News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Σακίδιο 5.11 RUSH24… Πέντε χρόνια αργότερα

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από την ημέρα που ξεκινήσαμε να χρησιμοποιούμε το σακίδιο 5.11 RUSH24 καθημερινά. Πριν από δύο χρόνια είχαμε γράψει ένα άρθρο (άρθρο «Σακίδιο 5.11 RUSH24») που ανέλυε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αλλά εδώ θα δούμε τι φθορές έχει υποστεί έπειτα από περίπου 5 χρόνια καθημερινής χρήσης.

Πηγή: 511Tactical.com

Είναι πολύ σημαντικό να ορίσουμε τι εννοούμε με τον όρο καθημερινή χρήση. Εννοούμε μετακίνηση φέροντας επάνω μας το σακίδιο (όχι να βρίσκεται αφημένο σε κάποιο όχημα ή κάτι αντίστοιχο) για τουλάχιστον 2-3 ώρες ημερησίως για τουλάχιστον 300 ημέρες ανά έτος. Επίσης, αναφορικά με το βάρος του, ανάλογα με τις ανάγκες το βάρος του κυμαίνεται από 8 κιλά (ελάχιστο) έως 12 κιλά (μέγιστο). Αντίστοιχα, η χρήση του δε περιορίζεται σε ένα κλιματικό χώρο αλλά το έχουμε χρησιμοποιήσει από πολύ κρύα κλίματα (κάτω από -15°C) έως και τροπικά δάση με υψηλές θερμοκρασίες και ποσοστά υγρασίας. Τώρα που έχουμε ορίσει το τι εννοούμε όταν γράφουμε καθημερινά, ας δούμε τι φθορές έχει υποστεί.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όπως φαίνεται καθαρά από τη παραπάνω φωτογραφία, η πρώτη και γρήγορα εμφανής είναι ότι οι αντιολισθητικές επιφάνειες της πλάτης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί από τη τριβή. Αυτό κάνει το σακίδιο λιγότερο σταθερό απ’ότι όταν τις είχε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ίσως η πιο ενοχλητική φθορά απ’όλες όμως ήταν οι ιμάντες ασφάλισης που τους τελευταίους μήνες άρχισαν να χαλαρώνουν και αναγκαστήκαμε να κάνουμε τη πατέντα με δεματικά καλωδίων που βλέπετε στη παραπάνω φωτογραφία ώστε να τους ασφαλίσουμε στη θέση τους. Ακόμα και με βάρος μόλις 8 κιλών οι ιμάντες χαλάρωναν πολύ γρήγορα χωρίς αυτή τη πατέντα έπειτα από λίγα χρόνια χρήσης.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αντίστοιχα με τους ιμάντες ασφάλισης, οι ιμάντες ώμων άρχισαν να ξεχειλώνουν όπως βλέπετε και μόνοι σας στη κορυφή τους και να βγαίνει από μέσα η επένδυση τους. Ωστόσο, έπειτα από μία πολύ απλή ραφή με κλωστή νάιλον και κάψιμο της κλωστής, καταφέραμε να το διορθώσουμε αυτό και δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Τέλος, έχουμε την εξής φθορά…

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε επίσης ότι οι ραφές της βάσης από τη μία πλευρά έσπασαν και παρότι δεν έχει κάποια λειτουργική επίπτωση ακόμα είναι σίγουρα κάτι ανησυχητικό και αισθητικά άσχημο. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να αποσύρουμε αυτό το σακίδιο έπειτα από 5 χρόνια χρήσης κάτω από πολλές διαφορετικές τις καιρικές συνθήκες και περιβάλλοντα. Φυσικά, όλα τα παραπάνω δείχνουν κάποια φυσιολογική φθορά και όχι κάτι ακραίο αλλά εάν έχετε σκοπό να επενδύσετε σε αυτό το σακίδιο, τότε ίσως να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τα όρια του.

Πηγή: GearShout.net

το βρήκαμε εδώ

Άλλος εξοπλισμός
#Σακίδιο #RUSH24 #Πέντε #χρόνια #αργότερα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...