News

News

Τετάρτη
Σεπτέμβριος, 27

MIT: Φυλλάδια προπαγάνδας του 2017

Εις το άρθρο μας «Λευκές, γκρι, και μαύρες ψυχολογικές επιχειρήσεις» είχαμε κάνει μία επιγραμματική αναφορά σε αυτή τη ψυχολογική επιχείρηση της τουρκικής MIT (Millî İstihbarat Teşkilatı, Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών) εις τη Κομοτηνή το Δεκέμβριο του 2017 πριν από προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε αυτή την επιχείρηση λίγο καλύτερα.

Πηγή: iΕfimerida.gr

Όπως διαβάσαμε τότε, «άγνωστοι» πετούσαν αυτά τα φυλλάδια το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου του 2017 ενώ την επομένη ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε προγραμματισμένη επίσκεψη εις τη Θράκη. Εις ελληνικήν απόδοσιν το ανωτέρω φυλλάδιο αναγράφει «Ξανασκέψου το! Ο Ερντογάν θα φύγει. Εσύ θα είσαι εδώ και αύριο» προσπαθώντας να προκαλέσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Κομοτηνής σε ακραίες ενέργειες κατά την επίσκεψη του.

Πηγή: ToVima.gr

Πέρα από αυτό, τα ίδια «άγνωστα» άτομα εκείνο το βράδυ ζωγράφιζαν με σπρέι μαύρου χρώματος σταυρούς έξω από σπίτια και γραφεία μουσουλμάνων που ζουν εις τη Κομοτηνή. Σχετική φωτογραφία βλέπετε παρακάτω. Ασφαλώς, και αυτό ήτο μέρος της ίδιας ψυχολογικής επιχειρήσεως με στόχο τη δημιουργία εντάσεων και διχασμού στο τοπική πληθυσμό ώστε να επωφεληθούν οι στρατηγικοί στόχοι της Τουρκίας.

Πηγή: iΕfimerida.gr

Όπως πιστεύουμε οι περισσότεροι θα ενθυμείστε από το άρθρο μας «Το σχέδιο Kafes της Τουρκίας» εδώ έχουμε μία υλοποίηση σχεδόν κατά γράμμα των τακτικών που μάθαμε τότε. Για παράδειγμα, τα ακόλουθα:

  • Επηρεασμό μειονοτήτων για επίτευξη στρατηγικών στόχων
  • Εκδήλωση ενεργειών (π.χ. βανδαλισμών) που θα προκαλούσαν αίσθημα θυμού
  • Διαμοιρασμός φυλλαδίων προπαγάνδας
Πηγή: Shaber3.com

Όπως βλέπουμε οι υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας χρησιμοποιούν ήδη γνωστές τακτικές ψυχολογικών επιχειρήσεων, παρότι αυτές έχουν διαρρεύσει δημοσίως. Από τη πλευρά μας, πρέπει να τις γνωρίζουμε, να τις διαδίδουμε ώστε να τις μαθαίνουν όσο περισσότεροι γίνεται και όταν τις αναγνωρίζουμε να τις κάνουμε άμεσα γνωστές στο ευρύ κοινό. Κατ’επέκταση, αν γνωρίζετε και γι’άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις ενημερώστε μας.

το βρήκαμε εδώ

Τουρκία,Ψυχολογικές επιχειρήσεις
#MIT #Φυλλάδια #προπαγάνδας #του

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...