείται και από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια τη βλέπουμε να διδάσκεται και σε απλούς πολίτες όπως βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία που είναι από ένας εκπαιδευόμενος πολίτης από σχολείο του κυρίου Κρις Κόστα, ενός παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτή με μεγάλη εμπειρία στο χώρο, συμπεριλαμβανομένης και εκτενούς πολεμικής εμπειρίας στη Μέση Ανατολή, και στη Νότια Αμερική από τη 12 ετών υπηρεσία του στην ακτοφυλακή.

Πηγή: XDTalk.com

Ο στόχος από τη στάση αυτή είναι η βολή με την ελάχιστη δυνατή έκθεση πίσω από κάλυψη. Για τα μέλη των SBU η κάλυψη ήταν τα αλεξίσφαιρα τμήματα του σκάφους. Για να γίνει καλύτερα κατανοητό, θα παραθέσουμε τη περιγραφή του εν αποστρατεία SEAL, ιδρυτή και εκπαιδευτή του σχολείου ελεύθερων σκοπευτών SEAL, του κυρίου Κρις Σάινογκ από το βιβλίο του «Navy SEAL Shooting». Μπορείτε να διαβάσετε σε ελληνική απόδοση τη περιγραφή της στάσης από τον ίδιο εδώ.


«Η στάση βολής SBU πήρε το όνομα της από τα φιλαράκια μου στις Ειδικές Επιχειρήσεις του Ναυτικού στις Μονάδες Σκαφών SEAL (SBU). Παρότι σήμερα ονομάζονται Ομάδες Ειδικών Σκαφών (SBT), θα κρατήσουμε το αρχικό όνομα. Άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή τη στάση από τακτική αναγκαιότητα για να είναι όσο πιο χαμηλά γίνεται πυροβολώντας επάνω από τη πολύ περιορισμένη κάλυψη του σκάφους. Είναι μία απλή αλλά αποτελεσματική προσαρμογή σχεδόν οποιασδήποτε στάσης βολής, όπου απλώς περιστρέφεις το όπλο σου 90 μοίρες ώστε να φέρεις το σκοπευτικό σου (και πιο σημαντικό, το κεφάλι σου) λίγες ίντσες χαμηλότερα. Εάν ρίχνεις με το δεξί χέρι περιστρέφεις το όπλο στα αριστερά σου. Οι αριστερόχειρες το περιστρέφετε στα δεξιά σας. Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν χρησιμοποιείτε στάση βολής SBU:

  • Δεν είναι δυνατό να έχεις το κοντάκιο στην ίδια θέση όπως στις συμβατικές στάσεις. Καθώς περιστρέφεις το όπλο, πρέπει να σύρεις το κοντάκιο έξω και πάνω ώστε να μπορείς να δεις το σκοπευτικό σύστημα.
  • Χρησιμοποίησε άλλα σημεία επαφής για να ενισχύσεις τη στάση βολής.
  • Να θυμάσαι ότι πρέπει να έχεις τον αγκώνα της δυνατής σου πλευράς προς τα κάτω. Δεν είναι το κεφάλι σου, αλλά είμαι σίγουρος ότι να σε πυροβολήσουν στον αγκώνα δε θα είναι αστείο.

»


Πηγή: Pinterest.com

το βρήκαμε εδώ

Εκπαίδευση σε Όπλα
#Στάση #Βολής #SBU #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...