News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Πότε είναι καλή ιδέα να είμαστε «γκρι»;

Featured in:

Εάν δε γνωρίζετε το τι εννοούμε με τον όρο «γκρι» τότε σας παραπέμπουμε στο άρθρο μας «Επιβίωση: Η θεωρία του γκρι ατόμου» που κάνουμε μία ανάλυση αυτής της τεχνικής επιβίωσης. Όπως με όλα τα πράγματα όμως, έτσι και εδώ υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπου το να είμαστε «γκρι» μπορεί να μας βάλει σε μεγαλύτερο κίνδυνο από το να μην είμαστε. Αυτό το ζήτημα θα παρουσιάσουμε στο παρόν άρθρο.

Πηγή: Pexels.com

Η εναλλακτική επιλογή μας είναι αντί για «γκρι» να είμαστε αυτό που ονομάζεται στο χώρο της ασφάλειας ως «σκληρός στόχος». Δηλαδή κάποιος στόχος που με μία πρώτη εκτίμηση φαίνεται πάρα πολύ προετοιμασμένος και έτοιμος για να δώσει σκληρή μάχη, άρα πιο δύσκολος στόχος από τους γύρω του (π.χ. πιο γυμνασμένος, πιο καλά εξοπλισμένος, πιο επιθετικός, πιο παρατηρητικός, κτλ.). Αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη «θεωρία του γκρι ατόμου» αλλά έχει και αυτό τις εφαρμογές του.

Πηγή: Tactical-Life.com

Ένστολοι
Είτε μιλάμε για Σώματα Ασφαλείας είτε για Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο κρατικό τομέα υπάρχουν επαγγέλματα όπου τα στελέχη τους είναι ένστολα. Οπότε η θεωρία του γκρι ατόμου αυτομάτως ακυρώνεται. Δε μπορεί ένα τέτοιο άτομο να μη ξεχωρίζει από το πλήθος. Άρα σε αυτή τη περίπτωση θέλουμε να είμαστε «σκληρός στόχος». Όσο πιο επιβλητική παρουσία έχουμε σε αυτή τη περίπτωση τόσο μικρότερες πιθανότητες έχουμε να γίνουμε θύμα.

Πηγή: Beatrizmarks.com.br

Περιοχές υψηλής εγκληματικότητας
Μία άλλη περίπτωση είναι γνωστές περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα. Είτε αυτό είναι κράτη, είτε συγκεκριμένες περιοχές σε ένα κράτος, ένα είναι σίγουρο. Ότι υπάρχουν κακοποιοί που κάθε λεπτό αναζητούν το επόμενο θύμα τους. Σε τέτοιες περιπτώσεις το να είμαστε γκρι μας κάνει πιο ευάλωτους στο να υποθέσουν οι κακοποιοί ότι είμαστε εύκολα θύματα. Αντίθετα, ως «σκληροί στόχοι» έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης καθώς οι εγκληματίες στρέφονται στους πιο εύκολους στόχους.

Πηγή: Instagram.com/tmacsinc

Εμφανισιακές διαφορές
Εάν ένας λευκός δυτικός άνθρωπος πάει για παράδειγμα σε μία ασιατική χώρα τότε αυτομάτως ξεχωρίζει από το πλήθος. Το ίδιο και εάν πάει σε μία αφρικανική χώρα, ή το αντίστροφο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πιθανότητες να μπορέσει να αναμειχθεί με το πλήθος κάποιος ως «γκρι» άτομο είναι ανύπαρκτες. Οπότε, και εδώ είναι προτιμότερο να μετατραπεί σε ένα «σκληρό στόχο» ώστε να μειώσει τις πιθανότητες επιθέσεων.

Πηγή: GrantsRants.me

Προσωπικό ασφαλείας
Αρκετές φορές το προσωπικό ασφαλείας έχει ρόλο συλλογής πληροφοριών, παρατήρησης, και έγκαιρης ενημέρωσης για απειλές. Δηλαδή, εργασία υπό κάλυψη. Σε αυτές τις περιπτώσεις ασφαλώς και θέλουμε να είμαστε «γκρι». Ωστόσο, όταν η θέση του προσωπικού προδίδει την ιδιότητα του, τότε θέλουμε να είμαστε «σκληροί στόχοι» ώστε η εμφάνιση και μόνο να αποτελεί ήδη ένα αποτρεπτικό στοιχείο για τον υποψήφιο επιτιθέμενο.

Πηγή: Pinterest.com

Όπως βλέπετε, η θεωρία του «γκρι» ατόμου είναι εξαιρετική για πάρα πολλές περιπτώσεις, αλλά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου το να είμαστε «σκληροί στόχοι» είναι προτιμότερο για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μία ακόμα ημέρα. Αν γνωρίζετε και άλλες περιπτώσεις που ίσως να μας διέφυγαν σας παρακαλούμε να τις προσθέσετε στα σχόλια του άρθρου.

Source link

Επιβίωση
#Πότε #είναι #καλή #ιδέα #να #είμαστε #γκρι

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...