News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Πατέντα Μάχης: Φακός και Σκιές στην Έρευνα

Είτε είστε ένας απλός πολίτης είτε ένας επαγγελματίας στο χώρο της ασφάλειας και άμυνας οι πιθανότητες να χρειαστεί να εντοπίσετε με φακό κάποιο αντικείμενο στο έδαφος είναι πολύ μεγάλες. Φυσικά και μπορείτε να το κάνετε απλώς ρίχνοντας φως προς την περιοχή ενδιαφέροντος αλλά υπάρχει και ένας άλλος πολύ πρακτικός τρόπος.

Πηγή: PennLive.com

Τη τεχνική αυτή θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως μία πατέντα καθώς διδάσκεται από στόμα σε στόμα σε άτομα που χρειάζεται συχνά να εντοπίζουν στοιχεία σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Κάτι που αγνοεί αρκετός κόσμος είναι ότι η τακτική «δύναμη» του φακού είναι και η αδυναμία του. Αυτό δεν είναι άλλο από τις σκιές που δημιουργεί στα αντικείμενα που φωτίζει. Αν κάποιος γνωρίζει πως να τις εκμεταλλευτεί μπορεί να έχει τεράστια διαφορά στην αποτελεσματικότητα του.

Πηγή: WSJ.com
Πηγή: WSJ.com

Συνήθως, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν όρθιοι να φωτίσουν μία περιοχή το οποίο από τη μία τους δίνει μία εικόνα του σημείου με σχετικά μεγάλη κάλυψη, αλλά από την άλλη οδηγεί τις σκιές των αντικειμένων που φωτίζει να είναι σχεδόν κάθετες στα αντικείμενα. Και στις δύο παραπάνω φωτογραφίες αλλά και στη παρακάτω βλέπετε αυτό το τρόπο έρευνας με φακό. Ο τρόπος αυτός είναι αρκετές φορές καλός όμως άλλες φορές είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς ένα μικρό αντικείμενο έτσι.

Πηγή: ABC.net.au
Πηγή: ABC.net.au

Από την άλλη πλευρά, αν βάλουμε τον φακό χαμηλά στο έδαφος ώστε να φωτίζει οποιαδήποτε αντικείμενα υπό γωνία, τότε θα δημιουργήσει μεγάλες και μακριές σκιές που θα μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε αμέσως αν υπάρχει κάτι σε αυτό το σημείο. Βλέπετε ένα παράδειγμα στην επόμενη φωτογραφία όπου έχουμε δύο κάλυκες διαμετρήματος 10mm Auto στο έδαφος. Στην αριστερή φωτογραφία φωτίζουμε το σημείο όρθιοι κρατώντας το φακό πάνω από το σημείο όπως είδαμε στις παραπάνω φωτογραφίες ενώ δεξιά έχουμε το φακό σχεδόν να ακουμπάει στο έδαφος. Είναι φανερό ότι με το δεύτερο τρόπο οι κάλυκες γίνονται πολύ πιο γρήγορα αντιληπτοί.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Σε λιγότερο ανώμαλα εδάφη η τεχνική αυτή έχει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς τα αντικείμενα γίνονται πολύ πιο εύκολα αντιληπτά χάρη στις σκιές. Βεβαίως, δε σημαίνει ότι πάντα πρέπει να χρησιμοποιούμε αυτή τη τεχνική. Όπως με όλα όσα μαθαίνουμε είναι απλώς ένα ακόμα εργαλείο που ίσως σε κάποια κατάσταση να φανεί χρήσιμο, δεν υπάρχει τίποτα που να δουλεύει πάντα και παντού με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Αυτή η απλή τεχνική μπορεί να σας βοηθήσει σε δεκάδες περιπτώσεις. Είτε είστε ένας πολίτης που έχασε τα κλειδιά του και τα ψάχνει στο σκοτάδι είτε ένας αστυνομικός που αναζητεί κάποιο στοιχείο, η πατέντα αυτή μπορεί να σας κάνει πιο αποτελεσματικούς σε κάποιες περιπτώσεις.

Πηγή: TheDay.com
Πηγή: TheDay.com

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντα #Μάχης #Φακός #και #Σκιές #στην #Έρευνα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...