News

News

Τετάρτη
Νοέμβριος, 29

Μπορεί κάποιος να μεταφέρει γνώσεις από airsoft σε πραγματικά όπλα;

Τη Παρασκευή 9 Αυγούστου του 2019 η Αμερικανική εταιρία T.REX ARMS έκανε κάτι που θα δώσει μια και για πάντα απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Έφερε στις ΗΠΑ έναν αναγνωρισμένο διεθνώς χειριστή όπλων airsoft, ο οποίος δεν έχει πιάσει ποτέ στη ζωή του πυροβόλο όπλο, αλλά περνάει ώρες ημερησίως ασκούμενος στο χειρισμό όπλων, και μαζί δοκίμασαν τις ικανότητες του σε πραγματικά πυροβόλα όπλα. Ασφαλώς, μιλάμε για τον Ιάπωνα Λι-κιού που ασχολείται σοβαρά με καθημερινή εξάσκηση με airsoft εδώ και τρία χρόνια, ενώ γνωστές εταιρίες όπως η Redwolf Airsoft είναι χορηγοί του. Ας δούμε τι έγινε.

Πηγή: SG-Fashion-Snap.com

Στο τέλος του άρθρου μας μπορείτε να δείτε ολόκληρο το βίντεο διάρκειας 30 λεπτών από όλη τη δραστηριότητα στο σκοπευτήριο. Ωστόσο, αυτό που ήταν αμέσως ξεκάθαρο ήταν ότι οι ώρες που είχε επενδύσει στην εξάσκηση με airsoft ο Λι-κιού τον έκαναν εντυπωσιακά καλό σε θεμελιώδεις χειρισμούς όπως αλλαγές γεμιστήρα, ασφαλής χειρισμός, επίλυση εμπλοκών, τράβηγμα, στάση βολής, μετάπτωση σε πιστόλι, βολές εν κινήσει, κτλ.

Πηγή: Instagram.com/liku_tactical

Εκεί που υστερούσε όμως ξεκάθαρα ήταν στη σωστή/γερή λαβή, ειδικά σε πιστόλι, στον έλεγχο της ανάκρουσης και στη διαχείριση της σκανδάλης. Ωστόσο, λόγω του ότι ήδη είχε τόσο καλές βάσεις στα υπόλοιπα. Μέσα σε μερικές δεκάδες βολές υπό τη καθοδήγηση του εκπαιδευτή της T.REX ARMS, ο Λι-κιού διόρθωσε αυτά τα λάθη και πλέον θα λέγαμε ότι θα μπορούσε εύκολα να ανταγωνιστεί επαγγελματίες αθλητές σκοποβολής.

Πηγή: Pinterest.com

Άρα, ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα του τίτλου του άρθρου μας; Χωρίς αμφιβολία, εάν μάθει κανείς σωστά χειρισμούς όπλων σε airsoft και αφιερώσει ώρες καθημερινής εξάσκησης σε αυτές με προσοχή στη σωστή εκτέλεση τους, μπορεί να μεταφέρει τις γνώσεις αυτές σε πυροβόλα όπλα, και με λίγη εξάσκηση με πραγματικά πυρά να βελτιώσει και τα αντικείμενα που είναι αδύνατο να μάθει μέσω airsoft όπως ο έλεγχος ανάκρουσης, διαχείριση σκανδάλης, και σωστή λαβή. Πιστεύουμε πως με αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα όπλα τύπου airsoft μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο εξάσκησης και εκπαίδευσης για κάθε χειριστή όπλων ώστε να εξασκείται παντού και πάντα, με ελάχιστα έξοδα σε πυρομαχικά και φθορές, και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Σαφώς χρειάζεται και περιστασιακή εξάσκηση με πυροβόλα όπλα για κάποια ζητήματα όπως αυτά που αναφέραμε, αλλά και τα δύο μαζί μπορούν να βοηθήσουν πολύ κάθε χειριστή όπλων να γίνει αποτελεσματικότερος πιο εύκολα και πιο οικονομικά. Εξαιρετική ιδέα από την εταιρία T.REX ARMS και μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

το βρήκαμε εδώ

Εκπαίδευση σε Όπλα
#Μπορεί #κάποιος #να #μεταφέρει #γνώσεις #από #airsoft #σε #πραγματικά #όπλα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...