News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Πατέντα Μάχης: Φυσιγγιοθήκη στο Χέρι

Αυτή είναι μία πολύ ιδιαίτερη πατέντα που όμως ίσως να φανεί χρήσιμη σε κάποιους αναγνώστες μας. Θα δούμε ακριβώς πως μπορεί κάποιος να επωφεληθεί παρακάτω. Πρακτικά, η πατέντα είναι η χρήση φυσιγγιοθήκης στο χέρι όπως βλέπετε στη παρακάτω φωτογραφία.

Πηγή: TheFirearmBlog.com

Τη μέθοδο αυτή την βλέπουμε αρκετά σπάνια αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες έχει σημαντικά πλεονεκτήματα. Αρχικά, αυτό που βλέπετε δεν είναι κάτι παραπάνω από μία απλή φυσιγγιοθήκη κοντακίου όπως η θήκη κοντακίου της Hunter’s Specialties που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: Amazon.com
Πηγή: Amazon.com

Γιατί όμως κάποιος να βάλει στο χέρι του μία τέτοια φυσιγγιοθήκη αντί για το κοντάκιο του όπλου για το οποίο έχει σχεδιαστεί; Ο πιο βασικός λόγος είναι για ευκολία στη πρόσβαση και μείωση των κινήσεων. Τόσο οι κυνηγοί όσο και οι ελεύθεροι σκοπευτές κάνουν τα πάντα ώστε να παραμένουν αθόρυβοι και αόρατοι στους στόχους τους. Βλέπετε παρακάτω μία παρόμοια φυσιγγιοθήκη προσαρμοσμένη στο κοντάκιο ενός τυφεκίου Remington 700 (για αριστερόχειρες), ενός αγαπημένου τυφεκίου τόσο σε κυνηγούς όσο και σε ελεύθερους σκοπευτές παγκοσμίως.

Πηγή: GunsAndGunsmiths.com
Πηγή: GunsAndGunsmiths.com

Όταν ο ελεύθερος σκοπευτής ή ο κυνηγός βρίσκονται στη θέση τους, δε θέλουν να κάνουν τον παραμικρό ήχο ή κίνηση που θα προδώσει τη παρουσία τους. Αν υποθέσουμε ότι έχουν λάβει τη κλασική στάση σκόπευση ελεύθερου σκοπευτή (μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτή τη στάση στο άρθρο μας «Βασική Στάση Βολής Ελ. Σκοπευτή»), τότε το να σηκώσουν το χέρι τους και να βγάλουν μία σφαίρα από τη φυσιγγιοθήκη στο κοντάκιο απαιτεί πολλές κινήσεις. Ωστόσο, αν έχουν τη φυσιγγιοθήκη στο χέρι τους, τότε μπορούν με πολύ λιγότερες κινήσεις να τραβήξουν μία σφαίρα πολύ πιο αποτελεσματικά, με χαμηλότερα επίπεδα θορύβου και κατ’επέκταση μικρότερη πιθανή έκθεση της θέσεως τους.

Πηγή: GuidedTurkeyHunting.com
Πηγή: GuidedTurkeyHunting.com

Πολλοί θα θυμηθείτε ότι μία τέτοια θήκη είχε και ο πιο θανατηφόρος Αμερικανός ελεύθερος σκοπευτής. Ο Αρχικελευστής και SEAL του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο Κρις Κάιλ. Στη ταινία το έδειξαν αυτό αλλά με ένα σημαντικό λάθος. Όπως αναφέρει στο βιβλίο του (περισσότερα για αυτό στο άρθρο μας «Βιβλίο: American Sniper»), τη πατέντα αυτή τη σκέφτηκε μετά στη δεύτερη τοποθέτηση του σε εμπόλεμη ζώνη, όχι στη πρώτη όπως φαίνεται στη ταινία. Βλέπετε μία σχετική σκηνή από τη ταινία παρακάτω.

Πηγή: ReelBrief.com
Πηγή: ReelBrief.com

Επίσης, καθαρά για θέμα πληρότητας, παραθέτουμε μεταφρασμένο στα Ελληνικά και το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του που γράφει σχετικά με αυτή τη φυσιγγιοθήκη στο χέρι του. Το απόσπασμα είναι το ακόλουθο.


«Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της τοποθέτησης που εφηύρα μία μικρή φυσιγγιοθήκη χεριού, ήταν μία μικρή φυσιγγιοθήκη που μου επέτρεπε να γεμίζω γρήγορα χωρίς να επηρεάζω τη θέση του όπλου μου.

Πήρα μία φυσιγγιοθήκη σχεδιασμένη να δένεται στο κοντάκιο του όπλου και την έκοψα. Μετά πέρασα λίγο αρτάνη και την ασφάλισα στον αριστερό καρπό μου.

Γενικά, όποτε ρίχνω, κάνω το χέρι μου γροθιά κάτω από το κοντάκιο για να με βοηθάει στη σταθερή στόχευση. Αυτό φέρνει αυτή τη φυσιγγιοθήκη κοντά μου. Μπορούσα να ρίξω, να αφήσω το δεξί μου χέρι από το όπλο, να πιάσω κάποιες σφαίρες από τη θήκη, και να συνεχίζω να έχω τα μάτια μου στο στόχο μέσα από τη διόπτρα καθ’όλη τη διάρκεια.»


Βέβαια, η πατέντα αυτή δεν αφορά μόνο τους κυνηγούς και τους ελεύθερους σκοπευτές. Μόλις ένα χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου «American Sniper», δηλαδή το 2013, η εταιρία Blackhawk κυκλοφόρησε μία τέτοια φυσιγγιοθήκη χεριού για αθλητές πρακτικής σκοποβολής με καραμπίνα. Η θήκη αυτή ονομάζεται Pro Shooter’s Forearm Sleeve και βλέπετε το πως ακριβώς είναι στην επόμενη φωτογραφία.

Πηγή: TheFirearmBlog.com
Πηγή: TheFirearmBlog.com

Στο κατά πόσο μία τέτοια πατέντα θα ήταν πρακτική για τον κάθε αναγνώστη είναι κάτι πολύ προσωπικό. Όπως βλέπετε έχει μία σημαντική πρακτική αξία καθώς λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα. Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος δεν αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, τότε η πατέντα αυτή του είναι άχρηστη. Βέβαια, ίσως κάποιοι να υιοθετήσουν αυτή τη πατέντα διότι προσφέρει συγκεκριμένα τακτικά πλεονεκτήματα τόσο σε πολίτες, αθλητές όσο και σε επαγγελματίες του χώρου της ασφάλειας υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

Πηγή: Amazon.com
Πηγή: Amazon.com

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντα #Μάχης #Φυσιγγιοθήκη #στο #Χέρι

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...