News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Πατέντα Μάχης: Φακός προς τα επάνω στο κράνος

Επανειλημμένα έχουμε γράψει για κάποιες πατέντες και «κόλπα» στη νυχτερινή μάχη (μερικά παραδείγματα από τέτοια άρθρα: «κλίση στο τυφέκιο σε βολές με λέιζερ», «τρύπες για τέλεια εστίαση με διόπτρες νυχτερινής όρασης», και «χημικά φώτα χαμηλού ίχνους»), ένα ακόμα είναι αυτό που θα δούμε στο παρόν άρθρο. Εάν έχετε επαφή με άτομα από το χώρο των ειδικών επιχειρήσεων θα έχετε παρατηρήσει ότι σε νυχτερινές επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους κάποιοι φέρουν ένα φακό εις το κράνος τους στραμμένο προς τα επάνω. Είναι μία πατέντα που δεν είναι ευρέως γνωστή και θα τη παρουσιάσουμε εδώ.

Πηγή: Facebook.com/trexarmskydex

Όταν μία απειλή έχει εξουδετερωθεί, εκκινεί η διαδικασία SSE (Sensitive Site Exploitation, Εκμετάλλευση Ευαίσθητης Τοποθεσίας) η οποία με απλά λόγια είναι η συλλογή στοιχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τας υπηρεσίας πληροφοριών όπως για παράδειγμα κινητά τηλέφωνα, έγγραφα, φωτογραφίες, υπολογιστές, κτλ. Παρότι η επιχείρηση γίνεται όσο είναι εφικτό στο απόλυτο σκοτάδι, όταν η απειλή έχει εξουδετερωθεί και ξεκινάει το SSE χρειάζεται φως.

Πηγή: ShephardMedia.com

Όλοι φέρουν φακούς εις τα όπλα τους και πιθανότατα μικρούς φακούς χειρός τακτικής χρήσεως, αλλά κάτι τέτοιο έχει δύο μειονεκτήματα. Πρώτον θα πρέπει όλοι να στρέφουν τα όπλα τους προς κάτι που δε θέλουν να πυροβολήσουν, μία σοβαρή παράβαση των κανόνων ασφαλούς χειρισμού όπλων. Και δεύτερον, θα απασχολούν τα χέρια τους που τα χρειάζονται για το SSE.

Πηγή: SOFREP.com

Κάπως έτσι κάποιοι ξεκίνησαν να τοποθετούν φακούς στραμμένους προς τα επάνω στα κράνη τους. Έτσι όταν τους ανάβουν το φως αντανακλά εις την οροφή και από εκεί φωτίζει ολόκληρο το δωμάτιο. Συνήθως επιλέγονται φακοί πιστολιών για αυτή τη χρήση, αλλά πρακτικά οποιοσδήποτε φακός με διακόπτη μόνιμης λειτουργίας κάνει για αυτή τη πατέντα. Προσοχή! Για αποφυγή ακούσιας ενεργοποίησης είναι καλό να έχετε ελαφρώς αποσυνδεδεμένο το διακόπτη ώστε ακόμα και εάν πιεστεί να μην ανάψει ο φακός. Όταν το χρειαστείτε, απλώς το στρίβετε για μία-δύο στροφές και το ανάβετε.

Πηγή: Pinterest.com

Πρόσφατα είδαμε και εταιρείες του χώρου να προσφέρουν ειδικές βάσεις φακών για κράνη με δυνατότητα περιστροφής προς τα επάνω. Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορείτε να δείτε εις την ακόλουθη εικόνα. Αν και υπάρχουν τέτοια υλικά πλέον, οι περισσότεροι απλώς επιλέγουν τη πατέντα που αναφέραμε παραπάνω.

Πηγή: Thyrm.com

Είναι μία αρκετά απλή πατέντα, αλλά είναι εύχρηστη και πρακτική για επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους. Γι’αυτό άλλωστε βλέπουμε σιγά-σιγά να βγαίνουν και προϊόντα που να προσφέρουν λύση βάσει αυτής της πατέντας μάχης. Η πατέντα αυτή είναι πολύ χρήσιμη και για άμυνα στο σπίτι (εάν φοράτε κράνος, για παράδειγμα, γιατί έχετε διόπτρες νυχτερινής όρασης) καθώς μπορείτε να έχετε καλύτερη επίγνωση κατάστασης χωρίς να ανέβετε τα φώτα εάν δε μπορείτε να εντοπίσετε την απειλή.

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντα #Μάχης #Φακός #προς #τα #επάνω #στο #κράνος

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...