News

News

Τρίτη
Ιούνιος, 6

Μέθοδος απάτης «carding» | commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Featured in:

Χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν καθημερινά θύματα από εγκληματίες που προσφέρουν πολύ καλές για να είναι αληθινές υπηρεσίες. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι είναι το «carding», πως διενεργείται, και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προστατευτούμε από τέτοιου είδους απάτες και εγκληματικές δραστηριότητες την εποχή του διαδικτύου.

Πηγή: Wired.com

Στην εποχή μας οι κλοπές στοιχείων πιστωτικών καρτών είναι από τις πιο διαδεδομένες μορφές ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους, από ιούς σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, υπολογιστές, ή ακόμα και POS, μέχρι εξαπάτηση των χρηστών μέσω τηλεφώνου, και άλλες μεθόδους. Συνήθως οι εγκληματίες που κλέβουν αυτά τα στοιχεία, τα καταχωρούν σε ιστοσελίδες για πώληση σε άλλους εγκληματίες έναντι μικρών ποσών. Ίσως το πιο γνωστό τέτοιο παράδειγμα είναι το «Joker’s Stash» που εικάζεται ότι συνδέεται με κυκλώματα οργανωμένου εγκλήματος και προσφέρει εκατομμύρια κλεμμένες πιστωτικές κάρτες από όλο το κόσμο.

Πηγή: ZDNet.com

Φυσικά και όλα τα παραπάνω είναι ξεκάθαρες εγκληματικές ενέργειες, αλλά δεν είναι αυτό που ονομάζεται «carding». Αυτό ξεκινάει από το πως ένας εγκληματίας που αγοράζει, ή αποκτά, μία κλεμμένη πιστωτική κάρτα τη χρησιμοποιεί προς όφελος του. Με απλά λόγια, το «carding» είναι όταν κάποιος χρησιμοποιεί μία κλεμμένη πιστωτική κάρτα για να κάνει μία συναλλαγή. Πως μπορεί όμως αυτή η απάτη να σας επηρεάσει;

Πηγή: BlogMarcosMontinely.com.br

Το προφανές είναι ένα έχετε οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση που δέχεται πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών. Εάν λάβετε κάποια πληρωμή από κλεμμένη πιστωτική κάρτα, τότε αργά ή γρήγορα ο κάτοχος της θα ενημερώσει τη τράπεζα του, αυτή θα του επιστρέψει τα χρήματα και θα ακυρώσει τη κάρτα. Και εν συνεχεία, θα ζητήσει από εσάς να πληρώσετε το ποσό καθώς η παράνομη συναλλαγή έγινε στο κατάστημα σας. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει και μία ακόμα χρέωση για τη διαδικασία ακύρωσης της κάρτας που την επιβαρύνεται η επιχείρηση. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια μεγάλη εταιρία πληρωμών ώστε να έχουν αυτοί την ευθύνη, ή να έχετε κάποιο σύστημα που να κάνει ελέγχους για τυχόν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες. Κάτι δύσκολο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά πολύ σύνηθες σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Πηγή: ThePointsGuy.com

Η απάτη δε σταματάει όμως εκεί. Πολλές φορές οι εγκληματίες προσφέρουν «εκπτώσεις» και άλλες μεγάλες προσφορές. Για παράδειγμα, εάν αγοράσετε μέσω αυτών σας λένε ότι τους δίνετε μόλις το 20% ή 30% της αξίας του προϊόντος ή υπηρεσίας και αυτοί θα σας το αγοράσουν. Όπως αντιλαμβάνεστε το κάνουν με τη μέθοδο «carding» που συνεπάγεται με πολλά προβλήματα και για εσάς. Πρώτον, συμμετέχετε σε μία εγκληματική ενέργεια. Δεύτερον, δε γνωρίζετε εάν θα λάβετε ποτέ ότι πληρώσατε. Και τρίτον, εάν μιλάμε για υπηρεσία, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι ίσως να εντοπισθεί η κλεμμένη πιστωτική κάρτα και να σας ζητηθούν εξηγήσεις, και σχεδόν πάντα, επί τόπου πληρωμή. Οπότε θα το πληρώσετε παραπάνω απ’ότι περιμένατε. Η προστασία για αυτό είναι πολύ απλή. Εάν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε μάλλον δεν είναι αληθινό. Να χρησιμοποιείται πάντα γνωστές εταιρίες και υπηρεσίες που έχουν κύρος και αξιοπιστία.

Πηγή: DeccanHerald.com

Καλώς ή κακώς, το συμβατικό έγκλημα έχει συνενωθεί με το διαδίκτυο και έτσι βλέπουμε όλο και συχνότερα απάτες όπως το «carding». Να είστε προσεκτικοί, και να θυμάστε ότι το έγκλημα μας αφορά όλους και ελπίζουμε αυτό το άρθρο μας να σας βοήθησε να το κατανοήσετε αυτό.

Source link

Απάτες
#Μέθοδος #απάτης #carding #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...