News

News

Παρασκευή
Ιούνιος, 2

MIT: Τουρκική κατασκοπεία στην Αίγυπτο

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών) κάνει όλο και πιο επιθετικές επιχειρήσεις για συλλογή πληροφοριών. Μία τέτοια υπόθεση είναι και το παράδειγμα που θα δούμε σε αυτό το άρθρο από το Νοέμβριο του 2017 στην Αίγυπτο.

Πηγή: TurkishMinute.com

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις 22 Νοεμβρίου του 2017 όταν με πληροφορίες της αιγυπτιακής GIS (General Intelligence Service, Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών) διατάχθηκε η σύλληψη 29 ατόμων για κατασκοπεία για λογαριασμό της τουρκικής MIT. Όπως αποδείχθηκε σύντομα οι 29 δεν έκαναν μόνο υποκλοπές αλλά συμμετείχαν σε μία μεγαλύτερου εύρους επιχείρηση κατά της Αιγύπτου.

Πηγή: EgyptToday.com

Στη παραπάνω φωτογραφία βλέπετε το χώρο όπου οι 29 είχαν αποθηκευμένα τα υλικά παρακολουθήσεων τους στο Κάιρο. Ο ανώτατος εισαγγελέας της Αιγύπτου, κύριος Ναντίκ Σαντέκ, την ίδια ημέρα ανακοίνωσε ότι οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συνωμοσία σε συνεργασία με τη κυβέρνηση της Τουρκίας κατά των εθνικών συμφερόντων της Αιγύπτου, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, διεθνείς κλήσεις χωρίς κρατική άδεια, ξέπλυμα χρήματος, και παράνομη εμπορία συναλλάγματος.

Πηγή: EgyptToday.com

Παραπάνω βλέπετε τα στοιχεία που βρέθηκαν στο διαμέρισμα των Τούρκων. Ανάμεσα τους ήταν μεγάλος όγκος από κάρτες SIM, καθώς και ειδικός εξοπλισμός για διαμοιρασμό και δημιουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Για παράδειγμα βλέπετε παρακάτω κάποια «SIM bank» όπως ονομάζονται. Αυτές οι συσκευές χρησιμεύουν ώστε ο σταθμός να λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: EgyptToday.com

Πέρα από αυτά βρέθηκαν διάφορα είδη δικτυακού εξοπλισμού καθώς και κεραίες που πιθανότητα χρησιμοποιούνταν είτε ως μέρος του σταθμού, είτε για υποκλοπές σημάτων, είτε για μετάδοση σημάτων σε άλλους σταθμούς της τουρκικής MIT στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες σε σχέση με την άλλη ανακάλυψη της GIS. Η αιτιολογία της σύλληψης ήταν οι υποκλοπές για λογαριασμό της ΜΙΤ, αλλά και κάτι ακόμα. Η προσπάθεια επαναφοράς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο.

Πηγή: EgyptToday.com

Οι 29 είχαν διεισδύσει στη «جماعة الإخوان المسلمين» (Κοινότητα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας), μία τρομοκρατική οργάνωση κατά το κράτος της Αιγύπτου. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μία ακραία ισλαμική οργάνωση αποτελούμενη από Σουνίτες Μουσουλμάνους που ξεκίνησε από την Αίγυπτο το 1928 και μέχρι και σήμερα δρα σε αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής. Μία από τις πιο γνωστές οργανώσεις που σχετίζονται μαζί της είναι η παλαιστινιακή «حماس» (Χαμάς). Το κίνητρο της οργάνωσης είναι να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο ή όπως είναι το ρηττό τους «الإسلام هو الحل» (Το Ισλάμ είναι η λύση). Βλέπετε παρακάτω το έμβλημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Πηγή: MiddleEastMonitor.com

