News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Όπλο Πίεσης FAB Defense FCP

Πολλές φορές αναγνώστες μας που ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνα μας ρωτάνε για όπλα αυτοάμυνας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα. Με διαφορά το πιο αξιόπιστο είναι ένα ανθεκτικό στυλό, αλλά σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα ακόμα εργαλείο που είναι νόμιμο στις περισσότερες χώρες του κόσμου και μπορεί να έχει κανείς μαζί του οπουδήποτε. Είναι το FCP της ισραηλινής εταιρίας FAB Defense.

Πηγή: Rakuten.co.jp

Η εταιρία FAB Defense έχει έδρα στο Τελ Αβίβ και ασχολείται αποκλειστικά με την έρευνα και ανάπτυξη νέων υλικών βάση των απαιτήσεων των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας της χώρας. Ένα από αυτά τα αιτήματα ήταν ένα μικρό, εύκολο στην απόκρυψη εργαλείο για έλεγχο υπόπτων. Η υπηρεσία που το χρειάζονταν ήταν η αστυνομία αερολιμένα καθώς εργάζονται πολλές φορές υπό κάλυψη, και όχι ως ένστολοι αστυνομικοί.

Πηγή: Pinterest.com

Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν το FCP, ένα εργαλείο βάρους 42 γραμμαρίων, κατασκευασμένο από ενισχυμένο σύνθετο πολυμερές που έχει πλάτος 9 χιλιοστά, ύψος 15 εκατοστά, και μήκος 6.2 χιλιοστά. Αυτό το κάνει πολύ εύκολο στην απόκρυψη ακόμα και σε μία κανονική τσέπη παντελονιού, ενώ το ότι δεν έχει κανένα μεταλλικό μέρος το κάνει βολικό για μεταφορά σχεδόν παντού.

Πηγή: FAB-Defense.com

Η εταιρία το περιγράφει ως «Το Εργαλείο Ελέγχου με Σημεία Πίεσης FCP είναι ένα εργαλείο διαστάσεων τσέπης που επιτρέπει εφαρμογή γρήγορα και ισχυρά στα σημεία πίεσης, για τεχνικές ελέγχου και αφοπλισμού». Προσοχή! Παρότι η θηλιά για τον δείκτη φαντάζει ως σχεδιαστικό χαρακτηριστικό για χρήση του FCP ως σιδερογροθιά, η κατασκευάστρια εταιρία προειδοποιεί «Η θηλιά του δείκτη είναι για ικανότητα καλύτερης λαβής και φυσική προστασία και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί και ως εξάγωνο κλειδί. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως σιδερογροθιά ή εργαλείο χτυπημάτων».

Πηγή: Guns.allzip.org

Το FCP δεν έχει κάποια εντυπωσιακή συσκευασία ή οδηγίες χρήσης, είναι μία απλή πλαστική σακούλα όπως ακριβώς το βλέπετε παρακάτω. Είναι από εκείνα τα όπλα που απαιτούν εκτενή εκπαίδευση και εξάσκηση για να είναι αποτελεσματικά. Αλλά για κάποιον έμπειρο χειριστή είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο για γρήγορο έλεγχο και αφοπλισμό υπόπτων.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η τιμή του σήμερα κυμαίνεται στα $15 στις ΗΠΑ που τη θεωρούμε λογική. Βέβαια, όπως και όλα τα όπλα που βασίζονται στα σημεία πίεσης, απαιτείται τεράστια εξοικείωση και εξάσκηση για να μπορεί κάποιος να είναι αποτελεσματικός στη χρήση του σε πραγματικές συνθήκες. Παρότι αυτό είναι κάτι αυτονόητο θεωρούμε σημαντικό να το ξεκαθαρίσουμε. Η χρήση τέτοιων όπλων είναι μία πολεμική τέχνη αρκετά πιο απαιτητική από τη τέχνη χειρισμού πυροβόλων όπλων αυτοάμυνας όπως είναι τα περίστροφα και τα πιστόλια. Από την άλλη πλευρά, εάν μάθετε να χειρίζεστε καλά ένα όπλο σημείων πίεσης, τότε μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε τις γνώσεις σχεδόν σε οποιοδήποτε άλλο καθώς όλα ακολουθούν τις ίδιες αρχές λειτουργίας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ώστε να είναι καλύτερα κατανοητό τι εννοούμε με τον όρο σημεία πίεσης, θα κλείσουμε με μία επεξηγηματική εικόνα που δείχνει όλα τα σημεία που μπορούν να προκαλέσουν έντονο πόνο και μηχανικές αντιδράσεις εάν τους ασκηθεί πίεση. Σε αυτά τα σημεία είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί το συγκεκριμένο όπλο.

Πηγή: eBay.com (επεξεργασμένη)

Source link

Φορητά Όπλα
#Όπλο #Πίεσης #FAB #Defense #FCP

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...