Το παντελόνι αυτό έχει μία πολύ εξειδικευμένη χρήση και έτσι ίσως να μην αφορά όλους τους αναγνώστες μας, αλλά το θεωρούμε μία πάρα πολύ καλή επιλογή και σίγουρα άξια αναφοράς. Το μοντέλο TRG της αυστριακής εταιρίας Carinthia απευθύνεται αποκλειστικά σε πολύ υγρά κλίματα ενώ έχει και αντιανεμικές ιδιότητες.
Η εταιρία Carinthia έχει έδρα στην Αυστρία και ασχολείται αποκλειστικά με ρουχισμό, τακτικό και μη, για χειμερινές δραστηριότητες. Η ποιότητα της είναι εκπληκτική αλλά αυτό έρχεται και με μία υψηλή τιμή. Ενδεικτικά, από την ίδια τη κατασκευάστρια εταιρία στην Αυστρία τα παντελόνια TRG πωλούνται για τιμές της τάξης των €300.
Το παντελόνι έχει σχεδιαστεί ώστε να φέρεται επάνω από ισοθερμικά ή άλλα παντελόνια. Μπορεί να φορεθεί και μόνο του αλλά η απόδοση του δε θα είναι εξίσου καλή καθώς δεν έχει σχεδιαστεί να κρατάει ζεστό το σώμα, αλλά να το κρατάει στεγνό και να το προστατεύει από τον αέρα ενώ διατηρεί όλα τα τακτικά πλεονεκτήματα σύγχρονων παντελονιών μάχης. Βλέπετε παρακάτω πως έρχεται από την εταιρία.
Μέσα πέρα από το παντελόνι θα βρει κανείς και μία πολύ μικρή εύχρηστη θήκη μεταφοράς καθώς το παντελόνι αυτό είναι ειδική χρήσης και μπορεί να μη χρειαστεί να το φοράει κανείς επί καθημερινή βάση. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρα από τη παραλλαγή Multicam, η εταιρία το προσφέρει και σε χακί χρώμα. Επίσης, το βάρος του είναι 500 γραμμάρια που είναι εντυπωσιακό αναλογικά με όσα προσφέρει όπως θα δούμε σε λίγο. Βλέπετε τα περιεχόμενα της παραπάνω τσάντας στην επόμενη φωτογραφία.
Η θήκη αυτή μπορεί να φαντάζει ως κάτι ασήμαντο, αλλά πρώτον δείχνει προσοχή στη λεπτομέρεια, και δεύτερον είναι πάρα πολύ πρακτική σε πραγματικές συνθήκες. Το παντελόνι διπλώνει πολύ εύκολα και ταιριάζει τέλεια μέσα σε αυτή τη θήκη όπως βλέπετε και μόνοι σας από τη φωτογραφία που ακολουθεί.
Το παντελόνι τώρα, είναι κατασκευασμένο σε επίπεδα. Ο εξωτερικός φλοιός είναι από 100% Πολυαμίδη που είναι αντιανεμικό, και όχι απλώς αδιάβροχο, αλλά με επίστρωση που απωθεί το νερό. Εσωτερικά έχει τη πατενταρισμένη μεμβράνη Topaz PTFE με DUO component που το κάνει άνετο και ικανό να αναπνέει. Όλα του τα μέρη είναι κατασκευασμένα ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κανείς εύκολα με χειμερινά γάντια. Βλέπετε ενδεικτικά τη μέση που έχει και λάστιχο συγκράτησης αλλά και ένα μεγάλο κεντρικό κουμπί βρετανικού τύπου, και ιμάντες σύσφιξης μέσης. Επίσης, μπορείτε να δείτε ότι ακόμα και το φερμουάρ έχει ραφτό ιμάντα για εύκολο άνοιγμα με γάντια.
Από τη παραπάνω φωτογραφία βλέπετε ότι και η πλαϊνή τσέπη έχει ένα αντίστοιχο φερμουάρ. Ωστόσο, και οι δύο αυτές πλαϊνές τσέπες είναι απλά ανοίγματα που δίνουν πρόσβαση στις τσέπες του εσωτερικού παντελονιού, δεν είναι πραγματικές τσέπες. Απλώς πλαϊνά ανοίγματα. Βλέπετε παρακάτω πως είναι εσωτερικά το παντελόνι. Βλέπετε ότι έχει μία λωρίδα για να γράψουμε το όνομα μας, εσωτερικούς ιμάντες σφιξίματος, και θηλιές για τιράντες.
Παρά τα περίεργα υλικά του, το TRG μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην άκρη από τα δύο μπατζάκια υπάρχει ένα φερμουάρ ασφαλισμένο σε κάθε πλευρά. Βλέπετε πως ακριβώς είναι στη παρακάτω φωτογραφία.
Αυτό δεν ανοίγει απλώς το κατώτερο μέρος για τα άρβυλα. Ολόκληρη η πλευρά μπορεί να ανοίξει μέχρι τη μέση. Χάρη σε αυτό το σχεδιασμό είναι πάρα πολύ εύκολο να το φορέσει κανείς ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσει οτιδήποτε απ’όσα ήδη φοράει.
Το παντελόνι διαθέτει και δύο πλαϊνές τσέπες μηρών στρατιωτικού τύπου που ασφαλίζουν με Velcro. Και αυτές διπλώνουν ώστε να περνάει το παραπάνω φερμουάρ και να ανοίγει το παντελόνι έως τη μέση. Οι τσέπες έχουν σχεδιασμό 3D για μείωση του όγκου τους όταν δε χρησιμοποιούνται και το κάλυμμα τους διπλώνει για να προστατεύει ότι βάζουμε μέσα από το νερό.
Τα υλικά της αυστριακής Carinthia είναι πράγματι εξαιρετικά και είναι πολύ θετικό που βλέπουμε ευρωπαϊκές εταιρίες να βγαίνουν στη διεθνή αγορά με τέτοια ποιοτικά προϊόντα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων της Αυστρίας ήδη τα χρησιμοποιούν. Προσωπικά, έχουμε μόνο καλά λόγια για αυτό το παντελόνι. Το μόνο που πρέπει να θυμάται κανείς είναι ότι πρέπει να το φοράει ως εξωτερικό φλοιό. Αλλιώς η απόδοση του είναι χαμηλή (καθώς δε προσφέρει θερμότητα), και η αίσθηση που αφήνει δεν είναι ωραία καθώς είναι ένα σκληρό συνθετικό υλικό. Πέρα από αυτό, η εμπειρία μας μαζί του είναι εκπληκτική και σου δίνει την αίσθηση ότι είναι κάτι διαχρονικό που δε χαλάει όσο σκληρά και αν το χρησιμοποιείς.
Ένδυση και Υπόδηση
#Παντελόνι #Carinthia #TRG #Multicam #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα