News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Παραβίαση Απλού Λουκέτου | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Η παραβίαση απλού λουκέτου κυλίνδρου μπορεί βεβαίως να γίνει με τις βασικές αρχές που ήδη περιγράψαμε στο παρελθόν στο άρθρο «Παραβίαση Απλής Κλειδαριάς Κυλίνδρου«. Ωστόσο, υπάρχει κάποιος ακόμα πιο εύκολος και απλός τρόπος που θα τον δούμε εδώ.

Αρχικά, τα περισσότερα λουκέτα λειτουργούν με μία απλή κλειραδιά οδοντωτού κυλίνδρου σε συνδυασμό ένα μεταλλικό λαιμό από σκληρό μέταλλο που όταν δεν έχει τοποθετηθεί το κατάλληλο κλειδί δεν απελευθερώνεται. Κατ’ επέκταση, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα βασικά στοιχεία ενός τέτοιου λουκέτου με το παρακάτω σχέδιο.

louketo_02

Με βάση το παραπάνω σχέδιο θα περιγράψουμε τη λειτουργία και με δεδομένο ότι οι αρχές λειτουργίας και παραβίασης του οδοντωτού κυλίνδρου είναι ήδη γνωστές, αν αυτό δεν ισχύει μπορείτε να διαβάσετε πρώτα το άρθρο «Παραβίαση Απλής Κλειδαριάς Κυλίνδρου» που αναφέραμε και νωρίτερα.

Βλέπουμε ότι πάνω από την οπή αποστράγγισης υπάρχει ένα ελατήριο που πιέζει το λαιμό του λουκέτου προς τα επάνω. Ο λαιμός παρατηρούμε ότι έχει δύο σχισμές-σημεία κλειδώματος, ένα αριστερά και ένα δεξιά. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο σχέδιο στη πλειοψηφία των σύγχρονων λουκέτων. Τα δύο αυτά σημεία τα βλέπετε και στο επόμενο σχέδιο μέσα στα κόκκινα πλαίσια.

louketo_03

Σαφώς η παραβίαση μπορεί να γίνει με όλες τις τεχνικές που ισχύουν στην απλή κλειδαριά κυλίνδρου όμως τα λουκέτα αυτού του τύπου έχουν μία μεγαλύτερη αδυναμία που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Το σημείο ασφάλισης είναι εν μέρη εκτεθειμένο και έτσι μπορούμε απλώς να βγάλουμε τη «γλώσσα» που συγκρατεί τις δύο αυτές ασφάλειες στο λαιμό. Για αυτό το σκοπό υπάρχουν ειδικά εργαλεία που διαφέρουν μόνο κατά το μέγεθος (ώστε να ταιριάζουν σε όλα τα λουκέτα) και είναι όπως αυτά που βλέπετε εδώ.

louketo_04

Ανάλογα με το λουκέτο, συγκεκριμένα από τον αριθμό από ασφάλειες του λαιμού, μπορεί να χρειαστούμε ένα ή περισσότερα. Η διαδικασία έχει ως εξής, τοποθετούμε το ειδικό εργαλείο στο λαιμό και μέσα στο σώμα του λουκέτου από τη πλευρά που δεν έχει σχισμή-ασφάλεια και στη συνεχεία το περιστρέφουμε περιμετρικά ώστε να σπρώξει τη γλώσσα και να ελευθερώσει το λαιμό όπως φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία.

louketo_05

Βεβαίως και όλες οι κλασικές μέθοδοι λειτουργούν όπως για παράδειγμα με τα συνηθισμένα εργαλεία παραβίασης όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όμως αυτή η μέθοδος είναι αρκετά πιο εύκολη και γρήγορη ενώ το ειδικό εργαλείο μπορεί να κατασκευαστεί σχεδόν από οτιδήποτε. Παράδειγμα βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο όπου το εργαλείο κατασκευάζεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά από ένα κουτάκι αναψυκτικού. Επίσης, στο ίδιο βίντεο βλέπετε τη παραβίαση ενός λουκέτου μονής κλειδαριάς λαιμού που είναι κατά κανόνα πιο φτηνά από τα διπλής αλλά εξίσου διαδεδομένα σε όλο το κόσμο.

Source link

Κλειδαριές
#Παραβίαση #Απλού #Λουκέτου #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...