Το 2013 η Αίγυπτος είχε καταφέρει να διώξει από το κράτος αλλά και να συλλάβει αρκετά από τα ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με πιο σημαντικό ασφαλώς τον πρόεδρο της, τον Μωχάμεντ Μουρσί που τον βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία. Ο Μ. Μουσρί καθώς και λίγα ακόμη ηγετικά στελέχη της βρήκαν άσυλο στην Άγκυρα υπό τη προστασία του κόμματος ΑΚ, το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: YaLibnan.com

Με τα διαθέσιμα στοιχεία δε γνωρίζουμε εάν οι Τούρκοι διείσδυσαν στη Μουσουλμανική Αδελφότητα για συλλογή πληροφοριών, ή όπως ισχυρίζεται η Αίγυπτος, για οργάνωση επιθέσεων και επαναφορά αυτής της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης που η κυβέρνηση της Αιγύπτου είχε εξαφανίσει από τη χώρα της. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι τα δύο κράτη που υποστηρίζουν υλικοτεχνικά και οικονομικά αυτή την οργάνωση τα τελευταία χρόνια είναι μόνο η Τουρκία και το Κατάρ. Πέρα από αυτά όμως, 2 ημέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου του 2017 σε ένα τέμενος Σουφιτών Μουσουλμάνων στην επαρχία Αλ Αρίς της Αιγύπτου γίνεται η φονικότερη ισλαμική τρομοκρατική επίθεση της Αιγύπτου. 305 νεκροί και 128 τραυματίες από βομβιστές αυτοκτονίας.

Πηγή: CBSNews.com

Σύντομα η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοινώνει ότι η επίθεση έγινε από παραστρατιωτική οργάνωση ενώ και η ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη. Δε πήρε πολύ χρόνο και ήδη αρκετοί άρχισαν να συνδέουν τα δύο γεγονότα. Για παράδειγμα, ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος Κασίμ Ενγκίν δήλωσε στις 28 Νοεμβρίου του 2017:


«Πρέπει άμεσα να τονίσουμε ότι οι δράστες αυτής της απάνθρωπης επίθεσης στην Αίγυπτο δεν ήταν μόνο το ΙΚ. Αντίθετα, αυτή η σφαγή εκτελέστηκε από τη τουρκική ΜΙΤ, ή για την ακρίβεια, έγινε από τον Χακάν Φιντάν υπό τις διαταγές του Ερντογάν.

Επιπρόσθετα, σφαγές αυτής της μορφής είναι ακριβώς στο χαρακτήρα της τουρκικής ΜΙΤ και του Ερντογάν. Απλά παρατηρήστε τι συμβαίνει στο Κουρδιστάν τα τελευταία χρόνια και τα γεγονότα στη Συρία την ίδια περίοδο»


Πηγή: AlJazeera.com

Παραπάνω βλέπετε μία φωτογραφία του Χακάν Φιντάν, διοικητή της τουρκικής ΜΙΤ. Παρότι σύμφωνα με τοπικές πηγές η επίθεση αυτή ήταν αντίποινα της ΜΙΤ για τη σύλληψη των 29, δεν υπάρχει κάποιο επίσημο στοιχείο που να το επιβεβαιώνει αυτό. Επίσης, δε βρήκαμε καμία ανοικτή πηγή που να αναφέρει τι ακριβώς συνέβη με τους 29 συλληφθέντες, ποιο ήταν το αποτέλεσμα της δίκης, και που βρίσκονται σήμερα. Ωστόσο, ολόκληρη αυτή η υπόθεση δείχνει και κάποια άλλη όψη για τις δράσεις της Τουρκίας που δεν είναι ευρέως γνωστές. Τέλος, κάθε περιστατικό σχετικό με τη ΜΙΤ πρέπει να ενδιαφέρει κάθε Έλληνα και Ελληνίδα καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη κορυφή των στόχων της ΜΙΤ εδώ και αρκετά χρόνια. Όσο περισσότερα γνωρίζουμε, τόσο πιο καλά προετοιμασμένοι θα είμαστε.

Πηγή: DailySabah.com

το βρήκαμε εδώ

Αίγυπτος,Τουρκία
#MIT #Τουρκική #κατασκοπεία #στην #Αίγυπτο

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...