News

News

Πέμπτη
Σεπτέμβριος, 28

NSA: Συσκευή παρακολουθήσεων EBSR | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Η συσκευή παρακολούθησης EBSR έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη διαρροή του καταλόγου της ομάδας ANT (Advanced Network Technology, Προχωρημένη Τεχνολογία Δικτύων) του τμήματος TAO (Tailored Access Operations, Επιχειρήσεις Βελτιωμένης Πρόσβασης) της NSA (National Security Agency, Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) το 2013. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τη συσκευή EBSR που για τα σημερινά δεδομένα είναι κάτι πολύ απλό, αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η συσκευή αυτή ήταν σε επιχειρησιακό επίπεδο το 2009.

Πηγή: ACLU.org

Παραπάνω βλέπετε τη μοναδική φωτογραφία που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για το EBSR. Το EBSR είναι μία συσκευή που είναι γνωστή στο χώρο των τηλεπικοινωνιών ως «GSM Active Interrogator» (Ενεργό Σύστημα Ανάκρισης GSM). Όπως διαβάζουμε, το 2009 η συσκευή αυτή κόστιζε $40.000 και είχε δυνατότητα πολλαπλών συνδέσεων μέσω GSM αλλά και άλλων ραδιοσυχνοτήτων, καθώς και WiFi. Έχει δυνατότητα υποκλοπής ψηφιακών δεδομένων, μηνυμάτων SMS, καθώς και κλήσεων. Βλέπετε παρακάτω πως ακριβώς λειτουργούν οι συσκευές τέτοιου τύπου.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πρακτικά ξεγελάνε τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας προσποιούμενες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Οι συσκευές συνδέονται απλά στη κεραία με το ισχυρότερο σήμα. Οπότε εάν το EBSR έχει πιο ισχυρό σήμα, τότε οι συσκευές θα συνδεθούν εκεί και εν συνεχεία το EBSR θα υποκλέπτει τις επικοινωνίες και έπειτα θα τις προωθεί σε μία πραγματική κεραία (γνωστό και ως σταθμός βάσης) χωρίς ποτέ ο χρήστης να το αντιληφθεί ότι δεν έχει συνδεθεί στη πραγματική κεραία του παρόχου του.

Πηγή: LeakSource.wordpress.com

Διαβάζουμε ότι λειτουργεί είτε με σταθερή παροχή ρεύματος είτε ως φορητή συσκευή με μπαταρία λιθίου 90Wh. Όσον αφορά τις δυνατότητες, διαβάζουμε τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά.

 • LxT Μοντέλο: 900/1800/1900MHz
 • LxU Μοντέλο: 850/1800/1900MHz
 • Κλάσης Pico (1 Watt) σταθμός βάσης
 • Προαιρετική συλλογή μπαταρίας
 • Υψηλής φορητότητας και ταχείας ανάπτυξης
 • Ενσωματωμένο GPS, MS, και 802.11
 • Φωνή και υψηλής ταχύτητας δεδομένα
 • Δυνατότητα SMS

Πηγή: Stratign.com

Σχετικά με τις διαστάσεις της συσκευής EBSR, διαβάζουμε ότι έχει ενεργό σύστημα ψύξης (ανεμιστήρες), έρχεται σε στρατιωτικών προδιαγραφών βαλίτσα Pelican, ζυγίζει 1.4 κιλά και έχει ύψος 4.8 εκατοστά, πλάτος 21.8 εκατοστά, και βάθος 16 εκατοστά. Με τη βαλίτσα Pelican έρχονται επίσης τα ακόλουθα παρελκόμενα.

 • Συσκευή EBSR
 • Μετασχηματιστής AC/DC
 • Κεραίες για MS, GPS, WiFi, και ραδιοσήματα
 • Καλώδια δικτύου (LAN), ραδιοσημάτων, και USB
 • (μόνο για την επιχειρησιακή συλλογή) φορητός υπολογιστής ελέγχου και παρελκόμενα

Πηγή: ZDNet.com

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το EBSR έχει και δυνατότητα αναδρομολόγησης που ήταν κάτι που είχαμε δει στη συσκευή CANDYGRAM (περισσότερα γι’αυτό στο άρθρο μας «NSA: Συσκευή CANDYGRAM»). Στις μέρες μας όλες οι δυνατότητες του EBSR είναι απαρχαιωμένες και μπορεί κανείς να τις υλοποιήσει με μερικές εκατοντάδες δολάρια. Ωστόσο, μιλάμε για σχεδόν μία δεκαετία πριν.

το βρήκαμε εδώ

ΗΠΑ
#NSA #Συσκευή #παρακολουθήσεων #EBSR #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...