News

News

Σάββατο
Δεκέμβριος, 2

Οδηγός Αλ-Κάιντα κατά του Εντοπισμού μέσω Κινητών

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 στα μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έφτασε ένα βίντεο από την Αλ-Κάιντα που επιβεβαιώνει τους φόβους του διευθυντή του GCHQ, κυρίου Ρόμπερτ Χάνινγκαν που μπορείτε να διαβάσετε στη προηγούμενη δημοσίευση μας «Τρομοκράτες και Διαδίκτυο». Πρακτικά, το διάρκειας 7 λεπτών βίντεο είναι ένας οδηγός αποφυγής εντοπισμού μέσω κινητών τηλεφώνων από την τρομοκρατική οργάνωση Αλ-Κάιντα.

Όπως ακριβώς έλεγε πολύ καιρό πρίν ο κύριος Ρόμπερτ Χάνινγκαν, το βίντεο είναι εξαιρετικής ποιότητας παραγωγή, με Αγγλικούς υπότιτλους, και φιλικό προς το σύγχρονο χρήστη του διαδικτύου. Αυτό δείχνει τη νέα γενιά τρομοκρατών και την εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες αλλά και πως χρησιμοποιούν τα εργαλεία του διαδικτύου και όποιες πληροφορίες εμφανίζονται προς όφελος τους. Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ και παρακάτω έχουμε μεταφράσει το περιεχόμενο του και στα Ελληνικά.
 
==========================================================
Στο όνομα του Αλλάχ, του πιο ελεήμων, του πιο εύσπλαχνου σας εύχομαι ειρήνη υμίν φίλοι Μουτζαχεντίν.

Στο πρώτο μας μάθημα με τίτλο «Συμβουλή Ασφαλείας για Εντοπισμό Κινητών» σας ενημερώσαμε πόσο εύκολα το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να εντοπιστεί. Με το θέλημα του Αλλάχ θα σας δείξουμε μερικούς διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ο εχθρός μπορεί να σας εντοπίσει και θα ρίξουμε μία ματιά σε κάποιες μοντέρνες πολεμικές τεχνολογίες.

Όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό, η συσκευή σας βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τη κοντινότερη κεραία. Καθώς μετακινείστε, οι διαφορετικές συντεταγμένες εντοπίζονται και αποθηκεύονται. Όλες σας οι κλήσεις, μηνύματα και ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο αποθηκεύονται στο ίδιο μέρος.

Κατάσκοποι έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία και μπορούν να γνωρίζουν τη καθημερινή ρουτίνα σας, των φίλων σας και τι έχετε σκοπό να κάνετε αύριο το βράδυ σε αυτό το ψηλό κτίριο.

Ο Αλλάχ μας δημιούργησε μία μοναδική φωνή, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σε εντοπίζουν οπουδήποτε, χωρίς να έχει σημασία αν θα αγοράσεις νέα συσκευή, κάρτα SIM ή αν χρησιμοποιείς δορυφορικό τηλέφωνο.

Ένας πιο φτηνός τρόπος εντοπισμού σου είναι η οθόνη αφής των κινητών τηλεφώνων. Τη στιγμή που την αγγίζεις τους αισθητήρες ή την οθόνη, το δακτυλικό σου αποτύπωμα θα αποθηκευτεί σε μία βάση δεδομένων.

Με το δακτυλικό σου αποτύπωμα στη βάση δεδομένων, είναι πολύ εύκολο να φιλτράρουν και να σε εντοπίσουν για όσο χρησιμοποιείς οποιουδήποτε τύπου συσκευή με οθόνη αφής.

Κάποιες εταιρίες προσφέρουν λογισμικό για να σε παρακολουθεί. Οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο έχουν συμβόλαια με αυτές τις εταιρίες. Τα πακέτα λογισμικού παρακολουθήσεων διαφέρουν από εντοπισμό της ακριβής θέσης σου, δραστηριότητες στο διαδίκτυο, εγκατάσταση ιών, ψεύτικες αναβαθμίσεις με κρυμμένο λογισμικό που ενεργοποιεί τη κάμερα, έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο και μπορεί να ηχογραφεί.

Κάθε αντάρτης που δεν λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια του εχθρού. Με το τηλέφωνο του, το τάμπλετ ή το φορητό υπολογιστή του ο εχθρός μπορεί να ακούει/καταγράφει όλες τις συζητήσεις ακόμα και σε μυστικές τοποθεσίες και συναντήσεις.

