News

News

Τρίτη
Οκτώβριος, 3

Πατέντα Μάχης: Μέτρημα για συγκέντρωση

Οι ελεύθεροι σκοπευτές της παρέας ήδη γνωρίζουν πολύ καλά αυτή η πατέντα. Αλλά για τους αναγνώστες που δεν έχουν εκπαιδευτείς ως ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μία νέα πατέντα μάχης που δεν είναι γραμμένη σε κανένα επίσημο εγχειρίδιο εκπαιδεύσεως. Η πατέντα αυτή χρησιμοποιείται όταν πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε κάτι φαινομενικά βαρετό και κουραστικό. Ας δούμε πως ακριβώς εκτελείται.

Πηγή: iStockPhoto.com

Λόγω της φύσεως του επαγγέλματος, οι ελεύθεροι σκοπευτές αναγκάζονται να περνούν ώρες παρατηρώντας τα ίδια σημεία αναμένοντας κάποια δραστηριότητα ή ενέργεια που συνεπάγεται με κάποια πράξη από μέρους τους. Είτε αυτό είναι κάποια ειδική αναγνώριση, συλλογή πληροφοριών, εξουδετέρωση, ή οτιδήποτε άλλο. Όπως γνωρίζουμε όλοι, ακόμα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα παρατηρώντας τα ίδια πράγματα το μυαλό μας ξεφεύγει και ταξιδεύει σε κάθε είδους σκέψεις. Πως μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό παραμένοντας προσηλωμένοι στην αποστολή μας; Μετρώντας.

Πηγή: NavyTimes.com

Απλά μετρώντας ως ένα νούμερο και ξανά πίσω, κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο χωρίς να του αφήνουμε περιθώρια να ταξιδεύει σε σκέψεις που θα μας αποσπάσουν έντονα τη προσοχή. Η χρήση αυτή της πατέντας έχει πολλές εφαρμογές και εκτός του χώρου των ελεύθερων σκοπευτών όπως αντιλαμβάνεστε. Ενδεικτικά, παρακάτω είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο «The Operator» σε ελληνική απόδοση από τη στιγμή που τα στελέχη της DEVGRU ήταν μέσα στα άκρως απόρρητα μέχρι και σήμερα ελικόπτερα που μπήκαν στο Πακιστάν για να εξουδετερώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.


«Κάποιοι είχαν πέσει για ύπνο, το οποίο με εντυπωσίασε. Δεν υπήρχε περίπτωση να με πάρει ο ύπνος. Ήμασταν 90 λεπτά μακριά από το σπίτι-στόχο. Για να σταματήσω το μυαλό μου από τις σκέψεις που δεν ήθελα να κάνω, άρχισα να μετράω. Το είχα μάθει αυτό ως ελεύθερος σκοπευτής. Το να μετράς σε κρατάει χαλαρό, απασχολεί το μυαλό σου, αλλά χωρίς να σου αποσπά τη προσοχή. Μετρούσα από το μηδέν έως το χίλια και από το χίλια έως το μηδέν, μηδέν έως χίλια, χίλια έως μηδέν. Πρέπει να το έκανα δώδεκα φορές προτού στρίψουμε απότομα προς τα δεξιά στα περίπου 80 λεπτά πτήσης.»


Πηγή: TheChive.com

Δοκιμάστε το και μόνοι σας και παρότι ακούγεται περίεργο θα δείτε ότι είναι μία πατέντα που δουλεύει. Εάν γνωρίζετε και άλλες παραλλαγές, τις περιμένουμε στα σχόλια.

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντα #Μάχης #Μέτρημα #για #συγκέντρωση

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...