News

News

Σάββατο
Ιούνιος, 10

NSA: Αμυντικό Κέντρο Αστροναυτικής | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκε ένα απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA, National Security Agency) των ΗΠΑ που αφορά κάτι που ακούσαμε για πρώτη φορά, το Αμυντικό Κέντρο Αστροναυτικής και Ειδικών Πυραύλων (DEFSMAC , Defense Special Missile and Aerospace Center). Εδώ θα δούμε ολόκληρο το τετρασέλιδο έγγραφο το οποίο είναι γραμμένο από τον Ρίτσαρντ Λ. Μπέρναρντ, διευθυντικό στέλεχος της NSA που διετέλεσε διοικητής του DEFSMAC από το 1980 μέχρι το 1983.

Το έγγραφο αυτό είχε κυκλοφορήσει στους κύκλους των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών το 1986 ως μέσο γνωριμίας με αυτό το τμήμα υπό τη διοίκηση του Ρίτσαρντ Λ. Μπέρναρντ. Ήταν διαβαθμισμένο ως SECRET (Απόρρητο) με ένδειξη «HANDLE VIA COMINT CHANNELS ONLY» (Διαμοιρασμός μόνο μέσα από κανάλια κατασκοπείας πληροφοριών). Παρότι πλέον έχει αποχαρακτηριστεί αρκετά τμήματα του δεν έχουν δωθεί στη δημοσιότητα. Εδώ βλέπετε μία εικόνα από τη πρώτη σελίδα του.

nsa_defsmac_02

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό από όλους παραθέτουμε στη συνέχεια μία μεταφρασμένη έκδοση του στα Ελληνικά. Τα διαγραμμένα τμήματα τα βλέπετε παρακάτω με αυτή: ████████ την ένδειξη.

==========================================================
ΑΠΟΡΡΗΤΟ
Ρίτσαρντ Λ. Μπέρναρντ
Το Αμυντικό Κέντρο Αστροναυτικής και Ειδικών Πυραύλων (ΜΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ)

(ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ) Χωμένο μέσα στην εσωτερική νοτιοανατολική γωνία του δεύτερου ορόφου του κέντρου επιχειρήσεων της NSA βρίσκεται το Αμυντικό Κέντρο Αστροναυτικής και Ειδικών Πυραύλων (DEFSMAC), μία διακλαδική υπηρεσία που περιλαμβάνει στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) και της Αμυντικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DIA) που είναι ένα άγρυπνο μάτι στις ξένες πυραυλικές και διαστημικές δραστηριότητες. Παρότι η πρόσβαση στο χώρο επιχειρήσεων του DEFSMAC είναι ελεγχόμενη, αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να μοιραστεί με τους αναγνώστες του Φάσματος μία αρκετά περιεκτική ανάλυση της αποστολής, οργάνωσης, και διαδικασιών του Κέντρου.

(ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ) Προέλευση. Το DEFSMAC εγκαθιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1964 με διάταγμα του Υπουργείου Αμύνης, υπογεγραμμένο από τον τότε Υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Μακναμάρα. Το διάταγμα ήταν μία οδηγία για την «Οργάνωση διαχείρησης για (α) ενέργεια και τεχνικό έλεγχο συλλογής και επεξεργασίας πληροφοριών διαστήματος και πυραύλων για διαστημικές και πυραυλικές δραστηριότητες ξένων χωρών από το Υπουργείο Άμυνας και (β) παροχή αναλύσεων και αναφορών ξένων πυραυλικών και διαστημικών γεγονότων». Από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Σοβιετική Ένωση έχει όλο και πιο αναπτυσσόμενη έρευνα και ανάπτυξη στη στρατιωτική χρήση πυραύλων, και, όπως αποδεικνύεται για πρώτη φορά με το SPUTNIK I το 1957, τη χρήση δορυφόρων στο διάστημα. Παραλληλίζοντας αυτή την άνοδο της Σοβιετικής Έρευνας & Ανάπτυξης σε αριθμό και επίπεδο εξειδίκευσης στις Υπηρεσιές Υποκλοπών Σημάτων και Υπηρεσίες Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών οδηγούνται προς αυτές τις πυραυλικές και διαστημικές αποστολές. Αν και οδηγούνται κυρίως σε ████████ διαστημικούς και πυραυλικούς στόχους, όλες αυτές οι δραστηριότητες συλλογής δεν ήταν πάντα στενά συντονισμένες. Καθώς ο αριθμός παρατηρούμενων εκτοξεύσεων ████████████████████████ ο όγκος των αναφορών κατασκοπείας σχετικά με το κάθε γεγονός μεγάλωσε αντίστοιχα. Για κάθε γεγονός, στελέχη του Υπουργείου Άμυνας συχνά λάμβαναν περισσότερες αναφορές από τον αριθμό όσων τις συνέλεγαν, με τη κάθε μία να παρουσιάζει μόνο αποσπασματικές, και μερικές φορές αντιφατικές, απόψεις για το περιστατικό. Το DEFSMAC δημιουργήθηκε στη προσπάθεια να σταματήσει αυτό το κύμα και δώσει στη συνολική συλλογή του Υπουργείου Αμύνης συντονισμένη λειτουργία (και έτσι να βελτιώσει η χρήση πόρων συλλογής πληροφοριών) και να παρέχει κεντρική και εξουσιοδοτημένη αναφορά στη κοινότητα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το DEFSMAC δομήθηκε από στοιχεία και προσωπικό της DIA και NSA. Είχε επίσης ευθύνες διεξαγωγής αναφορών και συλλογής οδηγιών/εργασιών της DIA και NSA τόσο για υποκλοπές σημάτων όσο και για παροχή πληροφοριών ████████████████████████

