News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Σωματική Αγωγή: FBI πρόκληση #2

Πριν από λίγο καιρό είχαμε περιγράψει τη πρώτη πρόκληση του FBI-NA (Federal Bureau of Investigation-National Academy, Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών-Εθνική Ακαδημία) που μπορείτε να τη βρείτε στο άρθρο μας «Σωματική Αγωγή: FBI πρόκληση #1». Εδώ θα παρουσιάσουμε τη δεύτερη πρόκληση της ακαδημίας που λαμβάνει χώρα μία εβδομάδα μετά τη πρώτη πρόκληση, δηλαδή τη τρίτη εβδομάδα της εκπαιδεύσεως.

Πηγή: FBI.gov

Το όνομα αυτής της δεύτερης πρόκλησης ονομάζεται «Not in Kansas Anymore» (Δεν είμαστε πια στο Κάνσας) που ακολουθεί το μοτίβο της πρώτης καθώς αυτή ήταν μία κλασική φράση από τη ταινία του 1939 «Ο Μάγος του Οζ» όταν η Ντόροθι αντιλήφθηκε ότι είχε χαθεί και είπε «Τότο, νομίζω ότι δεν είμαστε στο Κάνσας πια». Η επίσημη ενημέρωση για αυτή τη πρόκληση κατά κανόνα στέλνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους εκπαιδευόμενους και σε ελληνική απόδοση είναι κάπως έτσι.


«Καλό μεσημέρι εκπαιδευόμενοι,

Η αυριανή Πρόκληση έχει όνομα «Δεν είμαστε πια στο Κάνσας»… Μειώνουμε την απόσταση τρεξίματος, αλλά αυξάνουμε την ένταση (σκαλιά, λόφοι και λάστιχα αντίστασης). Παίρνουμε και τα 5 τμήματα και τα χωρίζουμε στις ακόλουθες 3 ομάδες:

Επώνυμα από A έως H (ξεκινάτε με επαναλήψεις στο λόφο)
Επώνυμα από H έως N (ξεκινάτε με τρέξιμο με λάστιχα αντίστασης)
Επώνυμα από N έως Ζ (ξεκινάτε με τις σκάλες)

Η κάθε ομάδα θα κάνει 8 λεπτά σε κάθε άσκηση για να επιτύχει σωστές επαναλήψεις… Θέλουμε να τα δίνετε όλα και μετά να ξεκουράζεστε, ξανά και ξανά και ξανά. Μία εναλλακτική Πρόκληση θα είναι το συνεχές τρέξιμο στο γυμναστήριο. Να αναφερθείτε στο γυμναστήριο όχι πιο αργά από τις 9:15 το πρωί.

Καληνύχτα!»


Ακόμα μία φορά, η πρόκληση είναι απλή αλλά σίγουρα όχι εύκολη. Δοκιμάστε να τα δίνετε όλα για 8 λεπτά όπως περιγράφεται στη πρόκληση και θα δείτε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο παρότι το σύνολο της πρόκλησης διαρκεί μόλις 24 λεπτά. Για να γίνει καλύτερο κατανοητό, βλέπετε παρακάτω το λόφο έξω από την ακαδημία του FBI στη Βιρτζίνια όπου γίνεται το τρέξιμο στο λόφο σε αυτή τη πρόκληση.

Πηγή: MOlivieriJr.wordpress.com

Αντίστοιχα, βλέπετε στη συνέχεια πως γίνεται το τρέξιμο με λάστιχα αντίστασης έξω από το χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της ακαδημίας του FBI.

Πηγή: FBINA267.blogspot.com

Και τέλος, έχουμε τις σκάλες που είναι απλές σκάλες χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Καθαρά για λόγους πληρότητας βλέπετε μία σχετική φωτογραφία κατά τη διάρκεια της πρόκλησης εδώ.

Πηγή: FBINA267.blogspot.com

Και θα κλείσουμε με μία πολύ ωραία φράση από το πατέρα του FBI, τον Τζων Έντγκαρ Χούβερ. Η επιγραφή που βλέπετε παρακάτω είναι κρεμασμένη στην είσοδο του γυμναστηρίου της ακαδημίας του FBI στη Βιρτζίνια και σε ελληνική απόδοση γράφει το εξής.


«Το σώμα πρέπει να είναι ικανό να εκτελεί το θέλημα και τις οδηγίες του μυαλού.

Ετοιμότητα, επιδεξιότητα και αντοχή τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τον αξιωματικό επιβολής του νόμου όσο το όπλο του.

Έλλειψη σε οποιαδήποτε από αυτές τις ιδιότητες, και δεν είναι καλά οπλισμένος.

Αν αποδεχθεί κάτι λιγότερο από τη τελειότητα προσκαλεί την αποτυχία.

– Τ. Έντγκαρ Χούβερ»


Πηγή: FBINASession271.blogspot.com

Source link

Σωματική Αγωγή
#Σωματική #Αγωγή #FBI #πρόκληση

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...