News

News

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 1

Ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ περί ΜΜΕ, μεταναστευτικού και Ισλάμ

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της CIA (Central Intelligence Agency, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών) των ΗΠΑ ήταν ότι με στενή συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία πληροφοριών του Πακιστάν, την ISI (Inter-Services Intelligence, Εσωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών), τη 1η Μαρτίου του 2003 συνέλαβαν στο Ραβαλπίντι του Πακιστάν ένα ανώτατο στέλεχος της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, τον Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ. Σήμερα σχεδόν όλα τα έγγραφα των ανακρίσεων έχουν πλέον αποχαρακτηριστεί και από εκεί θα δούμε κάποια ενδιαφέροντα αποσπάσματα.

Πηγή: SMANews.org

Για όσους δε τον γνωρίζουν, ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ γεννήθηκε στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν και από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ήταν στενός συνεργάτης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην Αλ Κάιντα. Μία από τις πολλές αρμοδιότητες του ήταν και ο σχεδιασμός και συντονισμός των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ. Το 1994-1995 εργάζονταν για την Αλ Κάιντα στις Φιλιππίνες υπό τη κάλυψη του εξαγωγέα ξύλου από τη Σαουδική Αραβία, το 1995 μετέβη στη Βοσνία ως μέλος Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης για να βοηθήσει τους Μουσουλμάνους μετά το πόλεμο αλλά και πάλι, κρυφά στρατολογούσε και εκπαίδευε άτομα για την Αλ Κάιντα. Μάλιστα, κατάφερε να αποκτήσει και Βοσνιακή υπηκοότητα. Μετέπειτα μετέβη στο Κατάρ, Αφγανιστάν, και εν τέλει στο Πακιστάν όπου και εντοπίστηκε και με μία ειδική επιχείρηση συνελήφθη το Μάρτιο του 2003.

Πηγή: TheGuardian.com

Το παρακάτω απόσπασμα είναι από το βιβλίο «Enhanced Interrogation» γραμμένο από τον Δρ. Τζέιμς Μίτσελ, τον άνθρωπο που κυριολεκτικά επί μήνες ανέκρινε τον Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ εργαζόμενος ως ανακριτικής στη CIA. Όλα όσα αναφέρονται είναι επίσης διαθέσιμα μέσω των πλέον αποχαρακτηρισμένων αρχείων πρακτικών των ανακρίσεων της Υπηρεσίας.


Ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ σήκωσε επιδεικτικά το δάκτυλο του προς το μέρος μας και μας προειδοποίησε, «Σύντομα θα γυρίσουν εναντίον σας.» Προφητικά προέβλεψε ότι ο τύπος και μερικά στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης θα εναντιωθούν σε εμένα, τον Μπρους, και άλλους που παίρναμε σκληρή στάση για να σταματήσουμε την επόμενη αντίστοιχη επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και να σώσουμε ζωές Αμερικανών.

Παραμένοντας στο θέμα, ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ χαμογέλασε και είπε ότι τα ΜΜΕ, εκούσια ή ακούσια, προωθούν το σκοπό του Ισλάμ και βοηθούν σταματώντας τα μέτρα που παίρνουμε για να προστατέψουμε τους Αμερικανούς μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Είπε ότι τα ΜΜΕ θα βοηθήσουν την αποστολή της Αλ Κάιντα κάνοντας το πόλεμο κατά του Ισλάμ (εκείνος το χαρακτήρισε έτσι, όχι εγώ) ως ανήθικο, αδύνατο να κερδηθεί, και ότι θα επιφέρει τεράστιες απώλειες. Είπε ότι τα ΜΜΕ ήταν ένα «δώρο» του Αλλάχ, έλεγε ότι ήταν σημάδι του προκαθορισμένου από τον Αλλάχ δρόμου για να βγαίνουν εκτός λειτουργίας όλα όσα μας κρατάνε ασφαλείς και σταματούν επιθέσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ είπε, «Η ίδια σας η κυβέρνηση θα σας εναντιωθεί. Οι ηγέτες σας θα σας εναντιωθούν. Θα σας κατηγορήσουν για να σώσουν τους εαυτούς τους. Θα παίζει παντού στα ΜΜΕ και θα δυναμώνει τις καρδιές των αδερφών μου. Θα βοηθήσει να στρατολογήσουμε περισσότερους για το σκοπό του Αλλάχ γιατί ο τύπος θα κάνει τις ΗΠΑ να φαίνονται αδύναμες και διχασμένες.»

Ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ είπε ότι ο «πραγματικός πόλεμος» γίνεται στα μυαλά των Αμερικανών, όχι στα πεδία μάχης όπου η στρατιωτική ισχύς της Αμερικής μπορεί να κερδίσει. «Εμείς θα κερδίσουμε», είπε, «γιατί οι Αμερικάνοι δε το καταλαβαίνετε αυτό. Δε χρειάζεται να νικήσουμε το στρατό σας. Χρειάζεται απλά να πολεμήσουμε αρκετά ώστε να σας κάνουμε να τα παρατήσετε.»

«Θα είναι όμορφα», είπε, εάν η Αλ Κάιντα ή άλλοι ομοϊδεάτες Ισλαμιστές θα μπορούσαν να γονατίσουν την Αμερική με καταστροφικές επιθέσεις, αλλά αυτό είναι δύσκολο να συμβεί, «δεν είναι πρακτικό» ήταν οι ακριβείς του λέξεις. Από τη δική του οπτική γωνία, ο μεγάλος δρόμος για τη κυριαρχία του Ισλάμ δε θα νικηθεί στους δρόμους με βόμβες και σφαίρες και αιματοκύλισμα. Όχι, θα κερδηθεί στα μυαλά των Αμερικανών.

Είπε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις είναι χρήσιμες, αλλά ο «πρακτικός» τρόπος να νικήσουν την Αμερική ήταν μέσω του μεταναστευτικού και μεγαλώνοντας το πληθυσμό των Μουσουλμάνων ώστε να γίνει η πλειοψηφία των πολιτών. Είπε ότι οι τζιχαντιστές αδερφοί του θα μετανάστευαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα εκμεταλλεύονταν τα επιδόματα του κράτους για να ζήσουν ενώ θα διέδιδαν το μήνυμα της τζιχάντ.

Μετά θα ζητήσουν δικαιώματα στην Αμερική για νόμους προστασίας της κοινότητας τους, και αποδοχής του νόμου της Σαρία, και έπειτα, μόνο όταν θα έχουν αρκετή δύναμη, θα εξεγερθούν και θα επιβάλουν το νόμο της Σαρία δια της βίας από μέσα από τη χώρα. Είπε ότι οι αδερφοί του θα συνεχίσουν ακούραστα τις επιθέσεις και οι Αμερικανοί εν τέλει θα κουραστούν τόσο πολύ, θα είναι τόσο φοβισμένοι, τόσο ταλαιπωρημένοι από το πόλεμο που θα το αποδεχτούν για να λήξει.

«Τελικά», είπε ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ, «η Αμερική μόνη της θα ακουμπήσει κάτω το λαιμό της για να της κόψουμε το κεφάλι.»


το βρήκαμε εδώ

Ιστορίες
#Χαλίντ #Σέιχ #Μοχάμεντ #περί #ΜΜΕ #μεταναστευτικού #και #Ισλάμ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...