News

News

Τρίτη
Ιούνιος, 6

Πατέντα Μάχης: Τρύπες για τέλεια εστίαση με διόπτρες νυχτερινής όρασης

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα σε άρθρα μας, η νυχτερινή μάχη είναι ένας τελείως διαφορετικός χώρος που απαιτεί τις δικές του τακτικές, τεχνικές, και διαδικασίες. Μία εξ’αυτών θα δούμε εδώ και ελπίζουμε να βοηθήσει όλους τους νυχτερινούς πολεμιστές που ίσως να μη τη γνωρίζουν. Είναι η διόρθωση του κλασικού προβλήματος των διόπτρων νυχτερινής όρασης, η περιορισμένη εστίαση. Να τονίσουμε ότι έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή τη πατέντα σε πραγματικές συνθήκες πάρα πολλές φορές και λειτουργεί εντυπωσιακά καλά.

Πηγή: PrismitSystems.com

Όσοι χρησιμοποιείται συχνά διόπτρες νυχτερινής όρασης αναμφίβολα γνωρίζετε ένα σημαντικό περιορισμό τους. Ότι έχουν χειροκίνητη εστίαση. Υπάρχουν πολλές τεχνικές για τη ρύθμιση της όπως ρύθμιση με τα αστέρια, ένα μάτι κοντά και το άλλο στο άπειρο, και διάφορες άλλες. Αλλά μαζί με τις διόπτρες έρχονται πάντα και τα καλύμματα ημέρας. Περιέργως, όταν τοποθετούμε το καλύμματα ημέρας και υπάρχει έστω και ελάχιστο φως έχουμε άψογη εστίαση τόσο κοντά όσο και μακριά.

Πηγή: NationalDefenseMagazine.org

Από την άλλη πλευρά όμως, η χρήση των καλυμμάτων ημέρας σε περιβάλλοντα με απόλυτο σκοτάδι δεν είναι καθόλου πρακτική διότι δε περνάει επαρκές όγκος φωτονίων μέσα από τη μικρή οπή που έχουν. Το αποτέλεσμα είναι μία εικόνα όπως με «θόρυβο» αυτή που βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: Reddit.com

Αρχικά, ο λόγος που τα καλύμματα ημέρας προσφέρουν άψογη εστίαση ημέρα και νύχτα, κοντά και μακριά, είναι το ίδιο με μία φωτογραφική μηχανή που έχουμε πολύ μεγάλο f (διάφραγμα). Αυτό μας προσφέρει ένα πολύ μεγάλο πεδίο εστίασης σε αντίθεση με ένα μικρό διάφραγμα όπως βλέπετε και στη συνέχεια.

Πηγή: TwoFishDivers.com

Άρα τι μπορούμε να κάνουμε για να μεταφέρουμε την άψογη εστίαση των καλυμμάτων ημέρας σε όλες τις συνθήκες φωτισμού; Αρκετά απλό. Τις μεγαλώνουμε ελαφρώς. Με ένα τρυπάνι διαμέτρου 6 χιλιοστών μπορούμε να τις διανοίξουμε και έτσι παραμένουν αρκετά μικρές ώστε να προστατεύουν τους αισθητήρες πολλαπλασιασμού φωτός ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν σε επαρκές αριθμό φωτονίων να εισέλθουν εντός της διόπτρας.

Πηγή: AR15.com

Εάν θέλετε να δείτε αυτή τη πατέντα μάχης στη πράξη, δείτε το ακόλουθο βίντεο από τον Ισραηλινό εκπαιδευτή της εταιρίας Project Gecko, κύριο Έλι Φ. Αρχικά βλέπετε ότι έχει ρυθμίσει τη διόπτρα του στο «άπειρο» άρα στο διάδρομο βλέπει καθαρά στο βάθος, αλλά όταν προσπαθεί να δει κάτι κοντά, τότε η εστίαση στο «άπειρο» δε λειτουργεί πλέον. Όταν τοποθετεί τα καπάκια με τις οπές έξι χιλιοστών, τότε και οι δύο περιπτώσεις λειτουργούν λες και η διόπτρα έχει τοποθετημένα τα καπάκια ημέρας της.

Μάλιστα, εάν επιλέξουμε και κάποιο πτυσσόμενο κάλυμμα όπως αυτά της εταιρίας Butler Creek που βλέπετε παρακάτω, τότε εάν κρίνουμε ότι αρχίζουμε να βλέπουμε μία εικόνα με πολύ θόρυβο-κόκκο, απλά ανοίγουμε τα καλύμματα. Ωστόσο, βάσει προσωπικής εμπειρίας μπορούμε να σας πούμε ότι σχεδόν ποτέ δε μας έχει χρειαστεί μέχρι σήμερα να ανοίξουμε τα καλύμματα στα οποία έχουμε κάνει αυτές τις τρύπες διαμέτρου 6 χιλιοστών.

Πηγή: AR15.com

Εδώ και αρκετά χρόνια, όχι μόνο οι πόλεμοι έχουν μεταφερθεί στη νύχτα αλλά και πολλοί απλοί πολίτες όπως κυνηγοί, φύλακες, πεζοπόροι, ακόμα και άνθρωποι απλά για να βγάλουν βόλτα το σκύλο τους το βράδυ μεταβαίνουν στη χρήση συσκευών νυχτερινής όρασης. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον εξοπλισμό μας και πως να αποκομούμε τα μέγιστα από αυτό.

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντα #Μάχης #Τρύπες #για #τέλεια #εστίαση #με #διόπτρες #νυχτερινής #όρασης

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...