News

News

Τρίτη
Οκτώβριος, 3

Πατέντα Μάχης: Απόκρυψη και χρήσεις ιμάντα ίσχαιμης περίδεσης

Η πατέντα αυτή μας έρχεται από το Μεξικό και τον κύριο Εντ Καλντερόν, έναν εν αποστρατεία αστυνομικό της διώξης ναρκωτικών του Μεξικό με δεκαετίες εμπειρίας σε κεκαλυμμένες επιχειρήσεις διείσδυσης στα δίκτυα των καρτέλ ναρκωτικών. Σήμερα ζει και εργάζεται εις τας ΗΠΑ και βλέπετε μία φωτογραφία του παρακάτω.

Πηγή: OffGridWeb.com

Όπως ανέφερε ο κύριος Ε. Καλντερόν, αναμφίβολα οι ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης (τουρνικέ) είναι κάτι που είχε σχεδόν πάντα επάνω του γιατί είναι από τα σημαντικότερα υλικά πρώτων βοηθειών και έχει πολλαπλές χρήσεις. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι έχει χρησιμοποιήσει τέτοιους ιμάντες για δέσιμο κακοποιών (όταν δεν είχε χειροπέδες), για δέσιμο αντικειμένων σε οχήματα, ακόμη και για να στραβώσει κάγκελα δένοντας τον ιμάντα στα δύο κάγκελα και σφίγγοντας τον ιμάντα. Φυσικά, η βασική χρήση παραμένει η χρήση του ως υλικών πρώτων βοηθειών σε τραύματα στα άκρα, αλλά ήδη σας δίνει μία ιδέα του γιατί πάντα φέρει, όπως δηλώνει, επάνω του τουλάχιστον ένα τέτοιο ιμάντα. Δήλωσε ότι απέφυγε τη χρήση ιμάντων όπως ο RATS (περισσότερα στο άρθρο μας «Ιμάντας ίσχαιμης περίδεσης RATS») γιατί στο Μεξικό μπορεί κάποιοι να το μπέρδευαν με ιμάντες τοξικομανών, κάτι που αποτελεί παράνομο αντικείμενο σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Πηγή: TheDrive.com

Το δεύτερο που ανέφερε ήτο ότι πάντα επιλέγει φωτεινά χρώματα και όχι μαύρα, χακί, κτλ. Ο λόγος είναι πρώτον γιατί μέσα στο σκοτάδι ή με το αίμα δε φαίνεται αν υπάρχει ή που υπάρχει ο ιμάντας όταν μεταφέρουν κάποιον στο νοσοκομείο. Και δεύτερον, γιατί στους χώρους όπου κινούνταν το τελευταίο που ήθελε ήταν κάτι που θα τον έκανε να μοιάζει ότι έχει σχέσεις με κρατικές υπηρεσίες ή στρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: SpecialMedics.com

Ίσως όμως το πιο ενδιαφέρον απ’όλα, ήταν το πως μεταφέρει τους ιμάντες ώστε να μη γίνονται ορατοί, να μπορεί να τους μεταφέρει με ελαφρά ρούχα, και να μη τον εμποδίζουν. Ο τρόπος του είναι ο εξής. Ανοίγει τον ιμάντα πλήρως, ασφαλίζει τη βάση με το κλιπ της στο εσωτερικό της ζώνης του, και αφήνει τον ιμάντα να είναι ελεύθερος στο εσωτερικό από το μπατζάκι του. Αναφέρει ότι μερικές φορές μετέφερε έως και τέσσερις ιμάντες ίσχαιμης περίδεσης με αυτό το τρόπο.

Πηγή: YouTube.com/watch?v=d1MqucZyodc

Όπως κάθε φορά, έτσι και εδώ θεωρούμε ότι αυτή η πατέντα δεν είναι για όλους. Ωστόσο, αν οι ανάγκες σας είναι παρόμοιες με εκείνες που αναφέραμε, τότε αξίζει να το δοκιμάσετε. Ο κύριος Καλντερόν αναφέρει ότι όταν ταξιδεύει έχει τους ιμάντες σε ένα σακίδιο ή τσάντα μέχρι να περάσει τον έλεγχο. Όταν περάσει τον έλεγχο πηγαίνει σε κάποια τουαλέτα και τους μεταφέρει στη ζώνη του όπως περιγράψαμε γιατί, κατά τον ίδιο, αν κάτι δε το έχεις επάνω σου είναι άχρηστο ως υλικό άμεσης χρήσης.

το βρήκαμε εδώ

Πατέντες Μάχης
#Πατέντα #Μάχης #Απόκρυψη #και #χρήσεις #ιμάντα #ίσχαιμης #περίδεσης

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...