Πριν από λίγο καιρό είχαμε περιγράψει τη πρώτη πρόκληση του FBI-NA (Federal Bureau of Investigation-National Academy, Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών-Εθνική Ακαδημία) που μπορείτε να τη βρείτε στο άρθρο μας «Σωματική Αγωγή: FBI πρόκληση #1». Εδώ θα παρουσιάσουμε τη δεύτερη πρόκληση της ακαδημίας που λαμβάνει χώρα μία εβδομάδα μετά τη πρώτη πρόκληση, δηλαδή τη τρίτη εβδομάδα της εκπαιδεύσεως.
Το όνομα αυτής της δεύτερης πρόκλησης ονομάζεται «Not in Kansas Anymore» (Δεν είμαστε πια στο Κάνσας) που ακολουθεί το μοτίβο της πρώτης καθώς αυτή ήταν μία κλασική φράση από τη ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ» όταν η Ντόροθι αντιλήφθηκε ότι είχε χαθεί και είπε «Τότο, νομίζω ότι δεν είμαστε στο Κάνσας πια». Η επίσημη ενημέρωση για αυτή τη πρόκληση κατά κανόνα στέλνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους εκπαιδευόμενους και σε ελληνική απόδοση είναι κάπως έτσι.
«Καλό μεσημέρι εκπαιδευόμενοι,
Η αυριανή Πρόκληση έχει όνομα «Δεν είμαστε πια στο Κάνσας»… Μειώνουμε την απόσταση τρεξίματος, αλλά αυξάνουμε την ένταση (σκαλιά, λόφοι και λάστιχα αντίστασης). Παίρνουμε και τα 5 τμήματα και τα χωρίζουμε στις ακόλουθες 3 ομάδες:
Επώνυμα από A έως H (ξεκινάτε με επαναλήψεις στο λόφο)
Επώνυμα από H έως N (ξεκινάτε με τρέξιμο με λάστιχα αντίστασης)
Επώνυμα από N έως Ζ (ξεκινάτε με τις σκάλες)
Η κάθε ομάδα θα κάνει 8 λεπτά σε κάθε άσκηση για να επιτύχει σωστές επαναλήψεις… Θέλουμε να τα δίνετε όλα και μετά να ξεκουράζεστε, ξανά και ξανά και ξανά. Μία εναλλακτική Πρόκληση θα είναι το συνεχές τρέξιμο στο γυμναστήριο. Να αναφερθείτε στο γυμναστήριο όχι πιο αργά από τις 9:15 το πρωί.
Καληνύχτα!»
Ακόμα μία φορά, η πρόκληση είναι απλή αλλά σίγουρα όχι εύκολη. Δοκιμάστε να τα δίνετε όλα για 8 λεπτά όπως περιγράφεται στη πρόκληση και θα δείτε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο παρότι το σύνολο της πρόκλησης διαρκεί μόλις 24 λεπτά. Για να γίνει καλύτερο κατανοητό, βλέπετε παρακάτω το λόφο έξω από την ακαδημία του FBI στη Βιρτζίνια όπου γίνεται το τρέξιμο στο λόφο σε αυτή τη πρόκληση.
Αντίστοιχα, βλέπετε στη συνέχεια πως γίνεται το τρέξιμο με λάστιχα αντίστασης έξω από το χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της ακαδημίας του FBI.
Και τέλος, έχουμε τις σκάλες που είναι απλές σκάλες χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Καθαρά για λόγους πληρότητας βλέπετε μία σχετική φωτογραφία κατά τη διάρκεια της πρόκλησης εδώ.
Και θα κλείσουμε με μία πολύ ωραία φράση από το πατέρα του FBI, τον Τζων Έντγκαρ Χούβερ. Η επιγραφή που βλέπετε παρακάτω είναι κρεμασμένη στην είσοδο του γυμναστηρίου της ακαδημίας του FBI στη Βιρτζίνια και σε ελληνική απόδοση γράφει το εξής.
«Το σώμα πρέπει να είναι ικανό να εκτελεί το θέλημα και τις οδηγίες του μυαλού.
Ετοιμότητα, επιδεξιότητα και αντοχή τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τον αξιωματικό επιβολής του νόμου όσο το όπλο του.
Έλλειψη σε οποιαδήποτε από αυτές τις ιδιότητες, και δεν είναι καλά οπλισμένος.
Αν αποδεχθεί κάτι λιγότερο από τη τελειότητα προσκαλεί την αποτυχία.
– Τ. Έντγκαρ Χούβερ»

Σωματική Αγωγή
#Σωματική #Αγωγή #FBI #πρόκληση