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) Λειτουργικός Σχεδιασμός. Ο λειτουργικός σχεδιασμός και διαδικασίες εργασίας του DEFSMAC δεν είναι αντίστοιχες με ένα γραφείο διαλογής πληροφοριών. Με τη πλειοψηφία των πόρων συλλογής που συνεργαζόμαστε και από τμήματα εθνικής κατασκοπείας, επιστημονικών και τεχνικών (S&T) κέντρων, το DEFSMAC λαμβάνει με σταθερό ρυθμό πληροφορίες σχετικά με ξένες πυραυλικές και διαστημικές δραστηριότητες. Οι πληροφορίες μπορούν να είναι στη μορφή ████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████ Είναι δουλειά του Κέντρου να ταξινομήσει όλες αυτές τις πληροφορίες και να εκτελέσει τις κατάλληλες πράξεις για αυτά.
==========================================================

Στη δεύτερη σελίδα υπάρχει το οργανόγραμμα του κέντρου που μπορείτε να το δείτε στη παρακάτω εικόνα.

nsa_defsmac_03

Τέλος, στις τελευταίες δύο σελίδες του εγγράφου έχουμε το παρακάτω περιεχόμενο αν το μεταφράσουμε στα Ελληνικά.

==========================================================
(ΑΠΟΡΡΗΤΟ) Οργάνωση. Όπως βλέπετε στο οργανόγραμμα του DEFSMAC, ο διοικητής είναι υπεύθυνος εξίσου στον DIA-DC (Αναπληρωτής Διευθυντής για Συλλογή) και στον NSA-DDO, μπορεί να έχει διοριστεί από το προσωπικό οποιαδήποτε από τις δύο Υπηρεσίες. Η Διεύθυνση υποστηρίζεται από ένα Εκτελεστικό Προσωπικό. Υπάλληλοι τόσο της NSA όσο και της DIA ορίζονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δεσμός της υπεύθυνης Υπηρεσίας προς το Εκτελεστικό Προσωπικό ή σε μία από τις τρεις Διευθύνσεις που βλέπετε.

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) Η Διεύθυνση Επιχειρήσεων περιλαμβάνει ένα 24-ωρο Κέντρο Παρατήρησης που συντηρεί συνεχή παγκόσμια παρακολούθηση για πυραυλική ή διαστημική δραστηριότητα, █████████████ Το Κέντρο Παρατήρησης έχει ευθύνη (α) προειδοποίησης διάφορων πρακτόρων για επερχόμενα γεγονότα, (β) συντονισμό συλλογής πληροφοριών, και (γ) παροχή άμεσης ενημέρωσης για όλες τα γεγονόντα διαστημικών και πυραυλικών εκτοξεύσεων, για την δημιουργία μίας αρχικής ανάλυσης της αποστολής. Οι Επιχειρήσεις επίσης συντηρούν τους συνδέσμους διαχείρησης συλλογής με κάθε ένα από τους συνεργατές, παρέχοντας τους συνεχή υποστήριξη στις αποστολές τους. Αν και το DEFSMAC δεν «έχει» πληροφοριοδότες, καθ’αυτό, ο κάθε πληροφοριοδότης οδηγείνται από τον οργανισμό του για να ανταποκριθεί στις οδηγίες και προτάσεις των αναλυτών του DEFSMAC και του Διοικητή της Επιχείρησης σε κρίσιμες δράσεις της αποστολής.

