News

News

Δευτέρα
Δεκέμβριος, 11

Παραβίαση αυτόματης πόρτας με αισθητήρα REX

Σίγουρα όλοι κάποια στιγμή έχετε βρεθεί σε κτίρια όπου για να ανοίξει μία πόρτα πρέπει να σκανάρετε κάποια κάρτα εισόδου ή να σας ανοίξει κάποιος που είναι μέσα. Ωστόσο, όταν βγαίνετε η πόρτα ανοίγει αυτόματα χωρίς να κάνετε το ίδιο. Αυτό γίνεται με έναν αισθητήρα κίνησης που είναι γνωστός με τον όρο REX (Request to Exit, Αίτημα εξόδου) και αν δείτε στο εσωτερικό επάνω μέρος της πόρτας θα μοιάζει μάλλον με αυτό που βλέπετε παρακάτω. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως παραβιάζεται μία τέτοια πόρτα.

Πηγή: WarRoom.rsmus.com

Οι αισθητήρες REX λειτουργούν με ένα πολύ απλό σύστημα εντοπισμού κίνησης PIR (Passive InfraRed, Παθητικός αισθητήρας υπέρυθρης ακτινοβολίας). Το PIR είναι στραμμένο στην εσωτερική πλευρά και συνεχώς καταγράφει μετρήσεις της υπέρυθρης ακτινοβολίας (IR) που υπάρχει εκεί, δηλαδή κοντά στη πόρτα από την εσωτερική πλευρά της.

Πηγή: Beainc.com

Όταν εντοπίσει κάποια μεταβολή στην υπέρυθρη ακτινοβολία, με απλά λόγια μία αλλαγή στη θερμοκρασία του σημείου όπου σκανάρει, τότε θα ενεργοποιήσει το μηχανισμό ξεκλειδώματος της πόρτας γιατί προφανώς κάτι πλησιάζει. Άρα, ως επιτιθέμενος το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεγελάσουμε τον αισθητήρα ώστε να εντοπίσει μία μεταβολή στη θερμοκρασία (δεν έχει σημασία αν θα είναι προς τα κάτω ή προς τα επάνω) ενώ βρισκόμαστε έξω από τη πόρτα.

Πηγή: ProAccessSite.com

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος που χρησιμοποιείται σήμερα από επαγγελματίες του χώρου της ασφάλειας κτιρίων, είναι ένα απλό σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Περνάμε το σωλήνα του ανάμεσα από το κενό της πόρτας με το σπρέι γυρισμένο ανάποδα ώστε να παράγει ακόμα πιο παγωμένο αέριο, και ρίχνουμε λίγο ώστε να κάνουμε το PIR να ενεργοποιηθεί από τη διαφορά θερμοκρασίας, και να μας ανοίξει τη πόρτα.

Πηγή: WarRoom.rsmus.com

Το ίδιο μπορεί να γίνει και με πυροσβεστήρες, καπνό από ηλεκτρονικά τσιγάρα, νερό, θερμάστρες χεριών, παγάκια, και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αλλάξει τη θερμοκρασία που καταγράφει το PIR στο εσωτερικό της πόρτας. Βλέπετε παρακάτω μία πατέντα που κάνει το ίδιο τοποθετώντας μία χημική θερμάστρα ποδιών σε ένα σύρμα και εν συνεχεία πλησιάζουμε τη θερμάστρα στον αισθητήρα από το άνοιγμα της πόρτας.

Πηγή: WarRoom.rsmus.com

Αυτές οι γνώσεις είναι πολύ χρήσιμες τόσο για καταστάσεις επιβίωσης-διαφυγής, όσο και για να γνωρίζουμε πιθανά αδύνατα σημεία στις υποδομές που σχεδιάζουμε, προστατεύουμε, ή απλά ζούμε εντός τους. Γνωρίζοντας το παραπάνω μπορούμε να σχεδιάσουμε ανάλογα αντίμετρα και διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας. Κλείνοντας, βλέπετε το παραπάνω και σε βίντεο για να γίνει ακόμα καλύτερα κατανοητό. Σε αυτό το παράδειγμα η επίδειξη γίνεται με καπνό από ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Source link

Κλειδαριές
#Παραβίαση #αυτόματης #πόρτας #με #αισθητήρα #REX

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...