News

News

Δευτέρα
Δεκέμβριος, 11

NSA: Παρακολουθήσεις Ιατρικών Ιδρυμάτων | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Αρχικά μπορεί να ακούγεται περίεργο το ότι η Αμερικανική υπηρεσία NSA (National Security Agency, Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) παρακολουθεί ιατρικά ιδρύματα και μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) για πληροφορίες αλλά όπως θα δείτε σε αυτό το άρθρο, δεν είναι και τόσο περίεργο. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένα ολόκληρο κέντρο στις ΗΠΑ που ασχολείται αποκλειστικά με την ιατρική κατασκοπεία, είναι το Armed Forces Medical Intelligence Center (Κέντρο Ιατρικών Πληροφοριών Ενόπλων Δυνάμεων) της DIA (Defense Intelligence Agency, Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας). Η αποστολή αυτού του κέντρου είναι η παροχή πληροφοριών σχετικές με ιατρικά θέματα και θέματα υγείας στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πηγή: Pinterest.com

Το έγγραφο αυτό το δημοσίευσε πρόσφατα ο πρώην υπάλληλος της CIA και μετέπειτα συμβασιούχος υπάλληλος της NSA, κύριος Έντουαρντ Σνόουντεν. Είναι ένα γράμμα από το ενδοϋπηρεσιακό ενημερωτικό δελτίο SIDToday από τις 6 Νοεμβρίου του 2003. Παρότι παλιό, δίνει μία ιδέα για το μέγεθος των επιχειρήσεων παρακολουθήσεων ακόμα και σε φαινομενικά ασήμαντες πηγές. Βλέπετε το αυθεντικό κείμενο εδώ και ακριβώς από κάτω ακολουθεί το ίδιο κείμενο μεταφρασμένο στα Ελληνικά ώστε να είναι καλύτερα κατανοητό από όλους τους αναγνώστες μας.

Πηγή: EdwardSnowden.com
Πηγή: EdwardSnowden.com


ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ — Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ // ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ // ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ // ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

nsa_parakolouthiseis_iatrikwn_idrymatwn_03
DIA – Κολυμπώντας Ενάντια στο Ρεύμα στο Σύστημα Υποκλοπών

ΑΠΟ: ███████
Υπεύθυνος για τη DIA
Τρέχουσα Ημερομηνία:
06 Νοεμβρίου 2003

Μέχρι πρόσφατα, λίγοι υποπτεύονταν ότι το Τμήμα Διεθνών Οργανισμών (Γραφείο Περιφερειακών Στόχων) και το Κέντρο Ιατρικών Πληροφοριών Ενόπλων Δυνάμεων (AFMIC) της DIA έχουν καλό λόγο για να συνεργάζονται. Συστεγαζόμενοι με τις εγκαταστάσεις βιολογικών όπλων του Στρατού των ΗΠΑ στο Φορτ Ντέτρικ, στο Μέριλαντ, η κύρια αποστολή του AFMIC είναι να προετοιμάζει από όλες τις πηγές ιατρικές πληροφορίες, κυρίως για υποστήριξη της προστασίας της υγείας της στρατιωτικής δύναμης.

Τι κοινό έχουν το AFMIC και το Τμήμα Διεθνών Οργανισμών; Αρκετά. Πολλοί διεθνή ΜΚΟ συχνά αναφέρουν εκρήξεις μολυσματικών ασθενειών, πρόσφατα υψηλής σημασίας παραδείγματα περιλαμβάνουν το Σαρς στη Κίνα, χολέρα στη Λιβερία, και δυσεντερία, πολιομυελίτιδα, και χολέρα στο Ιράκ. Ζητήματα μεγάλου ενδιαφέροντος από το AFMIC και κατ’επέκταση, από τη Κοινότητα των Υπηρεσιών Πληροφοριών. Η εσωτερική εξειδίκευση και ο ικανός αριθμός πόρων στην NSA για επεξεργασία ιατρικών υποκλοπών είναι σπάνιο, ωστόσο, και ως αποτέλεσμα αυτού, μοναδικές και πολύτιμες ιατρικές πληροφορίες, ειδικά σε χαμηλότερης προτεραιότητας θέματα, ίσως να περάσουν απαρατήρητες.

