News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

Οδηγός επιβίωσης στο κρύο και το χιόνι – γενικη ενημερωση ΔΔ

Featured in:

Ντυθείτε Σωστά

Ο κυριότερος τρόπος για να προστατευτείτε από το κρύο είναι να φορέσετε πολλά ρούχα. Προσοχή! Είναι προτιμότερο να φορέσετε πολλά λεπτά ρούχα παρά λίγα και χοντρά. Τα ρούχα που πρέπει να φοράμε στο κρύο πρέπει κατά προτίμηση να είναι άνετα και όχι στενά. Τα εξωτερικά ρούχα πρέπει επίσης να είναι αδιάβροχα και αντιανεμικά. Οι αρνητικές επιδράσεις από το κρύο πολλαπλασιάζονται όταν υπάρχει έντονος άνεμος, επομένως είναι σημαντικό να έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα.

Πίνετε αρκετά υγρά αλλά αποφύγετε το αλκοόλ

Εφόσον ο γιατρός δεν σας έχει απαγορεύσει να πίνετε πολλά υγρά, πίνετε αρκετό νερό, έτσι ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης.

Μεριμνήστε για τα φάρμακά σας

Καθώς η διάρκεια της κακοκαιρίας σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι παρατεταμένη, φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα φάρμακά σας πριν από αυτή έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εκτεθείτε στο κρύο.

Προστατεύστε τα παιδιά

Αρκετές δραστηριότητες που σχετίζονται με το χιόνι μπορεί να είναι ευχάριστες για τα παιδιά, ωστόσο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς συχνά το παιχνίδι μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα. Μην αφήνετε τα παιδιά πολλή ώρα στο χιόνι και βεβαιωθείτε ότι έχουν ντυθεί καλά.

Προσοχή στη διατροφή!

Μην καταναλώνετε μεγάλα γεύματα αν πρέπει να βγείτε από το σπίτι. Προτιμήστε μικρά σνακ καθώς οι μεγάλες μερίδες φαγητού αναγκάζουν περισσότερο αίμα να συγκεντρωθεί στο γαστρεντερικό σύστημα, γεγονός που μειώνει τη ροή του αίματος προς τα άκρα.

Αν χρειαστεί να οδηγήσετε

Σε περίπτωση που χρειαστεί να οδηγήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα και είστε σε θέση να οδηγήσετε. Πριν ξεκινήσετε για τον προορισμό σας, ενημερώστε κάποιο φίλο ή συγγενή για την πορεία που θα ακολουθήσετε έτσι ώστε να γνωρίζει πού θα κινηθεί σε περίπτωση που χρειαστείτε οδική βοήθεια.

Προφυλαχθείτε από την Υποθερμία

Η παρατεταμένη έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση υποθερμίας, δηλαδή πολύ χαμηλή θερμοκρασία του οργανισμού. Η παραπάνω επίδραση μπορεί να επηρεάσει και τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην αναζητήσει βοήθεια καθώς δεν αντιλαμβάνεται ότι έχει υποθερμία.

Μεριμνήστε για τα Κατοικίδια Ζώα

Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια βρίσκονται σε κλειστό χώρο και δεν είναι εκτεθειμένα στην κακοκαιρία. Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ελέγχετε το νερό του ζώου κάθε 1-2 ώρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει παγώσει.

ygeiamou.gr

το βρήκαμε εδώ

Επιβίωση – survival
#Οδηγός #επιβίωσης #στο #κρύο #και #το #χιόνι #γενικη #ενημερωση #ΔΔ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...