Ο εχθρός μπορεί ακόμα και να ενεργοποιήσει τη κάμερα και να έχει μία εικόνα του τι σε περιβάλει. Όταν μπαίνεις στο διαδίκτυο, μπορούν να κατεβάσουν ότι θέλουν στη συσκευή σου.

Ο Αμπού Χουρέιρα είπε στο Σαχίχ Μουσλίμ ότι ο Προφήτης, είπε: «Ο πιστός δεν επιτρέπεται να πέσει δύο φορές σε μία (και την ίδια) τρύπα»

Η Ιταλική NetApp, που χρησιμοποιεί εξοπλισμό Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών εταιριών, τώρα παρέχει στο Bashar και όλοι έχουν δυνατότητα συλλογής δεδομένων από αυτούς που δεν παίρνουν αρκετά μέτρα προστασίας.

Σιγουρέψου ότι οι φίλοι και οι άλλοι ακολουθούν αυτό το κανόνα, αν ο εχθρός δε μπορεί να γνωρίζει τι κάνεις, μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλους ανθρώπους που κουβαλάνε συσκευές για να μάθει περισσότερα για εσένα, πχ. ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ακούσουν, δουν ή να εντοπίσουν της κινήσεις του στη περιοχή σου.

Η NSA μπορεί να εντοπίσει όταν άνθρωποι καταφθάνουν από την ίδια περιοχή από διαφορετικές κατευθύνσεις για πάνω από μία φορά. Κάποια κινητά συνεχώς εκπέμπουν σήματα ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται, μερικές φορές ακόμα και όταν οι συσκευές δεν είναι ενεργοποιημένες.

Τα ασφαλή σπίτια πρέπει να είναι σε πυκνοκατοικημένες περιοχής και να έχουν διαφορετικές εισόδους. Μάθε τι υπάρχει γύρω, κοίτα κάτω, οι κάμερες είναι παντού.

Να έχεις ένα ειδικό μέρος για πρόσβαση στο διαδίκτυο και χρήση τηλεφώνου. Αν σε παρακολουθούν, θα κάνουν τα πάντα για να σε πιάσουν. Άσε τους να προσπαθήσουν σκληρά, κάνε το δύσκολο για αυτούς. Επιπρόσθετα, βεβαιώσου ότι αν ο εχθρός παρακάμψει τα μέτρα ασφαλείας σου δεν υπάρχει κάτι που δε μπορούν να ακούσουν ή δουν. Για παράδειγμα, άφηνε το κινητό σου δίπλα σε μία τηλεόραση σε ένα άλλο δωμάτιο.

Αν ο εχθρός έχει χακάρει ο μικρόφωνο του κινητού σου θα μπορεί μόνο να ακούει τον ήχο από τη τηλεόραση στο αγαπημένο σου κανάλι.

«Πρώτα δέσε τη καμήλα σου, μετά δείξε την εμπιστοσύνη σου στον Αλλάχ» (Ατ-Τιρμίντχι, 2517)

Να έχεις μία καθαρή/άδεια συσκευή αποκλειστικά για δραστηριότητες στο διαδίκτυο. Να χρησιμοποιείς το διαδίκτυο που δε μπορεί να συσχετιστεί με εσένα.

Να έχεις ένα καλό Firewall. Άλλαξε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο περιηγητή σου. Να σβήνεις τα δεδομένα εντοπισμού συχνά. Ανακάλυψε παρόμοια προγράμματα από αυτή τη λίστα.

Για κάθε ένα από αυτούς τους συνδέσμους υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές. Αυτά είναι απλώς παραδείγματα για να ερευνήσεις και ανακαλύψεις. Οι πληροφορίες σου που είναι διαθέσιμες όταν βρίσκεσαι στο διαδίκτυο: http://www.stayinvisible.com/

Φιλτράρισμα εγκατάστασης προγραμμάτων
sandboxie.com
CCleaner

Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN)
TunnelBear
CyberGhost VPN
Private Tunnel
Hotspot Shield Free VPN
OkayFreedom VPN
proxy.org

Εξυπηρετητές Proxy στο διαδίκτυο
Zend2.com
sandboxie.com

Ανώνυμες Αναζητήσεις Google
DuckDuckGo
disconnect.me/search
ixquick

Δοκιμή Ταχύτητας
speedtest.net

Αποφυγή Διαφημίσεων
disconnect.me
Adblock Plus
Abine

Προώθηση Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας
abine.com/maskme

Κρυπτογράφηση Αρχείων
LockCrypt
TrueCrypt

Torrent
μTorrent

Ασφαλή Αποστολή Αρχείων
freedom.press/securedrop

Άλλαξε τη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείς. Η Google και άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης καταγράφουν τις αναζητήσεις σου, καθώς και άλλες πληροφορίες.

