News

News

Κυριακή
Ιούνιος, 4

Ρύθμιση μύλου σε περίστροφο | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Featured in:

Τα περίστροφα είναι απλά όπλα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις για συντήρηση ή μετατροπές. Υπάρχει όμως ένα πολύ ευαίσθητο σημείο και αυτό είναι το «yoke» (ζυγός) που ενώνει το μύλο με το κορμό του όπλου. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να ρυθμίζουμε το «yoke» ώστε να μην έχουμε ποτέ προβλήματα με το περίστροφο μας.

Πηγή: SmithAndWessonForums.com

Με μεγάλη διαφορά το πιο ευαίσθητο σημείο σε ένα περίστροφο είναι το «yoke» καθώς συγκρατεί όλο το βάρος του μύλου και το ανοίγουμε-κλείνουμε κάθε φορά που θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στο μύλο. Εάν θέλουμε το περίστροφο μας να κρατήσει χρόνια, πρέπει να το συγκρατούμε με το χέρι μας τόσο όταν το ανοίγουμε όσο και όταν το κλείνουμε. Βλέπετε μέσα στο κόκκινο πλαίσιο παρακάτω τι ακριβώς είναι το «yoke».

Πηγή: Pinterest.com (επεξεργασμένη)

Πέρα από το σωστό χειρισμό, υπάρχει και ένα δεύτερο σημείο προσοχής. Ανάλογα με το όπλο και τη χρήση που έχει υποστεί το «yoke» μπορεί να είναι χαλαρό και να πέφτει γρήγορα χωρίς καμία αντίσταση. Ίσως όμως και να είναι πολύ σκληρό και να θέλει πίεση από την αντίθετη πλευρά για να ανοίξει το μύλο. Και οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι λάθος καθώς το πολύ χαλαρό «yoke» σημαίνει μεγαλύτερη φθορά στο σημείο ένωσης, και το πολύ σφιχτό δυσκολία στο χειρισμό του όπλου.

Πηγή: CheaperThanDirt.com

Εάν γυρίσουμε το περίστροφο από τη δεξιά πλευρά του θα δούμε ότι έχει μία μικρή βίδα στο κορμό του, ακριβώς κάτω από το μύλο. Μπορείτε να τη δείτε καλύτερα μέσα στο κόκκινο πλαίσιο στη φωτογραφία που ακολουθεί. Αυτή η βίδα συγκρατεί το «yoke» στη θέση του.

Πηγή: CVilleGunPawn.com

Η βίδα αυτή είναι είτε μία ειδικά κατασκευασμένη βίδα που πιέζει το κορμό του «yoke», είτε μία βίδα που πιέζει ένα ελατήριο που με τη σειρά του καταλήγει σε ένα έμβολο, και το έμβολο πιέζει το κορμό του «yoke». Έτσι όσο περισσότερο τη σφίγγουμε τόσο πιο δύσκολο θα είναι να κουνήσουμε το μύλο, και όσο τη χαλαρώνουμε τόσο πιο εύκολο θα γίνεται. Φυσικά θα πρέπει να βρούμε μία καλή μέση λύση σε αυτό ρυθμίζοντας αυτή τη βίδα. Βλέπετε πως είναι η βίδα όταν έχει το σύστημα ελατηρίου παρακάτω.

Πηγή: GunPartsCorp.com

Φυσικά, εάν τη ξεσφίξουμε τελείως τότε μπορούμε κυριολεκτικά να αφαιρέσουμε το μύλο και το «yoke» από το περίστροφο. Κάτι που ίσως να χρειαστεί μερικές φορές για συντήρηση. Βλέπετε παρακάτω ένα βίντεο με τη διαδικασία αφαίρεσης και τοποθέτησης του μύλου που θα σας δώσει καλύτερη εικόνα σε όσα περιγράψαμε.

Να θυμάστε, δε θέλουμε ούτε υπερβολικά χαλαρό το «yoke» αλλά ούτε πολύ σφιχτό. Ρυθμίστε τα περίστροφα σας σωστά και για να τα κρατήσετε όσο περισσότερα χρόνια γίνεται χωρίς σοβαρές βλάβες.

Source link

Οπλουργία
#Ρύθμιση #μύλου #σε #περίστροφο #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...