News

News

Τρίτη
Οκτώβριος, 3

Μαχαίρι Master Cutlery Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα Μέρος ΙΙ

Στη δεύτερη ταινία Ράμπο (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’αυτό στο άρθρο μας «Ταινία: Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα Μέρος ΙΙ (1985)»), ο πρωταγωνιστής χρησιμοποίησε ένα νέο μαχαίρι. Διαφορετικό από αυτό της πρώτης ταινίας (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’αυτό στο άρθρο μας «Ταινία: Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα (1982)»). Αντίστοιχα με το μαχαίρι που είχαμε παρουσιάσει στο άρθρο μας «Μαχαίρι Master Cutlery Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα» εδώ θα δούμε ένα επίσημο αντίγραφο από το μαχαίρι της δεύτερης ταινίας, και πάλι από την ίδια εταιρία, την εταιρία Master Cutlery.

Πηγή: BestRamboKnife.com

Και στη δεύτερη ταινία το μαχαίρι του πρωταγωνιστή σχεδιάστηκε από τον Τζίμι Λιλ και το ονόμασε «The Mission» (Η Αποστολή). Το μαχαίρι της δεύτερης ταινίας ήταν αρκετά μεγαλύτερο σε μήκος από το πρώτο. Για την ακρίβεια η λεπίδα του είναι 10″ (25.4 εκατοστά) και το συνολικό του μήκος είναι 15 3/8″ (39 εκατοστά). Δηλαδή, σχεδόν 5 εκατοστά μακρύτερο. Αντίστοιχα, έχει πιο παχιά λεπίδα, για την ακρίβεια έχει πάχος 1/4″ (0.64 εκατοστά). Το υλικό κατασκευής του νέου μαχαιριού είναι ανοξείδωτο ατσάλι 440C και έχει μαύρη επίστρωση στο κέντρο του, θήκη με συλλογή επιβίωσης στη λαβή, και ο υποφυλακτήρας έχει δεξιά και αριστερά μύτες από κατσαβίδια. Η αυθεντική θήκη ήταν από μαύρο δέρμα και ήταν ραμμένη στο χέρι.

Πηγή: SlantMagazine.com

Αντίστοιχα και με το «Μαχαίρι Master Cutlery Ράμπο: Το Πρώτο Αίμα», έτσι και εδώ η εταιρία Master Cutlery πήρε τα δικαιώματα για τη κατασκευή αντιγράφων του μαχαιριού και κυκλοφόρησε δέκα χιλιάδες αριθμημένα αντίγραφα. Τα αντίγραφα αυτά είναι από ανοξείδωτο ατσάλι 420J2 (άρα ελαφρώς πιο μαλακό μέταλλο από το αυθεντικό), και το μαχαίρι και η θήκη έχει το μοναδικό αριθμό του αλλά και την υπογραφή του πρωταγωνιστή. Βλέπετε παρακάτω τη συσκευασία του που περιγράφει όλα όσα αναφέραμε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Το συγκεκριμένο αντίγραφο του γνωστού μαχαιριού δε κατασκευάζεται πλέον αλλά ίσως να το βρείτε ακόμα σε κάποια καταστήματα. Η τιμή του είναι περίπου $130. Όπως βλέπετε και παρακάτω η συσκευασία είναι πολύ προσεγμένη και όμορφη. Εσωτερικά έχει δύο επίπεδα, στο επάνω είναι το μαχαίρι μέσα σε ζελατίνα με λάδι συντήρησης, και στο κάτω επίπεδο η θήκη μέσα σε ζελατίνα και κάτω από τη θήκη είναι το πιστοποιητικό γνησιότητας του μαχαιριού με την υπογραφή του κυρίου Σ. Σταλόνε.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Η θήκη του μαχαιριού είναι από αληθινό δέρμα και συνοδεύεται από ένα κομμάτι από δερμάτινο κορδόνι για ασφάλιση της όπως την είχε ο πρωταγωνιστής στη ταινία. Αυτά μπορείτε να τα δείτε καλύτερα παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Στο κέντρο της θήκης, αντίστοιχα και με τη ταινία, υπάρχει μία μικρή ράβδος ακονίσματος που βιδώνει σε μία αλουμινένια θήκη που είναι προσαρμοσμένη επάνω στη δερμάτινη θήκη του μαχαιριού.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πηγαίνοντας στο μαχαίρι τώρα, όπως θα περίμενε κανείς από ένα συλλεκτικό μαχαίρι, η λεπίδα του δεν είναι ιδιαίτερα κοφτερή. Κόβει αλλά δεν είναι κάτι που θα σας εντυπωσιάσει. Ασφαλώς και μπορείτε να την ακονίσετε και να κόβει εξαιρετικά καλά αλλά το θεωρούμε χαμηλής σημασίας σε ένα μαχαίρι που απευθύνεται κυρίως σε συλλέκτες.