Εξέτασε τη χρήση Linux, μπλόκαρε τα cookies, δεδομένα τοποθεσίας. Οι πληροφορίες σου που είναι διαθέσιμες όταν βρίσκεσαι στο διαδίκτυο: http://www.stayinvisible.com/

ΣΒΗΣΕ τα μετα-δεδομένα από τα αρχεία JPG/PNG/Word/PDF

Σέρφαρε στο διαδίκτυο με web-extensions, εξυπηρετητές proxy, εξυπηρετητές proxy ιστού ή Εικονικά Ιδιωτικά Δίκτυα που δεν απαιτούν πληρωμή μέσω τραπεζικών καρτών

Μην εμπιστεύεσαι ποτέ αλλόθρησκους. Τα email μπορούν εύκολα να υποκλαπούν και το περιεχόμενο τους να αλλάξει στο δρόμο τους προς ή από εσένα.

Κάποιος μπορεί να πουλήσει τις δραστηριότητες περιήγησης σου στο διαδίκτυο σε πράκτορες των κυβερνήσεων. Καλύτερα να ελαχιστοποιήσεις τη χρήση κινητών ή αποφυγή όλων μαζί.

Να θυμάσαι ότι ο εχθρός έχει μεγάλη εμπειρία και ότι εσύ έχεις τον Αλλάχ στο πλευρό σου. Αυτοί όχι.

Χρησιμοποίησε διαφορετική πρόσβαση στο διαδίκτυο για επίσημα πράγματα όπως ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Έχεις τη δύναμη να αφήσεις αυτούς τους κατασκόπους να γνωρίζουν (μόνο) ότι ΕΣΥ θέλεις να γνωρίζουν.

Ο πόλεμος είναι απάτη (Άμπου Ντάουντ)

Καθώς οι αλλόθρησκοι γίνονται αδύναμοι και οι στρατιώτες τους φοβούνται να μας συναντήσουν πρόσωπο με πρόσωπο στο πεδίο της μάχης, ο Σαϊτάν (διάβολος) τους ψιθυρίζει ένα νέο σχέδιο.

Μαζικά προγράμματα για παρακολούθηση, συλλογή, φιλτράρισμα και ανακάλυψη προφίλ τρομοκρατών. Χρήση Drones και Ρομπότ.

Και να θυμάσαι όταν οι άπιστοι σχεδίαζαν εναντίον σου για τη φυλάκιση σου, ή να σε σκοτώσουν, ή να σε πάρουν από το σπίτι σου. Σχεδίαζαν και ο Αλλάχ σχεδίαζε επίσης, και ο Αλλάχ είναι ο καλύτερος στο σχεδιασμό από όλους.

Ετοιμάσου, εσύ Μουσουλμάνε υπηρέτη του Αλλάχ. Ο εχθρός μας φέρνει νέα παιχνίδια.

Δύναμη… Τιμή

Καταστρέψαμε την Αμερική με ένα αεροσκάφος πολιτικής αεροπορίας. Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου έγινε μία στοίβα από μπάζα.
==========================================================

Η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση κυκλοφόρησε και μία σειρά από οδηγίες μαζί με αυτό το βίντεο, μερικά από αυτά και σε διαφορετικές γλώσσες αλλά καθώς αυτό είναι εκτός του θέματος που πραγματεύεται αυτό το άρθρο θα το αναλύσουμε σε μία μελλοντική δημοσίευση. Κλείνοντας, είναι τουλάχιστον πάρα πολύ ανησυχητικό το επίπεδο τεχνογνωσίας που βλέπουμε να έχουν αποκτήσει αυτοί οι νέας γενιάς τρομοκράτες.

το βρήκαμε εδώ

Τεχνολογία
#Οδηγός #ΑλΚάιντα #κατά #του #Εντοπισμού #μέσω #Κινητών

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...