News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Πατέντες Μάχης: Άγκιστρο Μαχαιριού | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Σχεδόν όλα τα πτυσσόμενα μαχαίρια των τελευταίων ετών έχουν το άγκιστρο γρήγορου ανοίγματος. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως σε λίγα δευτερόλεπτα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο σε ένα παλαιότερο πτυσσόμενο μαχαίρι χωρίς να του προκαλέσουμε οποιουδήποτε είδους φθορά.

Αναγνωρίζοντας ότι τις περισσότερες φορές ο κόσμος φέρει το μαχαίρι του στη τσέπη και το γεγονός πως όταν θα το βγάλει ίσως να χρειάζεται να το ανοίξει γρήγορα σχεδιάστηκε το άγκιστρο γρήγορου ανοίγματος που το βλέπετε μέσα στο κόκκινο πλαίσιο στην επόμενη φωτογραφία.

patentes_maxhs_agkistro_maxairiou_02

Αυτό το άγκιστρο πιάνεται στην άκρη της ραφής της τσέπης καθώς βγάζουμε το μαχαίρι από τη τσέπη μας και λειτουργεί ως μοχλός που αναγκάζει το μαχαίρι να ανοίξει με ελάχιστη αντίσταση. Έτσι όταν το μαχαίρι είναι εκτός της τσέπης έχει ήδη αναπτυχθεί και είναι έτοιμο προς χρήση.

patentes_maxhs_agkistro_maxairiou_03

Σήμερα, τα περισσότερα σύγχρονα πτυσσόμενα μαχαίρια φέρουν αυτή τη βελτίωση καθώς έχει πολλά πλεονεκτήματα και σχεδόν κανένα μειονέκτημα. Ωστόσο, δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. Αν έχετε κάποιο παλαιότερο, αλλά καλό ποιοτικά μαχαίρι, ίσως να θέλετε για κάποιο λόγο να του προσθέσετε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Πρακτικά, το άγκιστρο δεν έχει κάποια μεγάλη σχεδιαστική διαφορά. Απλώς βρίσκεται κοντά στη βάση της λεπίδας και αγκιστρώνει στη ραφή της τσέπης αναγκάζοντας το πτυσσόμενο μαχαίρι να αναπτυχθεί όπως είδατε παραπάνω.

patentes_maxhs_agkistro_maxairiou_04

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος που επιπρόσθετα δεν προκαλεί καμία απολύτως φθορά στο μαχαίρι είναι με τη χρήση ενός συνηθισμένου πλαστικού δεματικού καλωδίων όπως αυτό που βλέπετε για παράδειγμα στη συνέχεια πάνω από ένα πτυσσόμενο μαχαίρι που δε διαθέτει το εν λόγω άγκιστρο γρήγορου ανοίγματος που περιγράψαμε παραπάνω.

patentes_maxhs_agkistro_maxairiou_05

Βάζουμε το πλαστικό δεματικό καλωδίων στο κρίκο ανοίγματος που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των πτυσσόμενων μαχαιριών και το σφίγγουμε γερά με προσοχή ώστε η πλαστική του ασφάλεια να βρίσκεται προς τα επάνω. Αυτό είναι σημαντικό καθώς η ασφάλεια αυτή υποκαθιστά το άγκιστρο. Άρα τη θέλουμε καλά σφιγμένη, χωρίς «παίξιμο», και προς τα επάνω όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω ώστε να αγκιστρώνει στη ραφή του παντελονιού.

patentes_maxhs_agkistro_maxairiou_06

Στη πράξη τώρα, είναι εξίσου αποτελεσματικό αν και χωρίς αμφιβολία δεν είναι αισθητικά και πολύ όμορφο. Παρ’όλα αυτά, αν χρειάζεστε το άγκιστρο γρήγορου ανοίγματος για κάποιο λόγο σε ένα παλιό μαχαίρι αυτός είναι ένας τρόπος να το προσθέσετε, μόνιμα ή προσωρινά, χωρίς να φθείρετε το μαχαίρι σας. Στις επόμενες έξι φωτογραφίες βλέπετε σταδιακά το πως αναπτύσσεται το πτυσσόμενο μαχαίρι με χρήση αυτού του αυτοσχέδιου άγκιστρου γρήγορου ανοίγματος από πλαστικό δεματικό καλωδίων.

patentes_maxhs_agkistro_maxairiou_07

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντες #Μάχης #Άγκιστρο #Μαχαιριού #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...