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ) Η Διέυθυνση Πληροφοριών εκτελεί την ανάλυση και αναφορά, όπως αρμόζει, όλα τα σχετικά με το γεγονός στοιχεία που λαμβάνει το DEFSMAC μέχρι ████████ μετά το γεγονός. Αυτή η αναφορά αναπαριστά την αρχική ανάλυση των Υπηρεσιών Πληροφοριών και την αξιολόγηση ενός συμβάντος που υπηρετεί τις Υπηρεσίες █████████████ μέχρι τα επιστημονικά και τεχνικά κέντρα να ολοκληρώσουν την μακροπρόθεσμη μελέτη του συγκεκριμένου γεγονότος ή σειράς γεγονότων. Αυτές οι αναφορές ικανοποιούν την ευθύνη του DEFSMAC για «μεσοπρόθεσμη» ανάλυση και εκ των υστέρων ανάλυση.

(ΜΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ) Η Διέυθυνση Συστημάτων Δεδομένων παρέχει υποστήριξη λογισμικού για τις επιχειρήσεις υπολογιστών που είναι η βάση των περισσότερων δραστηριοτήτων του DEFSMAC, συμπεριλαμβανομένων διασύνδεσης με πολλά υπολογιστικά συστήματα της NSA, ιδιαίτερα με αυτά που αφορούν τη γρήγορη επεξεργασία. Συντονίζει τη απόκτηση εξοπλισμού, εγκατάσταση, και συντήρηση, παρέχει εκπαίδευση χρηστών, και διατηρεί το σύνδεσμο διαχείρισης μεταξύ DEFSMAC και NSA για συντονισμό σε μελλοντικές απαιτήσεις εξοπλισμού και συστημάτων. Οι άνθρωποι των Συστημάτων Δεδομένων αναπτύσσουν και συντηρούν τις βάσεις δεδομένων και το λογισμικό του Κέντρου, υποστηρίζουν την αποθήκευση και ανάκτηση πληροφοριών, επικοινωνίες δεδομένων, αστροδυναμική μηχανική, και εφαρμογές γραφικών υπολογιστών. Σε αυτό, η Διέυθυνση Συστημάτων Δεδομένων είναι πολύ απασχολημένη με μία μεγάλη ανανέωση του λογισμικού καθώς το DEFSMAC μετατρέπει την επεξεργασία δεδομένων του από τα παλαιότερα συστήματα (πχ, σύστημα RYE) στα νεότερα PREFACE και OMNIBUS.

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ) Στόχοι. Όπως είπαμε νωρίτερα η κύρια προσπάθεια μας οδηγείται προς ████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) Πόροι Πεδίου. Η ποικιλία των αισθητήρων με τους οποίους δουλεύουμε μας παρέχει από τις πιο ποικίλες και ενδιαφέρουσες πτυχές του Κέντρου. Λαμβάνουμε συμβατικές υποκλοπές σημάτων με υποστήριξη από ████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████ αεροσκάφη που πετούν από τη Σέμια, στην Αλάσκα, σε αποστολές μέχρι ███████ το ███████ προηγμένου βεληνεκούς πλοίο οργάνων (ARIS), που αναπτύσσεται σε ███████████████ και η Πολεμική Αεροπορία που αναπτύσσει ████████████████████████████████████████████████
████████ όπως και άλλοι, πιο προηγμένοι, πόροι εθνικής συλλογής αλληλεπιδρούν με τους πόρους μας και παρέχουν πολύτιμα στοιχεία στη δουλειά μας.

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) Δραστηριότητες. Χρησιμοποιώντας 24-ωρα από επιχείρηση προς επιχείρηση δίκτυα τηλέτυπων (OPSCOMM), το Κέντρο Παρατήρησης διατηρεί συνεχή άμεση επικοινωνία με έναν αριθμό παρόχων πληροφοριών. ████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) ████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████ μέσω OPSCOMM που χρησιμοποιεί η Διέυθυνση Πληροφοριών του DEFSMAC για τη προετοιμασία πιο ολοκληρωμένων αναφορών σύντομα για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και τους εθνικούς σχεδιαστές. Αυτές οι αναφορές εν συνεχεία χρησιμοποιούνται ως εξουσιοδοτημένες δηλώσεις ανάλυσης και σχολιασμού σε αυτό το γεγονός μέχρι η επιστημονική κοινότητα να ολοκληρώσει το έργο της.