Όταν ενημερώθηκε αργά το 2002 για τους περιορισμούς που αποτρέπουν την NSA από την επιθετική αναφορά ιατρικών υποκλοπών, το AFMIC γρήγορα πρότεινε να προσφέρει έναν τεχνικό ειδικό στην επιδημιολογία για μερική απασχόληση ώστε να βοηθήσει στο κενό συλλογής αυτών των πληροφοριών. Την ίδια περίοδο, Γραφείο Στόχων Κύριου Ενδιαφέροντος (TOPI) εργάστηκε στενά με το Τμήμα Παραβλέψεων και Συμμόρφωσης της NSA, το Γραφείο του Γενικού Συμβούλου, και άλλους για να επιλύσει τις ανησυχίες για την μερικής απασχόλησης ενσωμάτωση. Ο αναλυτής του AFMIC έφτασε τον Απρίλιο του 2003, έκανε αρκετά μαθήματα τεχνικών αναφοράς από το NCS και ήταν έτοιμος για δράση από τις αρχές Μαΐου. Μετά τη κατήχηση του στο USSID 18 και στο EO 12333, του επιτράπηκε πρόσβαση σε δεδομένα υποκλοπών (ή μη επεξεργασμένες ροές δεδομένων) από επιλεγμένες βάσεις δεδομένων, και άρχισε να συντάσσει αναφορές σχεδόν αμέσως.

Ο χρόνος της άφιξης του στελέχους, ήταν συμπτωματικά τη περίοδο μίας παγκόσμιας επιδημίας Σαρς, δε θα μπορούσε να είναι καλύτερα. Μολονότι η ποιότητα των αναφορών της NSA για το Σαρς τη προηγούμενη άνοιξη ήταν ήδη υψηλή, άμεση πρόσβαση σε έναν εσωτερικό ειδικό επάνω σε μολυσματικές ασθένειες ο οποίος μπορεί αποτελεσματικά να απαντήσει τα ερωτήματα των επιχειρησιακών αναλυτών ήταν τρομερά ευεργετική. Επιπρόσθετα, η συνεργασία γέννησε μοναδικές αναφορές υποκλοπών που υποστηρίζουν μεγαλύτερες Υπηρεσίες Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, ένα γενικό ραφινάρισμα στις προσπάθειες του TOPI εναντίων πολύπλοκων στόχων δημόσιας υγείας, και αυξημένη εγρήγορση ανάμεσα σε αναλυτές υποκλοπών για την αξία των ιατρικών υποκλοπών. Ακόμα, οι προσπάθειες του για ανάπτυξη σχετικών θεμάτων θα πληροφορούν και εξυπηρετούν μελλοντικές προσπάθειες για εκμετάλλευση ιατρικών πληροφοριών στο Τμήμα Διεθνών Οργανισμών.

Στο σημερινό περιβάλλον τεράστιου όγκου και πολύ εξειδικευμένων υποκλοπών, η NSA πρέπει να ωθεί τους συνεργάτες της για μεγιστοποίηση των αναλυτικών πόρων της κοινότητας. Η Μεταμόρφωση 2.0 υπογραμμίζει την επιτακτικότητα για ομαδοποίηση με αναλυτές ειδικούς σε όλη τη κοινότητα για εξασφάλιση γρήγορων πληροφοριών υποκλοπών στους εθνικούς ηγέτες και τη στρατιωτική διοίκηση. Επιτρέποντας στους πελάτες μας μοναδική εξειδίκευση ώστε να «κολυμπάνε ενάντια στο ρεύμα» και να γίνουμε ενεργά συμμετέχοντες στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών υποκλοπών, η NSA θα έχει ένα ακόμα εργαλείο για αποτελεσματική διαχείριση της σύγχρονης υπερφόρτωσης πληροφοριών. Κλείνοντας, σας προτρέπουμε να αναζητείτε παρόμοιες ευκαιρίες για να εμπλέξετε τους αντίστοιχους αναλυτές σας σε όλους τους τομείς συνεργασίας και διαμοιρασμού πληροφοριών. Ακολουθείτε το ένστικτο σας και μοιραστείτε τις ιδέες σας με τους ειδικούς στην NSA. Τα οφέλη θα είναι απίστευτα.

«Τα άρθρα του SIDtoday δεν επιτρέπεται να αναδημοσιευτούν ή αναρτηθούν εκτός του δικτύου NSANet χωρίς την έγκριση του S0121 (DL sid_comms).»

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ — ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΝΑΤΗΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ // ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ // ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ // ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ: NSA/CSSM 1-5, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 08 ΙΑΝ 2007
ΘΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ: 08 ΙΑΝ 2032


το βρήκαμε εδώ

ΗΠΑ
#NSA #Παρακολουθήσεις #Ιατρικών #Ιδρυμάτων #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...