News

News

Πέμπτη
Δεκέμβριος, 7

Νέες τεχνολογίες για το Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

Το Μάρτιο του 2017 το DoD (Department of Defense, Υπουργείο Άμυνας) δημοσίευσε τον προϋπολογισμό του για το έτος 2018 όσον αφορά τις επιχειρήσεις καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Σε αυτό το προϋπολογισμό βλέπουμε αρκετές ενδιαφέρουσες τεχνολογίες και αυτό ακριβώς θα αναλύσουμε σε αυτό το άρθρο.

Πηγή: Defense.gov

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τη κατηγορία «άλλος εξοπλισμός» που περιλαμβάνει το βασικό εξοπλισμό πεζικού. Το συνολικό ύψος αυτού του προϋπολογισμού ανέρχεται στα $104 εκατομμύρια και περιλαμβάνει διάφορα απαραίτητα υλικά οπλίτη όπως στολές, ατομικές συλλογές πρώτων βοηθειών, κτλ. Αλλά και μερικά λιγότερο γνωστά. Βλέπετε το απόσπασμα παρακάτω.

Πηγή: Defense.gov

Διαβάζουμε για κάποια αυτονόητα υλικά όπως κυάλια, ρολόγια χειρός, φακούς κεφαλής, και μερικές δεκάδες πολυβόλα. Βλέπουμε επίσης κάποιες παλιές τεχνολογίες και μερικές νέες. Διαβάζουμε για 150 διόπτρες κράνους νυχτερινής παρατήρησης PVS-7D, κάτι που δε θα το περιμέναμε καθώς είναι σχετικά παλιό μοντέλο. Βλέπετε παρακάτω μία φωτογραφία από τη PVS-7D.

Πηγή: NVDevices.com

Η δεύτερη συσκευή παλαιάς τεχνολογίας που βλέπουμε σε αυτό το προϋπολογισμό είναι το υπέρυθρο λέιζερ σκόπευσης PEQ2A. Και σε αυτή τη περίπτωση, μας κάνει εντύπωση γιατί το Υπουργείο Άμυνας επέλεξε μία τόσο παλιά τεχνολογία για νυχτερινή σκόπευση. Βλέπετε μία φωτογραφία και από αυτό στη συνέχεια.

Πηγή: TNVC.com

Πέρα από αυτά, οι επιλογές έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Διαβάζουμε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει 300 συσκευές Iridium Go. Η συσκευή αυτή είναι ένας δορυφορικός πομποδέκτης που μετατρέπει οποιαδήποτε ασύρματη συσκευή (όπως τάμπλετ, δέκτες GPS, κινητά τηλέφωνα, κτλ.) σε δορυφορική. Πρακτικά, λειτουργεί ως μία τοπική κεραία που εξασφαλίζει ότι θα έχει πάντα άψογο σήμα, είτε αυτό είναι μέσω δικτύων WiFi, 3G, 4G, ή ακόμα και δορυφόρους. Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή από το Υπουργείο Άμυνας ώστε να αυξήσει την αξιοπιστία των επικοινωνιών του. Μπορείτε να δείτε τη συσκευή Iridium Go παρακάτω.

Πηγή: SatelliteToday.com

Και πάλι από την εταιρία Iridium βλέπουμε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει 200 συσκευές δορυφορικής τηλεφωνίας Iridium 9575. Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες μονάδες που επιχειρούν σε εμπόλεμες ζώνες είναι εξοπλισμένες με δορυφορικά τηλέφωνα ως μέσο έκτακτης ανάγκης στη περίπτωση που όλες οι άλλες μέθοδοι επικοινωνίας αποτύχουν. Οπότε, δε μας κάνει εντύπωση το υλικό. Μας κάνει όμως εντύπωση η επιλογή του μοντέλου καθώς το 9575 είναι το πιο προηγμένο μοντέλο της εταιρίας. Προσφέρει μετάδοση φωνής και δεδομένων, μπορεί να λειτουργεί ως σταθμός WiFi για άλλες συσκευές, είναι το πρώτο δορυφορικό τηλέφωνο που κατασκευάστηκε ποτέ με σύστημα εκπομπής σημάτων κινδύνου, και το πρώτο που υπερκαλύπτει το στρατιωτικό πρότυπο αντοχής 810F. Σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή με δεδομένο ότι δε μιλάμε για προϋπολογισμό δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων αλλά για συμβατικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Πηγή: NorthernAxcess.com

Στη συνέχεια διαβάζουμε για 450 μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Quadcopter στρατιωτικών προδιαγραφών. Παρότι το οπλοστάσιο των ΗΠΑ έχει κατακλυστεί με μη επανδρωμένα οχήματα, είναι ενδιαφέρουσα η επιλογή οχημάτων τύπου Quadcopter σε σχέση με τα παραδοσιακά μη επανδρωμένα φορητά αεροσκάφη που βλέπουμε σήμερα. Βλέπετε μία τέτοια επιλογή παρακάτω, είναι το SQ-4 Recon της εταιρίας BCB International.

Πηγή: AlJazeera.com

Τέλος, έχουμε 500 ανιχνευτές μετάλλων εδάφους της εταιρίας CEIA, και για την ακρίβεια το μοντέλο CMD V2.0. Αυτός είναι ένας από τους πιο μικρούς ανιχνευτές μετάλλων καθώς διπλώνεται εύκολα και το ίδιο εύκολα και γρήγορα μπορεί να αναπτυχθεί. Είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας και έχει όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς.

Πηγή: MKT.com.ua

Είναι αρκετά ενδιαφέρον το πόσο πίσω από τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων βρίσκονται τεχνολογικά οι συμβατικές δυνάμεις στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, έχει αρκετό ενδιαφέρον να μελετάει κανείς τις επιλογές νέων τεχνολογιών όπως αυτές που περιγράψαμε εδώ. Συχνά οι συμμαχικές δυνάμεις ακολουθούν τις επιλογές των ΗΠΑ και γι’αυτό είναι χρήσιμο να έχουμε μία εικόνα από αυτές τις τεχνολογίες.

το βρήκαμε εδώ

ΗΠΑ
#Νέες #τεχνολογίες #για #το #Υπ #Άμυνας #των #ΗΠΑ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...