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ) ██████████ Γεγονότα Διαστήματος. ██████████ διαστημικές επιχειρήσεις είναι επίσης μέσα στο πεδίο ευθύνης μας. Οι παρατεταμένη και εν εξελίξει στρατιωτική χρήση του διαστήματος μας οδήγησαν στο να αυξήσουμε τις προσπάθειες μας σε αυτό το χώρο. Κατά τη διάρκεια ενός επανδρωμένου διαστημικού γεγονότος διενεργούμε ένα DEFSMAC ██████ Διαστημικό Κέντρο Επιχειρήσεων που συνεχώς εκτελεί ██████████ ενέργειες και τεχνική ανάλυση. Ένα από τα ████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████████████████████
████████████████████████████████ Για να ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη, με την υποστήριξη της NSA, DIA, και άλλες, εγκαθιδρύσαμε ένα ενισχυμένο ██████████ διαστημικό κέντρο στο DEFSMAC για τη διάρκεια ███████████ Κατά τη πτήση, από την εκτόξευση μέχρι τη προσγείωση, το DEFSMAC παρέχει στη █████ ομάδα σταθερή, λεπτό προς λεπτό ροή πληροφοριών.

(ΑΠΟΡΡΗΤΟ) Επίλογος. Όλα τα στοιχεία του DEFSMAC συνδιάζονται για τη παροχή και δημιουργία ενός σημαντικού και δυναμικού περιβάλλοντος εργασίας και για την εκτέλεση λειτουργιών όπου συμβάλλουν με ζωτικής σημασίας πληροφορίες σε ξένες πυραυλικές και διαστημικές ενέργειες. Από τις αρχές του DEFSMAC το 1964 μέχρι και σήμερα, █████████████ πυραυλικές και διαστημικές ενέργειες έχουν παρουσιάσει ένα προκλητικό και σε ανάπτυξη στόχο κατασκοπείας. Αυτός ο απαιτητικός στόχος μαζί με τη τεχνική πολυπλοκότητα από τα πολλαπλά στοιχεία συλλογής μας κάνουν το DEFSMAC ένα συναρπαστικό και με προοπτική περιβάλλον εργασίας. Οι εικοσιτετράωρες προσπάθειες που βάζουμε εμπρός φαίνονται καλά αιτιολογημένες όταν αναλύουμε τα αποτελέσματα πληροφοριών που αποκτούμε. Με τις ενδιαφέρουσες πυραυλικές και διαστημικές δραστηριότητες των ████████████████████ φαντάζει πως το DEFSMAC θα συνεχίσει να υπηρετεί τις Υπηρεσίες Πληροφοριών για πολλά ακόμα χρόνια.
 
(ΜΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ) Ο Κύριος Μπέρναρντ διετέλεσε Διευθυντής του Αμυντικού Κέντρου Αστροναυτικής και Ειδικών Πυραύλων από τον Ιούνιο του 1980. Είχε αρχικά διοριστεί στην NSA ως υπεύθυνος συντήρησης υπολογιστών το 1953 κατά τη θητεία του ως ανθυπολοχαγός στη Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Το 1955 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρώτο Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας Διοίκησης της NSA. Οι μεταγενέστερες αναθέσεις του περιλαμβάνουν διάφορες θέσεις έρευνας και μηχανικής στον οργανισμό, διαχειριστής έργου στο Γραφείο της Διοίκησης Ειδικών Προγραμμάτων, διευθυντής του Γραφείου Διαστήματος, Μικροκυμματικών, και Ασύρματων Συστημάτων, και Αναπληρωτής Διευθυντής της Ομάδας Συστημάτων Ορατό Πεδίο. Ο Κύριος Μπέρναρντ έχει πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι και μεταπτυχιακό τίτλο στη Μηχανική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον.
==========================================================

το βρήκαμε εδώ

ΗΠΑ
#NSA #Αμυντικό #Κέντρο #Αστροναυτικής #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...