News

News

Τρίτη
Ιούνιος, 6

Πατέντα Μάχης: Αριθμημένοι Γεμιστήρες | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οποιοσδήποτε ασχολείται αρκετά με το χώρο των πυροβόλων όπλων αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτή τη πατέντα. Η πατέντα δεν είναι τίποτα παραπάνω από την αρίθμηση του κάθε γεμιστήρα μας και σε αυτό το άρθρο θα δούμε γιατί είναι τόσο σημαντικό.

Πηγή: Pistol-Forum.com

Όπως έχουμε παρουσιάσει σε πολλά άρθρα μας το πιο ευπαθές σε βλάβες εξάρτημα είναι οι γεμιστήρες. Και για να το πούμε και με τα λόγια του κυρίου EJ Owens, «Αγοράζουμε ένα πιστόλι για $500-600 και $30 για ένα γεμιστήρα, ποιο πιστεύετε ότι θα χαλάσει πρώτο;». Άρα το ερώτημα δεν είναι αν θα πάθουν κάποια βλάβη οι γεμιστήρες μας, αλλά πότε.

Πηγή: TacRescue.com
Πηγή: TacRescue.com

Το πρόβλημα με τους γεμιστήρες είναι ότι είναι εύκολο να αγνοήσουμε ενδείξεις βλάβης. Οι περισσότεροι κάτοχοι όπλων έχουν δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες γεμιστήρες και είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουν ποιος γεμιστήρας δημιουργεί πιο συχνά προβλήματα. Επίσης, αυτή η έλλειψη στοιχείων οδηγεί και σε άλλα προβλήματα όπως συνεχή χρήση των ίδιων γεμιστήρων τόσο για εξάσκηση όσο και για οπλοφορία που είναι ακόμα πιο επικίνδυνο λόγω της φθοράς που έχουν υποστεί αυτοί οι γεμιστήρες.

Πηγή: TacticalResponse.com
Πηγή: TacticalResponse.com

Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ σημαντικό πάντοτε να αριθμούμε τους γεμιστήρες μας. Επιπρόσθετα, εάν βρισκόμαστε σε ένα χώρο όπου είναι πιθανό και άλλοι να έχουν ίδιους γεμιστήρες, τότε πρέπει να τους βάζουμε και κάποιο μοναδικό αναγνωριστικό. Είτε αυτό είναι το όνομα μας, κάποιο αυτοκόλλητο ή απλά κάποια χρωματιστή ταινία. Με αυτό το τρόπο θα είμαστε σίγουροι ότι μετά από μία εκπαιδευτική δραστηριότητα επιστρέφουμε πίσω με τους γεμιστήρες με τους οποίους πήγαμε και για τους οποίους γνωρίζουμε τη κατάσταση τους.

Πηγή: AR15.com
Πηγή: AR15.com

Με την αρίθμηση έχουμε επίσης μία απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για το αν ένας συγκεκριμένος γεμιστήρας δημιουργεί πιο συχνά εμπλοκές ή ακόμα και αν κάποια συγκεκριμένη μάρκα δεν λειτουργεί καλά με το όπλο μας. Έτσι μπορούμε εύκολα και να αντικαταστήσουμε τον προβληματικό γεμιστήρα αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι δε θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο μοντέλο γεμιστήρα ξανά με το συγκεκριμένο όπλο. Εάν θέλουμε ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούμε να κάνουμε κάτι όπως αυτό που βλέπετε στην επόμενη εικόνα. Έτσι πέρα από τα παραπάνω, γνωρίζουμε και τη παλαιότητα του γεμιστήρα καθώς το νούμερο αναγράφει τον μήνα και έτος αγοράς του. Με αυτό το τρόπο μπορούμε να κάνουμε και μία εκτίμηση για τους υπόλοιπους γεμιστήρες μας που είχαν αγοραστεί την ίδια χρονική περίοδο.

Πηγή: ModernSelfProtection.com
Πηγή: ModernSelfProtection.com

Για το τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό από όλα. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι γεμιστήρες που μεταφέρουμε όταν οπλοφορούμε δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούμε για εξάσκηση και εκπαιδεύσεις. Σαφώς και θα πρέπει περιστασιακά να δοκιμάζουμε και τους γεμιστήρες οπλοφορίας αλλά δεν είναι ανάγκη να δέχονται τη φθορά μίας σκληρής εκπαιδευτικής δραστηριότητας εάν πρόκειται να βασίζεται η ζωή μας, ή ζωές άλλων, σε αυτούς. Άρα, με την αρίθμηση μπορούμε να ξέρουμε ποιοι γεμιστήρες είναι για εκπαίδευση και ποιοι για πρακτική χρήση. Με αυτό το τρόπο δε θα μας ενδιαφέρει καθόλου το πόσο πολύ ή λίγο θα φθαρούν οι «εκπαιδευτικοί» γιατί θα ξέρουμε ότι δεν είναι αυτοί στους οποίους βασιζόμαστε. Βέβαια, όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι σημαντικό περιστασιακά να τους δοκιμάζουμε αλλά σίγουρα πολύ πιο προσεκτικά. Για παράδειγμα, σε κάποιο σκοπευτήριο για μερικές δεκάδες βολές αντί σε λάσπες και πέτρες με χιλιάδες σφαίρες που θα κάνουμε με τους «εκπαιδευτικούς».

Πηγή: HKPro.com
Πηγή: HKPro.com

Όπως γράψαμε και στην εισαγωγή όποιος ασχολείται με τον χώρο των όπλων μαθαίνει αυτή τη πατέντα και σχεδόν όλοι την εφαρμόζουν. Βέβαια, είναι καλύτερο να τη μάθουμε με τον εύκολο, παρά με το δύσκολο τρόπο, και γι’αυτό άλλωστε τη μοιραζόμαστε μαζί σας με αυτό το άρθρο.

Πηγή: AR15.com
Πηγή: AR15.com

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντα #Μάχης #Αριθμημένοι #Γεμιστήρες #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...