Πηγή: Pinterest.com

Αν ανοίξουμε την αδιαβροχοποιημένη τάπα που έχει στη λαβή του, μέσα θα βρούμε μία πλαστική κυλινδρική συσκευασία που περιέχει τη συλλογή επιβίωσης. Επίσης, στη βάση της η τάπα έχει τοποθετημένη μία μικρή πυξίδα. Βλέπετε στη συνέχεια τα περιεχόμενα που έχει και παραθέτουμε και πιο αναλυτικά τα περιεχόμενα παρακάτω.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

  • Πυξίδα
  • Δύο αγκίστρια με πετονιά
  • Δύο βαρίδια
  • Σπίρτα με επιφάνεια ανάμματος
  • Ένα νυστέρι
  • Δύο βελόνες ραφής

Στη φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη θηριώδη διπλή πριονωτή ράχη του μαχαιριού που είναι τόσο φαρδιά (σχεδόν 0.7 εκατοστά) ώστε να μην έχει καμία πρακτική αξία. Παρ’όλα αυτά, κάνει το μαχαίρι ακόμα πιο επιβλητικό και εντυπωσιακό.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Κλείνοντας, το μαχαίρι της εταιρίας Master Cutlery για τη δεύτερη ταινία είναι ένα όμορφο συλλεκτικό κομμάτι. Πρακτικά δε το θεωρούμε καλό μαχαίρι επιβίωσης καθώς είναι ευαίσθητο στο να σπάσει στο σημείο ένωσης της λαβής με τη λεπίδα από σκληρή χρήση, είναι πολύ μεγάλο και βαρύ (πάνω από 500 γραμμάρια βάρος), η πριονωτή λεπίδα του είναι τελείως άχρηστη λόγω του μεγέθους της, και δεν είναι κατασκευασμένο από κάποιο υψηλής αντοχής ατσάλι. Ωστόσο, από τη συλλεκτική πλευρά, είναι ένα εξαιρετικό μαχαίρι που ξεχωρίζει από τη πρώτη ματιά και εύκολα μπορεί να το αναγνωρίσει ο καθένας.

Πηγή: Προσωπικό αρχείο

το βρήκαμε εδώ

Ξιφολόγχη/Μαχαίρι
#Μαχαίρι #Master #Cutlery #Ράμπο #Το #Πρώτο #Αίμα #Μέρος #ΙΙ

Latest articles

Find us on

Latest articles

Related articles

Προσβολή στόχων με έμμεσα πυρά (αποστολή βολής) – commandos.gr...

Για την εκτέλεση παρατηρούμενης έμμεσης βολής ακολουθούνται τα εξής τρία στάδια: Εντοπισμός του στόχου (εξακρίβωση της θέσης του). αίτηση πυρών με...

Σχολή Υποβρύχιων Καταστροφών – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

των Περικλή Ζορζοβίλη και Δημήτρη Μανακανάτα, ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ Ανοιξη 2006 Από την εποχή της συγκρότησής της, το 1953 μέχρι...

Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) – Θέματα για τις Ελληνικές...

Η Ελλάδα εισήλθε στη συμμαχία ΝΑΤΟ στις 18 Φεβρουαρίου 1952 και σύντομα ξεκίνησαν οι συνεκπαιδεύσεις και ανταλλαγή...

Πυρομαχικό SMArt 155 (DM702) – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

To SMArt 155 είναι ένα έξυπνο, αυτόνομο και αποτελεσματικό πυρομαχικό Πυροβολικού τύπου «fire and forget», το...

Σωστικά μέσα ιπταμένων – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Ατομικό Σωσίβιο Ιπταμένου LPU – 10/P Φοριέται κάτω από το life jacket, με τους ασκούς στην εξωτε­ρική μεριά...

Στρατιωτική Ελεύθερη Πτώση – commandos.gr – Ειδικές Δυνάμεις

Οι επιχειρήσεις Στρατιωτικής Ελεύθερης Πτώσης χαρακτηρί­ζονται γενικά από πτήσεις πάνω ή δίπλα από τον Αντικειμενικό Σκοπό (ΑΝΣΚ)...