News

News

Τρίτη
Δεκέμβριος, 5

Μαχαίρι REX Zero 1 | Αμυντικά και Στρατιωτικά Θέματα

Η εταιρία REX Firearms είναι μία νέα εταιρία όπλων από τη Σλοβενία με το πρώτο της πιστόλι να έχει το όνομα «Zero 1». Ως συνοδευτικό του πιστολιού η εταιρία ήθελε να βγάλει και ένα νέο μαχαίρι. Ωστόσο, δεν είχε τη τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο των μαχαιριών, έτσι έκανε ένα συμβόλαιο με την Ιταλική εταιρία κατασκευής μαχαιριών FOX. Το αποτέλεσμα είναι το μαχαίρι που θα δούμε σε αυτό το άρθρο μας.

Πηγή: RexFirearms.com

Τη στιγμή που γράφουμε αυτό το άρθρο το μαχαίρι REX Zero 1 κοστίζει περίπου €50 αν και σε προσφορές μπορεί να το βρει κανείς και σε χαμηλότερη τιμή. Είναι ένα όμορφο πτυσσόμενο μαχαίρι με μηχανισμό υποβοήθησης ελατηρίου για γρήγορο άνοιγμα. Το μήκος του κλειστό είναι στα 12 εκατοστά, ενώ ανεπτυγμένο είναι στα 21.3 εκατοστά καθώς έχει μία λεπίδα μήκους 9.3 εκατοστών. Στην επόμενη φωτογραφία βλέπετε το μαχαίρι όπως έρχεται, σε μία πολύ απλή μαύρη χάρτινη συσκευασία.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η λεπίδα του είναι κατασκευασμένη από υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα ατσάλι που του δίνει εξαιρετική κόψη αλλά το κάνει και πιο ευάλωτο. Άρα δεν είναι μαχαίρι για σκληρές δουλειές. Είναι ένα μαχαίρι καθημερινής μεταφοράς. Η λεπίδα του έχει ελαφρώς πιο παχιά ράχη για μεγαλύτερη αντοχή ενώ διαθέτει και αντιδιαβρωτική επίστρωση. Η λαβή του είναι κατασκευασμένη από G10 με πολύ εργονομικό σχεδιασμό και άγρια επιφάνεια ώστε να μη γλιστράει από το χέρι. Αυτό, η εργονομική λαβή του, είναι κατά τη γνώμη μας είναι από τα πιο δυνατά σημεία του μαχαιριού.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Ένα ακόμα θετικό είναι ότι το κλιπ ζώνης που διαθέτει είναι πολύ ψηλά στο μαχαίρι, αυτό το κάνει σχεδόν αόρατο όταν το βάλουμε στη τσέπη μας διότι δε φαίνεται παρά ένα ελάχιστο μέρος του μαχαιριού.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Όσον αφορά το μηχανισμό ανάπτυξης του είναι πολύ δυνατός και απότομος. Με ένα μικρό σπρώξιμο με τον αντίχειρα το μαχαίρι ανοίγει ταχύτατα χάρη στο μηχανισμό υποβοήθησης με ελατήριο που έχει. Σε ένα διάστημα περίπου 6 μηνών δοκιμών, δεν έχουμε δει καμία αξιόλογη φθορά. Λειτουργεί όπως όταν το αγοράσαμε. Επίσης, δεν υπάρχει ίχνος παιξίματος-τζόγου σε όλο το μηχανισμό. Μπορείτε να δείτε το πως αναπτύσσεται στο ακόλουθο βίντεο.

Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται επίσης και ο μηχανισμός ασφάλισης του. Είναι ο συνηθισμένος μηχανισμός ασφάλισης της λεπίδας με εσωτερικό έλασμα. Στις παρακάτω φωτογραφίες το βλέπετε αριστερά όταν είναι ασφαλισμένο και δεξιά όταν έχει απασφαλιστεί για να κλείσουμε τη λεπίδα.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Θα λέγαμε ότι είναι ένα αρκετά καλό μαχαίρι και είναι θετικό να βλέπουμε όλο και περισσότερες εταιρίες όπλων και μαχαιριών από την Ευρώπη. Ελπίζουμε σύντομα να δούμε παρόμοια υλικά και από Ελληνικές εταιρίες. Για το REX Zero 1 τώρα, θεωρούμε ότι είναι λίγο ακριβό για όσα προσφέρει αλλά είναι γενικά ένα καλό μαχαίρι.

Source link

Ξιφολόγχη/Μαχαίρι
#Μαχαίρι #REX #Αμυντικά #και #Στρατιωτικά #Θέματα

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...