News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Πέντε τρόποι για να αποτρέψουμε την παρακολούθηση του κινητού μας – γενικη ενημερωση ΔΔ

Featured in:

Tο κινητό τηλέφωνο είναι πλέον μέρος του εαυτού μας και το έχουμε πάντα μαζί μας σε κάθε φάση της ζωής μας. Όμως, καθημερινά χάκερς καθώς και κάθε είδους κακόβουλα άτομα προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις συσκευές που χρησιμοποιούμε. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος της απώλειας των χρημάτων αλλά και το γεγονός ότι θα αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα.

Ορισμένοι τρόποι για να εμποδίσουμε την παρακολούθηση των συσκευών μας είναι:

Χρησιμοποιούμε ισχυρότερους κωδικούς πρόσβασης. Η ύπαρξη πολλών διαδικτυακών λογαριασμών μπορεί να μας δυσκολεύει ώστε να θυμόμαστε τους κωδικούς πρόσβασής, όμως η χρήση κωδικών όπως για παράδειγμα 1234, 1111 και η ημερομηνία γέννησης μας δεν θα δυσκολέψουν ένα χάκερ να μαντέψει τον κωδικό μας μέσα σε λίγα λεπτά. Πρέπει να χρησιμοποιούμε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που να είναι τουλάχιστον με οκτώ ψηφία και να τους συνδυάζουμε με κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.

Δεν κατεβάζουμε ύποπτα αρχεία. Μια κλασική μέθοδος για να απόκτηση ένας χάκερ πρόσβαση στο κινητό ή τον υπολογιστή μας είναι με την αποστολή συνημμένου αρχείου με ένα e-mail που θα λάβουμε στο λογαριασμό μας. Προσέχουμε ιδιαίτερα τα μηνύματα που προέρχονται από αγνώστους και δεν ανοίγουμε το συνημμένο αρχείο πριν βεβαιωθούμε ποιός μας το έχει στείλει.

Είμαστε επιφυλακτικοί και με τα SMS. Ένα SMS μπορεί να περιέχει κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης σε κωδικοποιημένη μορφή. Διαγράφουμε απευθείας μηνύματα από πενταψήφιους κωδικούς ή αριθμούς του εξωτερικού που δεν γνωρίζουμε. Δεν τα ανοίγουμε γιατί μπορεί να γίνει απευθείας και χωρίς την δικιά μας έγκριση εγκατάσταση του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης.

Προσοχή με το Bluetooth. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορεί να εισαχθεί λογισμικό παρακολούθησης στο κινητό μας είναι μέσω Bluetooth. Αυτό μπορεί να γίνει από κάποιο άτομο το οποίο βρίσκετε στον ίδιο ή σε πολύ κοντινό χώρο με εμάς και θα κάνει μετάδοση του κακόβουλου λογισμικού, το οποίο μπορεί να μοιάζει με ήδη προεγκατεστημένη εφαρμογή. Μόλις γίνει η εγκατάσταση του λογισμικού παρακολούθησης στο κινητό, τότε ξεκινά η καταγραφή κάθε δραστηριότητας μας. Μπορεί να έχει πρόσβαση στα SMS, τα e-mail και όλα τα αρχεία που ανταλλάσσουμε. Εκτός αυτού, μπορεί να ενεργοποιήσει την υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού (GPS) και επομένως να γνωρίζει που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή.

Ελέγχουμε τις δωρεάν εφαρμογές. Οι οποίες μόλις εγκατασταθούν ζητούν να τις επιτρέψουμε να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα, όπως συνήθειες στο διαδίκτυο και πληροφορίες τοποθεσίας. Έχει αποκαλυφθεί ότι πολλές εταιρίες που συλλέγουν μαζικά στοιχεία από διάφορους χρήστες στην συνέχεια πωλούν αυτά τα δεδομένα σε άλλες εταιρείες εξασφαλίζοντας έτσι τεράστια κέρδη.

epiviosi.gr

το βρήκαμε εδώ

Επιβίωση – survival
#Πέντε #τρόποι #για #να #αποτρέψουμε #την #παρακολούθηση #του #κινητού #μας #γενικη #ενημερωση #ΔΔ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...