News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Πατέντα Μάχης: Αυτοσχέδια σημαία θαλάμης

Μία πάρα πολύ καλή πρακτική ασφαλείας για εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι να τοποθετούμε σημαίες θαλάμης στα όπλα μας όταν κάνουμε ασκήσεις χωρίς πυρομαχικά, και ειδικά εάν αυτές στρέφουν τα όπλα προς άλλα άτομα. Οι σημαίες αυτές είναι συνήθως πλαστικές, έντονου χρώματος, και έχουν μία αποστολή. Να δείχνουν σε όλους όσους είναι κοντά μας ότι είναι αδύνατο να υπάρχει σφαίρα στη θαλάμη του όπλου. Αυτό συμβαίνει γιατί η μία άκρη της μπαίνει μέσα στη θαλάμη και η άλλη εξέχει από το μηχανισμό του κλείστρου ώστε όλοι να βλέπουν ότι το όπλο είναι άδειο.

Πηγή: ImportItAll.co.za

Τι γίνεται όμως όταν δεν έχουμε φέρει μαζί μας τέτοιες σημαίες; Ανάλογα το τύπο του όπλου προσωπικά έχουμε δει δύο πατέντες. Η πρώτη αφορά όπλα με μικρές πιέσεις ελατηρίου όπως είναι σχεδόν όλα τα πιστόλια και οι αραβίδες τύπου AR-15. Εκεί μπορούμε απλά να τοποθετήσουμε ένα δεματικό καλωδίων όπως βλέπετε στη συνέχεια.

Πηγή: TheTruthAboutGuns.com

Ακόμα και λεπτά δεματικά καλωδίων είναι αρκετά γερά για τη πίεση που δέχονται από ελατήρια τέτοιου τύπου όπλων. Τι γίνεται όμως με όπλα που έχουν πιο ισχυρά ελατήρια όπως τυφέκια τύπου AK-47; Εάν δοκιμάσετε δεματικά καλωδίων ή σημαίες σχεδιασμένες για AR-15 θα δείτε ότι με το που αφήσετε το μηχανισμό του κλείστρου θα τα σπάσει.

Πηγή: FirearmsInsider.tv

Για αυτή τη περίπτωση με μεγάλη διαφορά η καλύτερη επιλογή που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι μονόκλωνα καλώδια χαλκού διαμέτρου 2.5 χιλιοστών ή μεγαλύτερα. Στα περισσότερα σκοπευτήρια θα βρείτε καλώδια ή σύρματα από συσκευασίες πυρομαχικών, αποθήκες του σκοπευτηρίου, κτλ. Τα καλώδια είναι καλύτερα από τα σύρματα διότι το εξωτερικό πλαστικό προστατεύει τα μεταλλικά μέρη του όπλου μας. Ωστόσο, μπορείτε να τυλίξετε και ένα σύρμα με μονωτική ταινία εάν δεν έχετε άλλη επιλογή. Πρακτικά, παίρνουμε ένα μικρό κομματάκι από το καλώδιο και το διπλώνουμε όπως βλέπετε παρακάτω με το πολυεργαλείο μας ή κάποια πένσα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Αυτό που που βλέπετε παραπάνω έχει περάσει εβδομάδες σε όπλα τύπου AK-47 και παρ’όλα αυτά βλέπετε ότι έχει πολύ μικρή φθορά. Με αυτό τον απλό τρόπο και με σχεδόν μηδενικό κόστος έχουμε γρήγορα και εύκολα σημαίες ασφαλείας για όπλα με βαριά ελατήρια. Βλέπετε στη πράξη αυτή τη πατέντα παρακάτω σε διάφορα όπλα τύπου AK-47.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ασφαλώς και ιδανικά θα ήταν καλό να έχετε πάντα μαζί σας μερικές σημαίες ασφαλείας για τα όπλα που θα χρησιμοποιήσετε σε κάποια εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν έχετε, ελπίζουμε να σας δώσαμε μερικές ιδέες για το πως να τα κατασκευάσετε επί τόπου.

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντα #Μάχης #Αυτοσχέδια #σημαία #θαλάμης

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...