News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Παρκάρισμα για ασφάλεια | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Featured in:

Ένα όχημα αποτελεί ένα εξαιρετικό όπλο όσο βρίσκεται εν κινήσει. Όταν όμως σταματάει, μετατρέπεται σε μία παγίδα. Εδώ θα δούμε τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη στάθμευση μας καθώς είναι μία από τις πιο ευάλωτες στιγμές της πορείας μας. Ο λόγος είναι ότι είμαστε «εγκλωβισμένοι» στο όχημα, έχουμε περιορισμένη ελευθερία κίνησης, περιορισμένη οπτική κάλυψη, και θέλοντας και μη, έχουμε προβλέψιμη πορεία (π.χ. άνοιγμα της πόρτας και έξοδος). Γι’αυτό οι χώροι στάθμευσης αποτελούν ένα επικίνδυνο σημείο όπου συχνά γίνονται επιθέσεις από εγκληματίες.

Πηγή: ChicagoTribune.com

Θα ξεκινήσουμε με ένα πολύ μικρό απόσπασμα από το βιβλίο «Sentinel» αναφορικά με την ασφαλή στάθμευση οχήματος.


«Οι χώροι στάθμευσης είναι ακόμα μία περιοχή υψηλού κινδύνου, άρα αναπτύξτε συνήθειες παρκαρίσματος ασφαλείας. Να σκέφτεστε τη διαφυγή σας όταν παρκάρετε. Το να παρκάρετε με την όπισθεν δε παρέχει απλώς ταχύτερη έξοδο, αλλά μετριάζει και τη πιθανότητα κακοποιών που μπορεί να σας περιμένουν στις τυφλές γωνίες όταν ξεπαρκάρετε»


Πηγή: OMAG.org

Και πράγματι, ένα από τα πιο απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρκάρουμε με τέτοιο τρόπο ώστε το όχημα μας να είναι έτοιμο για διαφυγή όπως αναφέρεται παραπάνω. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Όταν προσεγγίζουμε ένα χώρο στάθμευσης, προτού προχωρήσουμε στη διαδικασία στάθμευσης είναι καλό να σαρώσουμε τη περιοχή για τυχόν ύποπτες κινήσεις. Κοιτάξτε για απλά πράγματα όπως είναι για παράδειγμα τα παρακάτω.

  • Υπάρχουν άτομα που κινούνται ύποπτα;
  • Έχει επαρκή φωτισμό το σημείο
  • Θα ήταν ένα καλό σημείο για ενέδρα εγκληματιών;
  • Παρότι καλό σημείο, φαίνεται να το αποφεύγουν όλοι;

Πηγή: ABCNews.go.com

Όταν κρίνετε ότι έχετε βρει το κατάλληλο σημείο προχωρήστε στη στάθμευση κατά τέτοιο τρόπο ώστε εάν χρειαστεί να τρέξετε για να μπείτε στο όχημα σας και διαφύγετε, να είναι έτοιμο προς αναχώρηση. Μία πολύ καλή πρακτική είναι αυτή που αναφέραμε νωρίτερα από το απόσπασμα του βιβλίου «Sentinel».

Πηγή: HCCEgalitarian.com

Προτού σβήσετε τη μηχανή και ξεκλειδώσετε τη πόρτα σας για να εξέλθετε, κάνετε τα ακόλουθα απλά βήματα που δε θα σας πάρουν παραπάνω από λίγα δευτερόλεπτα. Αρχικά, εκτελέστε σάρωση δύο σημείων. Με απλά λόγια, κοιτάξτε περιμετρικά σας σε απόσταση ένα-δύο οχημάτων για εντοπισμό ύποπτης κίνησης. Εάν όλα φαίνονται καλά, τότε επαναλάβετε το ίδιο αλλά με μεγαλύτερη περίμετρο, δύο-τρία αυτοκίνητα πιο πέρα.

Πηγή: CP24.com

Εφόσον δεν εντοπίσατε κάτι το ύποπτο που θα σας αναγκάσει να φύγετε με τη σάρωση δύο σημειών, προτού βγείτε από το όχημα, κάντε ένα τελευταίο βήμα. Δείτε που θέλετε να πάτε, και κάνετε ένα υπολογισμό στο μυαλό σας για το πως θα πάτε εκεί με ασφάλεια. Π.χ. εάν υπάρχουν σκοτεινά σημεία ή νεκρές γωνίες, μπορείτε να τις αποφύγετε; Εάν είναι ένα άτομο που κάθετε σε ένα παγκάκι, μπορείτε να πάτε από την άλλη πλευρά ώστε να κερδίσετε χρόνο εάν προσπαθήσει να σας επιτεθεί; και ούτω καθεξής.

Πηγή: SBSun.com

Κατά το ξεπαρκάρισμα, ακολουθούμε τα ίδια βήματα σε αντίστροφη σειρά. Δηλαδή, πριν βγούμε στον ανοικτό χώρο υπολογίζουμε τη πορεία που θα ακολουθήσουμε, έπειτα κάνουμε σάρωση ασφαλείας δύο σημείων, και τέλος, μπαίνουμε στο όχημα μας, κλειδώνουμε τις πόρτες, και ξεπαρκάρουμε.

Πηγή: Change.org

Όπως σε όλα τα θέματα επιβίωσης, έτσι και εδώ, το μυστικό βρίσκεται στο να μπορέσουμε να επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία τόσες φορές ώστε να μας γίνει συνήθεια. Να γίνει κάτι που δε θα χρειάζεται να σκεφτόμαστε για να το εκτελέσουμε, θα είναι μία μηχανική ενέργεια. Επιπρόσθετα, όλα τα παραπάνω δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου χρόνο. Είναι κυρίως, θέμα πειθαρχίας και προσοχής, όταν αυτό σας γίνει συνήθεια θα δείτε ότι δεν απαιτεί καν συνειδητή σκέψη για την εκτέλεση του.

Source link

Επιβίωση
#Παρκάρισμα #για #ασφάλεια #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...