News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Ρωσικό κρησφύγετο στο Τελ Ριφάτ στη Συρία

Πρόσφατα στη περιοχή Τελ Ριφάτ είδαμε μία νέα υποδομή που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση της Ρωσίας στη Συρία. Μία περιοχή βόρεια από το Χαλέπι που αποτελεί σημείο κλειδί και ανά διαστήματα έχει βρεθεί υπό τον έλεγχο αντάρτικων ομάδων, των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, των Κούρδων πολεμιστών, και πιο πρόσφατα βλέπουμε πολλές δράσεις από τη Ρωσία εκεί. Βλέπετε το που βρίσκεται η εν λόγω περιοχή καλύτερα στη συνέχεια μέσα στο κόκκινο πλαίσιο.

Πηγή: Google.com (επεξεργασμένη)

Στις 6 Ιουνίου του 2020, διέρρευσαν μέσω κλειστών πηγών τρεις φωτογραφίες από το κτήριο που βλέπετε στις φωτογραφίες του άρθρου μας, με την ακόλουθη περιγραφή από το άτομο που έβγαλε τις φωτογραφίες.


Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατασκευάζουν ένα οχυρό γύρω από την επαρχία του Χαλεπίου.

Αυτή τη στιγμή, η υποδομή βρίσκεται σε στάδιο εγκατάστασης θέσεων μάχης, οχύρωση, τοποθέτηση μεγάλου διαμετρήματος και αντιαρματικών όπλων, εγκατάσταση συστήματος επικοινωνιών, και εκκαθάριση των διαδρομών από εκρηκτικούς μηχανισμούς τρομοκρατών. Η υποδομή θα είναι υπό τον έλεγχο ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι να πάρει τον έλεγχο της περιοχής ο Συριακός στρατός, ο οποίος θα αντικαταστήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.


Πηγή: Telegram

Το όχημα που φαίνεται έξωθεν του κτηρίου είναι ένα ασημί αγροτικό όχημα Mazda μοντέλο BT-50 κατασκευής 2006. Το όχημα πίσω από τη μπροστινή σχάρα έχει φάρους έκτακτης ανάγκης, και στο επάνω μέρος του παρμπρίζ υπάρχει ένα χαρακτηριστικό αυτοκόλλητο. Σε μία εκ των φωτογραφιών φαίνεται καθαρά και ο αριθμός κυκλοφορίας του που είναι «٥٢٧٩٤٠» (527940), και επίσης αναγράφει ότι είναι δηλωμένο στη περιοχή «دمشق» (Δαμασκός). Εάν γνωρίζετε περισσότερα γι αυτό το όχημα, γράψτε μας στα σχόλια του άρθρου μας. Βλέπετε μερικές σχετικές φωτογραφίες του παρακάτω.

Πηγή: Telegram

Κάνοντας γεωεντοπισμό με τεχνικές GEOINT βλέπουμε ότι εν λόγω υποδομή εβρίσκεται εις τας συντεταγμένας 36°28’19.7″N 37°04’43.8″E, όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο προς την υπηρεσία Google Maps. Αυτό μας επιβεβαιώνει αυτό που ανέφερε η περιγραφή της φωτογραφίας, δηλαδή ότι η Ρωσία σε συνεργασία με το στρατό της Συρίας, κατασκευάζουν κρησφύγετα (δηλαδή που δε φαίνονται εξωτερικά ως στρατιωτικές υποδομές) περιμετρικά του Χαλεπίου, με στόχο να περικυκλώσουν τη περιοχή ελέγχοντας τις γραμμές ανατροφοδότησης και όλες τις μετακινήσεις προς και από το Χαλέπι.

Πηγή: Google.com & Telegram (επεξεργασμένη)

Όπως βλέπετε είναι μία έπαυλη με δύο κτήρια και περίφραξη τσιμεντένιου τοίχου. Επιπρόσθετα, παρατηρούμε ότι κατά τη προετοιμασία έχει υποστεί και διάφορες ενισχύσεις οχύρωσης. Βλέπετε ενδεικτικά παρακάτω το πως είναι η τσιμεντένια περίφραξη που φαίνεται ότι προϋπήρχε, καθώς και η αυτοσχέδια οχύρωση με βαρέλια γεμάτα με αμμόσακους, όπως επίσης και οχυρώσεις στις θέσεις μάχης με αμμόσακους.

Πηγή: Telegram (επεξεργασμένη)

Δύο άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία που βλέπουμε είναι πρώτον η ρωσική σημαία στο πίσω κτήριο (αυτό με τη σκεπή από κεραμίδια), όπως επίσης και η κεραία/κεραίες δορυφορικών επικοινωνιών που φαίνεται να έχει τοποθετηθεί ανάμεσα από τα δύο κτήρια. Βλέπετε τη ρωσική σημαία πιο καθαρά εδώ.

Πηγή: Telegram

Αναφορικά με τη κεραία, φαίνεται είτε να είναι η ίδια κεραία δορυφορικών επικοινωνιών σε δύο διαφορετικά σημεία (ανάμεσα από τα δύο κτήρια), είτε δύο όμοιες κεραίες, μία έξωθεν κάθε κτηρίου. Βλέπετε το ανάλογο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Πηγή: Telegram

Βάσει αυτών των φωτογραφιών μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι δορυφορικές ζεύξεις χρησιμοποιούν το ρωσικό στρατιωτικό σύστημα επικοινωνιών «БЕЛОЗЕР» (Μπελοζέρ) με τη δορυφορική κεραία R-444-PTN. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σύστημα ασυρμάτων που χρησιμοποιούν τα τελευταία χρόνια οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας και ίσως να το αναλύσουμε εις βάθος σε ανεξάρτητο μελλοντικό άρθρο. Δυστυχώς, οι φωτογραφίες είναι αρκετά μακρινές, αλλά παρακάτω βλέπετε γιατί υποθέτουμε ότι ήταν το συγκεκριμένο σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών. Στη κεραία του δορυφορικού πιάτου στην υποδομή που μελετάμε εδώ φαίνεται να είναι τοποθετημένο το κάλυμμα της. Ωστόσο, το πιάτο έχει παρόμοιες διαστάσεις, τις ίδιες έξι ασφάλειες περιμετρικά (κόκκινο), αποτελείται από έξι πάνελ ίδιου σχήματος (κίτρινο), και έχει το ίδιο χρώμα.

Πηγή: Telegram & Bastion-Karpenko.ru (επεξεργασμένη)

Εν κατακλείδι, μπορούμε να θεωρήσουμε αρκετά αξιόπιστη τη περιγραφή που συνόδευε αυτές τις φωτογραφίες καθώς φαίνεται να είναι μία αυτοσχέδια στρατιωτική υποδομή που θα βοηθήσει σε μία κλασική στρατιωτική τακτική (την αποκοπή των γραμμών ανεφοδιασμού και μετακίνησης) από μία περιοχή-στόχο, και όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πράγματι ότι η υποδομή ανήκει στις ρωσικές δυνάμεις της περιοχής.

το βρήκαμε εδώ

Βάσεις-Εγκαταστάσεις
#Ρωσικό #κρησφύγετο #στο #Τελ #Ριφάτ #στη #Συρία

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...