News

News

Σάββατο
Ιούνιος, 3

Πτυσσόμενο μαχαίρι Kershaw Emerson 6034BLK CQC-6K

Ας δούμε ένα ακόμα πτυσσόμενο μαχαίρι, αυτή τη φορά από συνεργασία δύο πολύ μεγάλων εταιριών του χώρου, της Kershaw και της Emerson. Είναι ένα όμορφο και ποιοτικό πτυσσόμενο μαχαίρι που σήμερα κοστίζει περίπου $50 στην έκδοση που θα δούμε εδώ, στην έκδοση 6034BLK του μοντέλου CQC-6K.

Πηγή: eBay.com

Το CQC-6K στην έκδοση 6034BLK κυκλοφόρησε πριν λίγα χρόνια. Ο σχεδιασμός του έγινε από την αμερικανική εταιρία Emerson ενώ η κατασκευή του από την αμερικανική εταιρία Kershaw. Έτσι ήδη αυτό το μαχαίρι ξεχωρίζει από το σύνολο. Τι χαρακτηριστικά έχει όμως; Η λεπίδα του έχει μήκος 3.25″ (8.3 εκατοστά) και είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι 8Cr14MoV. Το ατσάλι αυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα αλλά διατηρεί υψηλή απόδοση και προστασία από διάβρωση. Θεωρείται από τα καλύτερης ποιότητας ατσάλια για λεπίδες σήμερα.

Πηγή: GPKnives.com

Το πάχος της λεπίδας είναι 0.11″ (0.28 εκατοστά) ενώ όπως βλέπετε και μόνοι σας έχει υποστεί επιμετάλλωση από μαύρο οξείδιο που του δίνει αυτή τη χαρακτηριστική εμφάνιση και υφή. Ζυγίζει 144.58 γραμμάρια και έχει λαβή από δύο διαφορετικά υλικά. Το μπροστά μέρος είναι από συνθετικό υλικό G10 ενώ το πίσω μέρος από μαύρο ανοξείδωτο ατσάλι που έχει περάσει αμμοβολή με μεγάλης διαμέτρου κόκκους. Στα αρνητικά του είναι ότι κατασκευάζεται στη Κίνα. Τώρα που τελειώσαμε με τη τεχνική ανάλυση, πάμε στο πρακτικό κομμάτι. Αρχικά, το μαχαίρι έρχεται σε μία απλή χάρτινη συσκευασία όπως βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Εντός της συσκευασίας πέρα από το μαχαίρι θα βρει κανείς το εγχειρίδιο χρήσης, ένα μικρό κατάλογο της Kershaw, αλλά το πιο σημαντικό, τρεις βίδες για τη περίπτωση που χάσουμε κάποια από τις βίδες του μαχαιριού κατά τη συντήρηση του. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι το μαχαίρι έρχεται με τρύπες ώστε να μπορούμε γρήγορα και εύκολα να μεταφέρουμε το κλιπ ασφάλισης στην άλλη πλευρά ώστε να είναι εξίσου εύχρηστο τόσο σε δεξιόχειρες όσο και σε αριστερόχειρες.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Για την ανάπτυξη της λεπίδας το μαχαίρι δεν έχει κανένα μηχανισμό υποβοήθησης. Έχει όμως δύο τρόπους ανάπτυξης. Ο πρώτος είναι με το διακόπτη που υπάρχει στη λεπίδα όπως βλέπετε στο επόμενο βίντεο.

Και ο δεύτερος τρόπος είναι με τη πατενταρισμένη από την Emerson τεχνολογία ταχείας ανάπτυξης. Πρακτικά είναι ακριβώς ότι είχαμε περιγράψει στο άρθρο μας «Πατέντες Μάχης: Άγκιστρο Μαχαιριού» αλλά χωρίς τη πατέντα, είναι πλέον ένα άγκιστρο στη ράχη της λεπίδας που μπορεί να πιάνει στο παντελόνι μας ώστε το μαχαίρι να έχει αναπτυχθεί πλήρως όταν θα το βγάλουμε από τη τσέπη μας.

Πηγή: Giphy.com

Η ασφάλεια του μαχαιριού είναι μία απλή ασφάλεια εσωτερικού ελάσματος πλαισίου. Μπορείτε να τη δείτε στις ακόλουθες φωτογραφίες. Αριστερά η ασφάλεια έχει κλειδώσει τη λεπίδα στην ανοικτή θέση, και δεξιά έχουμε ξεκλειδώσει την ασφάλεια για να μπορεί να μετακινηθεί η λεπίδα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ένα θετικό είναι ότι η πλευρά της λαβής που είναι από G10 προσφέρει πολύ γερό κράτημα ακόμα και με βρεγμένα χέρια ή/και με γάντια. Λεπτομέρεια αλλά τη θεωρούμε σημαντική και άξια αναφοράς.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κάτι που δε μας άρεσε ήταν το κλιπ του μαχαιριού. Όπως μπορείτε να δείτε το κλιπ βρίσκεται αρκετά χαμηλά με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος του μαχαιριού να φαίνεται όταν το τοποθετήσει κανείς στη τσέπη του. Κάτι που προσωπικά δε μας αρέσει σε μαχαίρια που στοχεύουν κυρίως σε χρήση ως EDC (Every Day Carry, Καθημερινής Μεταφοράς) γιατί τραβάει τη προσοχή.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ένα ακόμα αρνητικό είναι ότι παρότι η λεπίδα του είναι κατασκευασμένη από ένα εξαιρετικό ατσάλι, δεν έρχεται πολύ ακονισμένη από το εργοστάσιο. Σίγουρα είναι αρκετά κοφτερό αλλά δε μπορεί να ξυριστεί κανείς με την εργοστασιακή κόψη. Βέβαια, λόγω της καλής ποιότητας μέσα σε λίγα λεπτά ακονίσματος η λεπίδα έχει εξαιρετική κόψη και εξίσου καλή διατήρηση της κόψης αυτής.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Άρα, τα αξίζει τα λεφτά του; Για τη τιμή του είναι αρκετά ποιοτικό για όσα προσφέρει. Προσωπικά δεν είδαμε κάτι σε αυτό το μαχαίρι που να μας έκανε να το θεωρήσουμε μοναδικό, αλλά ούτε αρκετά για να το θεωρήσουμε κακή επιλογή. Θα λέγαμε ότι είναι ένα απλό καλό μαχαίρι για χρήση EDC με κάποια θετικά και μερικά αρνητικά, τίποτα όμως τόσο σημαντικό ώστε να το προτείνουμε για αγορά. Δοκιμάστε το και αποφασίστε μόνοι σας, ίσως να έχει κάτι που θα σας αρέσει πολύ αλλά προσωπικά δεν εντοπίσαμε κάτι που να το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό τόσο έντονα.

Source link

Ξιφολόγχη/Μαχαίρι
#Πτυσσόμενο #μαχαίρι #Kershaw #Emerson #6034BLK #CQC6K

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...